reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko u mnie już 7 dpt, a dziewczyny 5 dpt już mają piękne bety i wyraźne testy. Ale skoro wczoraj biały test to chyba beta coś tam urósł tylko skoro taka słaba kreska to chyba i tak za mało na 7 dzien? Matko dali mi nadzieję i będzie jeszcze ciężej jak się okaże, że bc:(
coś tam cień jest widać

Ja oszaleje chyba do poniedziałku. Codziennie robię test i biel bieli, a zobaczcie dzisiaj. Może tylko ja widzę bo nawet mężowi nie pokazałam bo będzie zły, że miałam tak wcześnie nic nie robić:(
Coś tam przebija... To Twój 7dpt? Trudno mi się wypowiedzieć, bo u mnie badań ani testów nie zaleca się tak szybko. Myślę, że gdybym testowała tak wcześnie, jak Ty, też nie miałabym żadnych wielkich widoków...

Wiecie.. ja jestem po punkcji dawczyni w ostravie..mielismy 11 ocytow.. finalnie 1 zarodek😳tylko 1 zarodek
Szok i niedowierzanie. Nie wiem co sie wydarzyło.. bo miałam info ze dawczyni jest młodziutka i ze z jej komórek sa juz dzieci na swiecie.
Zdecydowalismy sie zbadać ten uzyskany i wczoraj otrzymałam telefon ze w całym rym nieszczęściu jest zdrowy
Co nie zmienia faktu ze jesteśmy rozczarowani klinika bo gwarancja była minimum dwóch zarodków …
Przykre to. Obieguja góry, biorą mase kasy i takie coś. Wiem, że nigdy nie ma 100% pewności, że będzie super. Wiesz z drugiej strony jeśli zaznaczyła w tej umowie, że jest zdrowa to nie ma opcji żeby ją zbadać na te wszystkie przypadłości. Mogła kłamać?:( będziecie brać ten jeden zarodek? Może to ten 1 szczesliwy😍 Trzymam kciuki!!!

Ja oszaleje chyba do poniedziałku. Codziennie robię test i biel bieli, a zobaczcie dzisiaj. Może tylko ja widzę bo nawet mężowi nie pokazałam bo będzie zły, że miałam tak wcześnie nic nie robić:(
Widze cień 😜
Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do poniedziałku . Najwyżej jutro rano zrob test i sprawdz czy kreska jest bardziej wyraźna . Jednak do testów podchodź mega na luzie bo te lubią świrować .
Osobiście 5dpt robiłam betę i miałam 15 ale transfer był na świeżo i zaraz po punkcji . Mroziaczkom schodzi troszkę dłużej z implantacja i zagnieżdżeniem się u mamusi ♥🫶

Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻✊🏻

Coś tam przebija... To Twój 7dpt? Trudno mi się wypowiedzieć, bo u mnie badań ani testów nie zaleca się tak szybko. Myślę, że gdybym testowała tak wcześnie, jak Ty, też nie miałabym żadnych wielkich widoków...
Kochana nie polecam testować tak szybko bo oszaleć idzie. Wczoraj już się pogodziłam z sytuacja, a dzisiaj test mnie zabił. No nic, koniec biadolenia biorę się do roboty i jedziemy do lasu;) Trzymam kciuki za Twoją wysoką betkę😍

Widze cień 😜
Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do poniedziałku . Najwyżej jutro rano zrob test i sprawdz czy kreska jest bardziej wyraźna . Jednak do testów podchodź mega na luzie bo te lubią świrować .
Osobiście 5dpt robiłam betę i miałam 15 ale transfer był na świeżo i zaraz po punkcji . Mroziaczkom schodzi troszkę dłużej z implantacja i zagnieżdżeniem się u mamusi ♥🫶

Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻✊🏻
& @*Lena2013*
Ja też miałam świeży transfer, ale wcale nie było jakiejś bety wywalonej w kosmos... no ale ja badałam 14dpt. I wg mojej kliniki wszystkie bety w okolicach 100-300 tego dnia mogą dobrze rokować. Więc myślę, że 5dpt to bym pewnie cienia jeszcze nie widziała, zwłaszcza że miałam w tym dniu plamienie implantacyjne dopiero...Kierowałam się głównie informacjami stąd: Link do: In vitro i rozwój zarodków po transferze – przebieg | Klinika Bocian
Testy domowe mam też z różnych etapów i trzeba by naprawdę trzymać się cały czas tej samej firmy, żeby zobaczyć ewolucję + ta sama pora dnia, itp.
Poza tym to kwestia indywidualna...
Dla porównania - mam kontakt z dziewczyną, która była ze mną w sali, punkcja 15 minut wcześniej, transfer godzinę wcześniej. Jedyna różnica: korzystano z zamrożonego nasienia. No i jej beta jest o 1 dzień bardziej zaawansowana niż moja ;-) , więc do implantacji mogło dojść wcześniej.

reklama
& @*Lena2013*
Ja też miałam świeży transfer, ale wcale nie było jakiejś bety wywalonej w kosmos... no ale ja badałam 14dpt. I wg mojej kliniki wszystkie bety w okolicach 100-300 tego dnia mogą dobrze rokować. Więc myślę, że 5dpt to bym pewnie cienia jeszcze nie widziała, zwłaszcza że miałam w tym dniu plamienie implantacyjne dopiero...Kierowałam się głównie informacjami stąd: Link do: In vitro i rozwój zarodków po transferze – przebieg | Klinika Bocian
Testy domowe mam też z różnych etapów i trzeba by naprawdę trzymać się cały czas tej samej firmy, żeby zobaczyć ewolucję + ta sama pora dnia, itp.
Poza tym to kwestia indywidualna...
Dla porównania - mam kontakt z dziewczyną, która była ze mną w sali, punkcja 15 minut wcześniej, transfer godzinę wcześniej. Jedyna różnica: korzystano z zamrożonego nasienia. No i jej beta jest o 1 dzień bardziej zaawansowana niż moja ;-) , więc do implantacji mogło dojść wcześniej.
Dziękuję Tobie bardzo😚 Chciałabym aby to był leniuszek niż beta słabo przyrastającą wiadomo dlaczego. No nic już was nie zanudzam tylko czekam:)

Do góry