Salamatka
Fanka BB :)
Tak, 20 dpt nie wiem skąd mi się wzięło 18Kochana ty nie jesteś 20dpt ??? Czy ja coś źle liczę ??? Ja dziś 21 dpt a miałam do 24 ... Hm .... Coś mi nie gra
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, 20 dpt nie wiem skąd mi się wzięło 18Kochana ty nie jesteś 20dpt ??? Czy ja coś źle liczę ??? Ja dziś 21 dpt a miałam do 24 ... Hm .... Coś mi nie gra
Prawie cały pierwszy trymestr plamiłam na brązowo i żaden lekarz nie widział przyczyny na USG, kosmówka zawsze była jednorodna. Może masz nadżerkę? U mnie najpewniej właśnie nadżerka plamiła. Jak byłam na USG, czasem po 3 razy w ciągu 7 dniu to lekarz zawsze potwierdzał że plamienie nie jest z kanału szyjki więc nie z macicy.Dokładnie też tak czytałam więc jestem ciut spokojniejsza ... Na razie leże i się nie ruszam ... Po 12 idę się myć i przed 14 wychodzę ... Blagam żeby to nie było nic groźnego
Drugi raz się udało , pierwszy raz mam tak wysoka betę ... I znów to samo ... Znów plamienia
Mam nadzieję że tym razem też nie będą niczym groźnym ... Chciała. Iść na krew zbadać proga ... Ale boje się ruszyć ... Pójdę po Wrocławiu ...
Raz została stwierdzona ale ze teraz nic się z nią nie robi tak jest ... Wszystko się uspokoiło ... Teraz mam Śluz taka kawę z mlekiem ...... No nic wszystkiego się dowiem po 15.... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i po prostu ją panikujePrawie cały pierwszy trymestr plamiłam na brązowo i żaden lekarz nie widział przyczyny na USG, kosmówka zawsze była jednorodna. Może masz nadżerkę? U mnie najpewniej właśnie nadżerka plamiła. Jak byłam na USG, czasem po 3 razy w ciągu 7 dniu to lekarz zawsze potwierdzał że plamienie nie jest z kanału szyjki więc nie z macicy.
Wierzę że wszystko jest ok, trzymam kciuki
Nie stresuj się jeszcze. Ja w tej ciąży 3 razy byłam na sorze z krwawieniem w pierwszym trymestrze . Dzidziuś zdrowy. Dawaj znać. Trzymam kciukiJpdl Powtórka z rozrywki ... Znów to samo zaczęłam plamić ... Dziś równo 21 dpt ... Rano na papierze brązowa wydzielina w sobotę beta prawie 9 tysięcy zaraz dzwonię do lekarza zmienić wizytę na dziś bądź jutro ... Tak bardzo się boje
Za szybko się cieszyłam i ufałam.ze wszystko będzie dobrze
Jeżeli to krwiak to musi się oczyścić i pytanie gdzie on jest. Jak blisko zarodka to lezec.A czy przy bólach brzucha warto leżeć żeby nie sprowokować plamień lub skurczy czy to nie ma znaczenia póki nie krwawię? Jestem na nospie i magnezie a mimo to boli mnie dzisiaj wyraźnie brzuch jak na miesiączkę (20 dpt). Mam pracę siedząca, przed komputerem, zastanawiam się czy warto po prostu leżeć? Czy to nie ma znaczenia
Mam nadzieję że też tak będzie u mnieNie stresuj się jeszcze. Ja w tej ciąży 3 razy byłam na sorze z krwawieniem w pierwszym trymestrze . Dzidziuś zdrowy. Dawaj znać. Trzymam kciuki
Kobito Idź na betę i nie dręcz się nie potrzebnie.Trzymam kciuki aby to była jakaś błahostka!
Ja już straciłam nadzieję, rano brązowej wydzieliny było jeszcze więcej, pobolewa mnie też brzuch jak na miesiączkę... Jestem załamana i zrezygnowana. Wczoraj przepłakałam pół wieczoru... Jeszcze od soboty popołudniu w sumie do momentu jak poszłam wczoraj spać tak bardzo bolała mnie głowa (mam nerwobóle migrenowe) i nie brałam żadnych tabletek, bo się bałam. Chyba nawet nie pójdę na betę jutro, bo i po co?
W takich chwilach traci się zupełnie nadzieję i chęć do walki...
U mnie blastka 3ab, więc trofoblast średni, ale są jakość zarodka wpadła w dobryJeżeli to krwiak to musi się oczyścić i pytanie gdzie on jest. Jak blisko zarodka to lezec.
Jak zarodek miał słaby trofoblast - np. z 3 na końcu. ( 5.2.3, 4.2.3 itp) to lozysko może być słabsze i wtedy lezec.
Może plamienia są od leków heparyny, acard.. wtedy tak po prostu będzie.
Może być tak, ze od wysokiego progesteronu pękają naczynia jak ma się podatność i tez tak po prostu będzie.
Ogółem plamienia nie są fizjologiczne w ciąży moim zdaniem. Dlatego warto prowadzić salonowy tryb życia a nie lezec. W późniejszych etapach ciąży nie zaleca już się leżenia bo rośnie ryzyko zakrzepicy.
Nie No to dobry trofoblast :-) średnia krajowa Za to człowiek powyżej średniej krajowejU mnie blastka 3ab, więc trofoblast średni, ale są jakość zarodka wpadła w dobry