reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A nie lepiej podejść do transferu i spróbować??
Nie szkoda trochę kasy ?? Przecież może się udać;)
Podobno Czechy mają duża skuteczność.
Oczywiście podejdziemy do transferu 🙂
Narazie moj lekarz z Pl idzie teraz na urlop i jak wroci zaczniemy przygotowania 🙂
Ale to nie zmienia faktu ze nawet jezeli sie uda to będziemy chcieli w najszybszym możliwym terminie wrocic po rodzenstwo.
Bo pozniej nie chce ponownie przechodzić przez ten cały stres.
Chce miec pewność ze mam po kogo wrocic 🥳

Dziewczyny jestem przerażona😱😱dziś 16+6tc. Mam problemy z ciśnieniem biorę 3x1dopegyt od w dni po południu ciśnienie mi skacze do wartości 150/90 dzwonilam do położnej zwiekszylam dawkę tego leku rano biorę 2 tabletki. Kazała pięć mi wodę z cytryną więc tak robię i obserwować wagę no i właśnie waga mi spada około 1kg spadła😱wizyta dopiero za tydzień a ja się boje najgorszego😭
Myślę, że jeszcze nie ma tragedii z takim ciśnieniem. Teraz też się denerwujesz i pewnie to fałszuje trochę wynik. Lez, wypoczywaj i obserwuj. W razie w jechałabym do szpitala chociaż wierzę, że takiej potrzeby nie bedzie;)
Ps. Ja mam problem w drugą stronę i jak mnie monitorowali po punkcji to chyba cała załoga kliniki nade mną stała bo nie widzieli nigdy takiego ciśnienia 68/37;) Zastanawiali się co ze zrobić i wszystko dobrze się skończyło więc i u Ciebie sie unormuje;)

& @*Lena2013*
Ja też miałam świeży transfer, ale wcale nie było jakiejś bety wywalonej w kosmos... no ale ja badałam 14dpt. I wg mojej kliniki wszystkie bety w okolicach 100-300 tego dnia mogą dobrze rokować. Więc myślę, że 5dpt to bym pewnie cienia jeszcze nie widziała, zwłaszcza że miałam w tym dniu plamienie implantacyjne dopiero...Kierowałam się głównie informacjami stąd: Link do: In vitro i rozwój zarodków po transferze – przebieg | Klinika Bocian
Testy domowe mam też z różnych etapów i trzeba by naprawdę trzymać się cały czas tej samej firmy, żeby zobaczyć ewolucję + ta sama pora dnia, itp.
Poza tym to kwestia indywidualna...
Dla porównania - mam kontakt z dziewczyną, która była ze mną w sali, punkcja 15 minut wcześniej, transfer godzinę wcześniej. Jedyna różnica: korzystano z zamrożonego nasienia. No i jej beta jest o 1 dzień bardziej zaawansowana niż moja ;-) , więc do implantacji mogło dojść wcześniej.
tez to czytałam właśnie :) u mnie w klinice 6dpt każą zrobić pierwsza bete. Tez zastanawiam się czy się nie rozczaruje , chociaż w sumie to 5dniowa mrożona blastocysta to może w tym 6dpt beta drgnie . oby 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

U mnie jest chyba problem z implantacją,bo mam dobre zarodki ,endometrium grube ,progesteron też jest ok więc coś innego musi być nie tak . Wy jesteście doświadczone jakie badania w tym kierunku mogę zrobić ,bo niema sensu podchodzić 3 raz.
Sprawdź czy nie ma zapalenia endometrium. Mi się wydaje że u mnie zadziałało wyleczenie zapalenia

reklama
Do góry