reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ile
Ale znów musiałabym robić test era na naturalnym żeby wiedzieć czy nie mam przesunięte to oka na implantacyjnego

No zwłaszcza kiedy jeszcze nawet ciąży nie ma 🤦🏻‍♀️ a już sa objawy ciazowe

A nie chciałabyś spróbować na naturalnym ? U mnie na naturalnym doszło do zagnieżdżenia a na sztucznym nic i to z lekami wlewem
A jak wygląda to na naturalnym ? Ile jest wizyt i czy dostaję się ovitrelle? Transfer blasticysty jest 5 dni po owulacji tak jak na sztucznym ?

reklama
Ile

A jak wygląda to na naturalnym ? Ile jest wizyt i czy dostaję się ovitrelle? Transfer blasticysty jest 5 dni po owulacji tak jak na sztucznym ?
Z tego co wiem to tak, ale ile wizyt 🤷🤷 zależy jak będzie cykl postępował rósł pecherzyk itp. więcej zachodu żeby nic nie przegapić i ryzyko że może wypaść transfer np w niedzielę 🤦 ale też chce przegadać te opcję z lekarzem

W życiu tylko raz mnie bolaly przy ciąży, a tak nigdy. Owszem nie oznacza to ,że u kogoś tak może być. Każdy organizm reaguje inaczej .
Tak sądziłam, że to hormony. Zaskoczyło mnie to. Bo jak miałam pierwszy transfer 2.zarodkow w 3 dobie. To nic mi się nie działo, oprócz jednego wielkiego kłucia w nocy. A wtedy to chyba było już po wszystkim.

No zwłaszcza kiedy jeszcze nawet ciąży nie ma 🤦🏻‍♀️ a już

Z tego co wiem to tak, ale ile wizyt 🤷🤷 zależy jak będzie cykl postępował rósł pecherzyk itp. więcej zachodu żeby nic nie przegapić i ryzyko że może wypaść transfer np w niedzielę 🤦 ale też chce przegadać te opcję z lekarzem
Żeby wypadło na niedzielę to już trzeba mieć pecha 😉znając życie u mnie by tak wypadło. Jutro podpytam lekarza jak to wygląda i jak on to widzi ,zawsze mniej faszerowania się

Ile

Wizyt miałam więcej bo chyba 4 i oznaczanie hormonów, bo muszą wstrzelić w moment pęknięcia pęcherzyka, jak zawsze mialam owulke 11dc tak w cyklu z transferem 13 i nie chciał pęknąć, ovitrelle nie dostałam bo już był pik i to już było bez sensu żeby podawać dodatkowo :) dużo roboty ale potem nie bujasz się z lekami , dzisiaj lekarz powiedział mi że cialko zolte nie produkuje tylko progesteronu ale i szereg różnych hormonów w tym relaksyne, która również pomaga w zagniezdzeniu, mi się nie udało ale chociaż zagniezdzenie było, po owulce 5 dni i transfer , warto spróbować cykl naturalny z progiem np :)
Edit. Osobiście Ci powiem jak już podejdę do transferu kiedyś to na pewno na naturalnym z progiem tym razem ♡ sztuczny mi nie służy, źle reaguje na leki

Wizyt miałam więcej bo chyba 4 i oznaczanie hormonów, bo muszą wstrzelić w moment pęknięcia pęcherzyka, jak zawsze mialam owulke 11dc tak w cyklu z transferem 13 i nie chciał pęknąć, ovitrelle nie dostałam bo już był pik i to już było bez sensu żeby podawać dodatkowo :) dużo roboty ale potem nie bujasz się z lekami , dzisiaj lekarz powiedział mi że cialko zolte nie produkuje tylko progesteronu ale i szereg różnych hormonów w tym relaksyne, która również pomaga w zagniezdzeniu, mi się nie udało ale chociaż zagniezdzenie było, po owulce 5 dni i transfer , warto spróbować cykl naturalny z progiem np :)
Edit. Osobiście Ci powiem jak już podejdę do transferu kiedyś to na pewno na naturalnym z progiem tym razem ♡ sztuczny mi nie służy, źle reaguje na leki
Jak znajdę przyczynę to chyba I ja zaryzykuje na naturalnym, bokiem mi już wychodzi to faszerowanie ,teraz przed okresem tak mnie trzy dni przed wymęczyło, że masakra . Tylko najpierw muszę znaleźć przyczynę braku implantacji

reklama
Jak znajdę przyczynę to chyba I ja zaryzykuje na naturalnym, bokiem mi już wychodzi to faszerowanie ,teraz przed okresem tak mnie trzy dni przed wymęczyło, że masakra . Tylko najpierw muszę znaleźć przyczynę braku implantacji
Ja teraz dostalam zalecenie th1/th2 cytokiny I subpopulacje limfocytów zrobić, ale jedziemy z mężem skonsultować się w następnym roku z immunologiem , bo ten brak implantacji gdzieś jest pewnie w immunologi lub hormonach , lekarze u mnie za przeproszeniem nie traktują poważnie immunologii więc....

Do góry