reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny przebadalam zarodki są 4 zdrowe z 6. Nigdy u mnie nie doszło do implantacji zrobiłam masę badań czy któraś też miała problemy z implantacja zarodka ?? I czy się wkoncu udało i jakie badania robilyscie
U mnie też problemy z implantacja tak mi się bynajmniej wydaje ,bo dwa transfery nie udane, a wszystko było ok. I wyszło Ci coś w badaniach ? Ja jutro mam wizytę, zobaczę jakie mi zleci badania

reklama
Hej. Dzisiaj jestem w trzecim dniu po podaniu 2 zarodków w 3 dobie. Dużo śpię ogólnie od tamtego czasu. Cała noc przespaną plus 2 drzemki dziennie. I coś bolą mnie piersi. Sutki są czerwone. Obwódka czerwona czasami fioletowa . Widać te gródki Montgomerego. Czy któraś tak miała? Przypuszam, że to hormony które dostaje. Bo na objawy to grubo za wcześnie.
W mojej pierwszej ciąży naturalnej to pierwszy objaw zaraz na początku to były bolące sutki 🙂także myślę, że to dobry objaw 🙂

W mojej pierwszej ciąży naturalnej to pierwszy objaw zaraz na początku to były bolące sutki 🙂także myślę, że to dobry objaw 🙂
to objaw hormonalny a nie ciazowy. Nie zliczę ile miałam takich „objawów” podczas starań o ciąże i oczywiście nie nie były to objawy ciąży bo nigdy nie zobaczyłam pozytywnego testu. Po udanym transferze piersi zaczęły bolec po 2tyg od pozytywnego testu. No 3 dni po transferze 3 dniowca nawet jeszcze zarodek nie zagnieździł się.

Załączniki

• IMG_1810.jpeg
    IMG_1810.jpeg
    121,3 KB · Wyświetleń: 45
Hej dziewczyny przebadalam zarodki są 4 zdrowe z 6. Nigdy u mnie nie doszło do implantacji zrobiłam masę badań czy któraś też miała problemy z implantacja zarodka ?? I czy się wkoncu udało i jakie badania robilyscie
U mnie przy drugim transferze nie doszło nawet do zagnieżdżenia, pierwszy transfer biochem , przed transferem w następnym roku mam zbadać cytokiny th1/th2 i subpopulacje limfocytów w tym nk itp, doktor nie zalecał teraz histero ani biopsji endometrium, stwierdził że jak doszło pierwszym razem to mam receptywne , nie wiem co o tym sądzić, teraz to zostawiam ale zastanawiam się nad poszerzeniem badań immunologicznych:) plus pierwszy transfer był na moim cyklu a drugi na sztucznym z atosibanem i tu kompletna porażka aaaa I dodam 3/3 zarodki zdrowe , została mi jeszcze jedna blastka I wszystkie jak to określili top quality narazie zostawiam to wszystko czasowi i później jeszcze chce skoczyć na konsultacje ale wszystko w swoim czasie

U mnie też problemy z implantacja tak mi się bynajmniej wydaje ,bo dwa transfery nie udane, a wszystko było ok. I wyszło Ci coś w badaniach ? Ja jutro mam wizytę, zobaczę jakie mi zleci badania
nk mam podwyższone biorę na to intralipid A tak to nic mi nie wyszło raz mi wyszło że mam zapalenie endometrium i je wyłączyłem ja każdy transfer miałam na cyklu sztucznym nigdy na naturalnym nie miałam może to jest problem

nk mam podwyższone biorę na to intralipid A tak to nic mi nie wyszło raz mi wyszło że mam zapalenie endometrium i je wyłączyłem ja każdy transfer miałam na cyklu sztucznym nigdy na naturalnym nie miałam może to jest problem
A nie chciałabyś spróbować na naturalnym ? U mnie na naturalnym doszło do zagnieżdżenia a na sztucznym nic i to z lekami wlewem

reklama
Do góry