reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie, na sztucznym to on pełni konkretną rolę, normalnie nie jest produkowany przez jajniki na cyklu sztucznym. A po punkcji jest, stąd zaczęłam się zastanawiać dlaczego go biorę i czy dziewczyny po świeżym transferze też biorą i ja długo. Czytałam że niektóre dziewczyny nie biorą w ogóle.
Może dają by nie było gwałtownego spadku estriadiol po punkcji.
Dużo dziewczyn bierze i są zdrowe dzieciaczki. Trzeba słuchać lekarza ;)

A czy przy bólach brzucha warto leżeć żeby nie sprowokować plamień lub skurczy czy to nie ma znaczenia póki nie krwawię? Jestem na nospie i magnezie a mimo to boli mnie dzisiaj wyraźnie brzuch jak na miesiączkę (20 dpt). Mam pracę siedząca, przed komputerem, zastanawiam się czy warto po prostu leżeć? Czy to nie ma znaczenia
Zależy jakie bóle, jeśli takie okresowe to są normalne , takie napiecie miesiaczkowe.Organizm się przedstawię. Jeśli masz skurcze to gorzej , wtedy koniecznie kontakt z lekarzem.
Ja też miałam pracę za biurkiem i pracowałam codziennie do 4 m-cy.ciąży, bardziej plecy dają o sobie znać;)
Jeśli się stresujesz to weź może zwolnienie i poLeż albo urlop z 2, 3 dni.

Nie mam ... Może teraz delikatnie zaczął mnie cmic ale to z nerwów ... No i wszystko się uspokoiło .... 🤷‍♀️ Wolę żeby lekarz mnie zobaczył niż mam się denerwować ... Bo nerwy tylko szkodzą a nie pomagają ...
Wizyta u lekarza będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem 😉 co do nerwów to racja, ale pamietam, jak ginekolog mojej siostry powiedziała, ze gdyby stres miał tak duży wpływ na ciąże to kobiety w krajach objętych wojna nie zachodziłyby w ciąże i nie rodziły zdrowych dzieci. Oczywiście stres i nerwy nie są wskazane, ale to normalne, ze się stresujesz plemieniem i nie ma takiej opcji, aby te nerwy zaszkodziły ciąży. Przez te 9 miesięcy jeszcze dużo nerwów może być po drodze, ale jak ciąża jest zdrowa, to nie ma co sobie dokładać obciążeń pt. ze nerwami szkodzę dziecku 🙂

Łatwo tak pisać jak masz już bobo. Jak czekasz na to co będzie to każda liczba niesie złe myśli. Nie mówię że to dobrze ale czasem łatwiej jest nie wierzyć...
Tak, ale przed tym bobo miałam 6 nieudanych inseminacji. Później jak zaszłam w ciążę dostałam boreliozy i lekarz powiedział że to czy dzieci będą zdrowe okaże się po porodzie. Także tak ... Stres jest na każdym etapie, ważne żeby nie nakręcać się negatywnie i starać się opanować złe emocje. Co ma być to będzie i na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.

Wizyta u lekarza będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem 😉 co do nerwów to racja, ale pamietam, jak ginekolog mojej siostry powiedziała, ze gdyby stres miał tak duży wpływ na ciąże to kobiety w krajach objętych wojna nie zachodziłyby w ciąże i nie rodziły zdrowych dzieci. Oczywiście stres i nerwy nie są wskazane, ale to normalne, ze się stresujesz plemieniem i nie ma takiej opcji, aby te nerwy zaszkodziły ciąży. Przez te 9 miesięcy jeszcze dużo nerwów może być po drodze, ale jak ciąża jest zdrowa, to nie ma co sobie dokładać obciążeń pt. ze nerwami szkodzę dziecku 🙂
Pamiętam jak mnie irytowały te teksty jak byłam w ciąży, nie denerwuj się bo dzieci będą nerwowe i płaczliwe po urodzeniu 😳 każdy mi tak pitolił i jeszcze bardziej WKU... 😁😆

reklama
Do góry