Trzymam kciuki
Tak 6dzien po transferze . 2werfikacja . HCG 5.8Oby oby
Dzisiaj masz który dzień po transferze ?
Progesteron wporzadku , dobrze zrozumiałam ze w 6 dpt masz betę prawie 6 ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki
Tak 6dzien po transferze . 2werfikacja . HCG 5.8Oby oby
Dzisiaj masz który dzień po transferze ?
Progesteron wporzadku , dobrze zrozumiałam ze w 6 dpt masz betę prawie 6 ?
Szczerze ? Nie jest źle … wcale bym się narazie nie smuciła i nie poddawała Zrób betę w piątek . Jeśli ta podwoi swoją wartość mamy kropka na pokładzieTak 6dzien po transferze . 2werfikacja . HCG 5.8
Betę najlepiej sprawdzać w odstępie 48 h.3.1.1 a drugi 3.2.2 bo były dwa zarodki podane teraz . nie wiem co o tym myśleć bo już przeszłam 4 zabiegi in vitro . 2 zabiegi nie udane tylko tam przez 3werfikacje beta była zerowa bo sobie porównałam . 3 zabieg był udany in vitro tylko tam przez 3 weryfikację beta była wyższa bo w 6dn po zabiegu beta była 42 . A dzisiejsza beta po 4zabiegu w 6dniu weryfikacji jest 5.8 . Nie wiem co myśleć o tym . W poniedziałek mam 3werfikacje to będzie 10 dzień po zabiegu . Nie wiem czy czekać do poniedziałku czy iść jutro do nie zależnego laboratorium i powtórzyć betę .
Teraz w klinice invicta w Gdańsku robią 3werfikacje , pierwsza jest w dniu transferu sprawdzenie progesteronu i estradiolu czy jest dobrze czy nie trzeba leków zwiększyć ,2werfikacja jest w 6dniu po transferze a 3 weryfikacja po 10 dniu i to jest ostateczna z werdyktem . Bo jak ponad rok temu podchodziłam do in vitro w Gdańsku to też były 3werfikacje lecz pierwsza była 3dni po transferze , kolejna po 6dniach a 3werfikacja po 10dniach . Lecz teraz jak wchodziłam w procedurę in vitro to doktor mówił że to zmieniło z powodu nie powodzeń . Muszą bardziej sprawdzać poziom progesteronu i estradiolu .Szczerze ? Nie jest źle … wcale bym się narazie nie smuciła i nie poddawała Zrób betę w piątek . Jeśli ta podwoi swoją wartość mamy kropka na pokładzie
Szokuje mnie jednak fakt ze jesteś dopiero 6dpt i już po dwóch weryfikacjach .
Kurczę u mnie betę i to pierwsza zalecają nie wcześniej niż w 7dpt .
Dziwna polityka kliniki . W sensie jak najbardziej rozumiem kontrole progesteronu … ale jaki sens jest robienie bety w dniu transferu czy w 3 dniu po gdzie tak naprawdę zarodek dopiero się zagnieżdża … i to nie jest do Ciebie tylko dziwi mnie postawa lekarzy którzy „kazują“ betę robić tak wczesnie wiedząc ze nic nie wykaże ….Teraz w klinice invicta w Gdańsku robią 3werfikacje , pierwsza jest w dniu transferu sprawdzenie progesteronu i estradiolu czy jest dobrze czy nie trzeba leków zwiększyć ,2werfikacja jest w 6dniu po transferze a 3 weryfikacja po 10 dniu i to jest ostateczna z werdyktem . Bo jak ponad rok temu podchodziłam do in vitro w Gdańsku to też były 3werfikacje lecz pierwsza była 3dni po transferze , kolejna po 6dniach a 3werfikacja po 10dniach . Lecz teraz jak wchodziłam w procedurę in vitro to doktor mówił że to zmieniło z powodu nie powodzeń . Muszą bardziej sprawdzać poziom progesteronu i estradiolu .
WitamyHejka dziewczyny. Powoli będę zaczynać swoją przygodę z in vitro. Zaczynam kompletowac badania obowiązkowe. Mam 29 lat, pcos, niedoczynność tarczycy. U męża morfologia nasienia 1%. Reszta parametrów w normie. Jesteśmy po 2 IUI. Niestety po każdej beta 0. Nigdy nie byłam w ciąży choć staramy się już prawie 5 lat(3 lata intensywnie) w zasadzie to chciałam się przywitać i w miarę postępów dzielić doświadczeniami. I pewnie niejednokrotnie poproszę was o radę
niby były teorie, ze 3 dpt beta już może być. Najwcześniej widziałam betę z pojedynczych ciąż w 4dpt. Ale oni tez sprawdzali proga i estradiol w tym czasie… ta beta to chyba żeby punkt zero miećDziwna polityka kliniki . W sensie jak najbardziej rozumiem kontrole progesteronu … ale jaki sens jest robienie bety w dniu transferu czy w 3 dniu po gdzie tak naprawdę zarodek dopiero się zagnieżdża … i to nie jest do Ciebie tylko dziwi mnie postawa lekarzy którzy „kazują“ betę robić tak wczesnie wiedząc ze nic nie wykaże ….
Tak czy siak czekamy cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji
Ahahah zapewne takniby były teorie, ze 3 dpt beta już może być. Najwcześniej widziałam betę z pojedynczych ciąż w 4dpt. Ale oni tez sprawdzali proga i estradiol w tym czasie… ta beta to chyba żeby punkt zero mieć