reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Ja też miałam takie przyrosty po 120% wszystko ok ☺️

reklama
To nie musi być nic niepokojącego, ja plamiłam do 8-9tygodnia ciąży, w większości w wyników zażywanych leków, raz nawet w 8tc miałam kilka kropel żywej krwi, musiałam podrażnić jakieś naczynko bo ciąża była żywa, a synek urodził się zdrowy, ale wiem jak bardzo to stresujące. Jeśli nie masz bólu brzucha to dobry znak.
Nie mam ... Może teraz delikatnie zaczął mnie cmic ale to z nerwów ... No i wszystko się uspokoiło .... 🤷‍♀️ Wolę żeby lekarz mnie zobaczył niż mam się denerwować ... Bo nerwy tylko szkodzą a nie pomagają ...

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Ja miałam z synem betę 6dpt 46 9dpt 209 i 11dpt 321😉potem podwajala się co jakieś 3 dni. I na usg wszystko w porządku, żadnych plamien itp. Także tego… 😉
My tutaj mamy inne zasady. W 6dpt beta ma być dwucyfrowa a 10dpt trzycyfrowa. Bardziej martwi brak tych wartości, niż przyrosty. Bo opóźniona i niska beta to często wynik opóźnionej implantacji, bo coś poszło nie tak.

Poziomem estradiolu bardzo bym się nie sugerowała - bardziej skupiłabym się na grubości endometrium aby to było odpowiednie przed transferem .

Dla przykładu u mnie estradiol był nisko bo leciutko ponad 100 przy drugim monitoringu a endo trojlinijne 8mm i transfer udany a tez dziewczyny pisały ze bardzo niski estradiol, ze one w setkach ,tysiącach miały 😉
Dziękuję u mnie ostatnio był 185 po estrofemie endometrium ładne tak lekarz określił ale didimery 760 odwołany transfer :( nie wiem czy to przez estradiol czy didimery dzisiaj powtórzyłam badania zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu w drugim dniu estradiol 45 więc chyba nieźle

Dziewczyny jak długo brałyście estrofem po udanym świeżym transferze? Biorę 3x1 od punkcji, dzisiaj 18 dpt, wizytę mam w czwartek, ale coraz więcej czytam o tym że estrofem jest zakazany w ciąży i może bardzo źle wpłynąć na męski zarodek. Jestem przerażona.
Kochana ty nie jesteś 20dpt ??? Czy ja coś źle liczę ??? 🤔🤔🤔 Ja dziś 21 dpt a miałam do 24 ... Hm .... Coś mi nie gra 🙈

Dziękuję u mnie ostatnio był 185 po estrofemie endometrium ładne tak lekarz określił ale didimery 760 odwołany transfer :( nie wiem czy to przez estradiol czy didimery dzisiaj powtórzyłam badania zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu w drugim dniu estradiol 45 więc chyba nieźle
Tu nie pomogę bo kompletnie się nie orientuje w wartościach - nigdy tego nie kontrolowałam .
Słyszałam ze odrazu po punkcji didimery lubią być wysokie (zwłaszcza jeśli grozi hiperstymulacja ) ale kompletnie nie wiem jak to na cyklu sztucznym wygląda przy estrofemie …

Nie powinnaś nastawiać się negatywnie, skoro mama nie wierzy to jak dzieciątko ma walczyć 😉 2, 3, 4 jeden ciul 🤪, to tylko cyferki. Dziewczyny z blastki 4.1.1 nie zachodzą w ciążę. Jeśli ma się udać to się uda. Także głowa do góry.
Łatwo tak pisać jak masz już bobo. Jak czekasz na to co będzie to każda liczba niesie złe myśli. Nie mówię że to dobrze ale czasem łatwiej jest nie wierzyć...

reklama
Pierwszy raz coś takiego słyszę że beta ponad normę nie wrózy nic dobrego 🙈🤦‍♀️ skąd takie przypuszczenia ??? Nie ma czegoś takiego ja za duża beta . . Jestem już trochę tutaj i pierwszy raz coś takiego słyszę 🙈🙈
Tak ale to beta grubo w tysiącach idzie, widać anomalie w tych wartościach. Wtedy faktycznie zaśniad groniasty, bardzo rzadko się zdarza.

Do góry