reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak 6dzien po transferze . 2werfikacja . HCG 5.8
Szczerze ? Nie jest źle … ♥️ wcale bym się narazie nie smuciła i nie poddawała 😉♥️ Zrób betę w piątek . Jeśli ta podwoi swoją wartość mamy kropka na pokładzie 😎😍

Szokuje mnie jednak fakt ze jesteś dopiero 6dpt i już po dwóch weryfikacjach 🫢 .
Kurczę u mnie betę i to pierwsza zalecają nie wcześniej niż w 7dpt .

3.1.1 a drugi 3.2.2 bo były dwa zarodki podane teraz . nie wiem co o tym myśleć bo już przeszłam 4 zabiegi in vitro . 2 zabiegi nie udane tylko tam przez 3werfikacje beta była zerowa bo sobie porównałam . 3 zabieg był udany in vitro tylko tam przez 3 weryfikację beta była wyższa bo w 6dn po zabiegu beta była 42 . A dzisiejsza beta po 4zabiegu w 6dniu weryfikacji jest 5.8 . Nie wiem co myśleć o tym . W poniedziałek mam 3werfikacje to będzie 10 dzień po zabiegu . Nie wiem czy czekać do poniedziałku czy iść jutro do nie zależnego laboratorium i powtórzyć betę .
Betę najlepiej sprawdzać w odstępie 48 h.
Piątek też już coś wiecej Ci powie czy wzrasta prawidłowo czy tez nie . Wierze w Twoje bąbelki 🥰 daj im czas - to tylko 6dpt a Beta jest ! Teraz niech tylko rośnie 😍

Głowa do góry 😎

Szczerze ? Nie jest źle … ♥️ wcale bym się narazie nie smuciła i nie poddawała 😉♥️ Zrób betę w piątek . Jeśli ta podwoi swoją wartość mamy kropka na pokładzie 😎😍

Szokuje mnie jednak fakt ze jesteś dopiero 6dpt i już po dwóch weryfikacjach 🫢 .
Kurczę u mnie betę i to pierwsza zalecają nie wcześniej niż w 7dpt .
Teraz w klinice invicta w Gdańsku robią 3werfikacje , pierwsza jest w dniu transferu sprawdzenie progesteronu i estradiolu czy jest dobrze czy nie trzeba leków zwiększyć ,2werfikacja jest w 6dniu po transferze a 3 weryfikacja po 10 dniu i to jest ostateczna z werdyktem . Bo jak ponad rok temu podchodziłam do in vitro w Gdańsku to też były 3werfikacje lecz pierwsza była 3dni po transferze , kolejna po 6dniach a 3werfikacja po 10dniach . Lecz teraz jak wchodziłam w procedurę in vitro to doktor mówił że to zmieniło z powodu nie powodzeń . Muszą bardziej sprawdzać poziom progesteronu i estradiolu .

Teraz w klinice invicta w Gdańsku robią 3werfikacje , pierwsza jest w dniu transferu sprawdzenie progesteronu i estradiolu czy jest dobrze czy nie trzeba leków zwiększyć ,2werfikacja jest w 6dniu po transferze a 3 weryfikacja po 10 dniu i to jest ostateczna z werdyktem . Bo jak ponad rok temu podchodziłam do in vitro w Gdańsku to też były 3werfikacje lecz pierwsza była 3dni po transferze , kolejna po 6dniach a 3werfikacja po 10dniach . Lecz teraz jak wchodziłam w procedurę in vitro to doktor mówił że to zmieniło z powodu nie powodzeń . Muszą bardziej sprawdzać poziom progesteronu i estradiolu .
Dziwna polityka kliniki . W sensie jak najbardziej rozumiem kontrole progesteronu … ale jaki sens jest robienie bety w dniu transferu czy w 3 dniu po gdzie tak naprawdę zarodek dopiero się zagnieżdża … i to nie jest do Ciebie tylko dziwi mnie postawa lekarzy którzy „kazują“ betę robić tak wczesnie wiedząc ze nic nie wykaże ….

Tak czy siak czekamy cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji ✊🏻✊🏻✊🏻😎😍

Hejka dziewczyny. Powoli będę zaczynać swoją przygodę z in vitro. Zaczynam kompletowac badania obowiązkowe. Mam 29 lat, pcos, niedoczynność tarczycy. U męża morfologia nasienia 1%. Reszta parametrów w normie. Jesteśmy po 2 IUI. Niestety po każdej beta 0. Nigdy nie byłam w ciąży choć staramy się już prawie 5 lat(3 lata intensywnie🤪) w zasadzie to chciałam się przywitać i w miarę postępów dzielić doświadczeniami. I pewnie niejednokrotnie poproszę was o radę 🤣😉

Hejka dziewczyny. Powoli będę zaczynać swoją przygodę z in vitro. Zaczynam kompletowac badania obowiązkowe. Mam 29 lat, pcos, niedoczynność tarczycy. U męża morfologia nasienia 1%. Reszta parametrów w normie. Jesteśmy po 2 IUI. Niestety po każdej beta 0. Nigdy nie byłam w ciąży choć staramy się już prawie 5 lat(3 lata intensywnie🤪) w zasadzie to chciałam się przywitać i w miarę postępów dzielić doświadczeniami. I pewnie niejednokrotnie poproszę was o radę 🤣😉
Witamy 😉
Mam nadzieję że nie zabawisz tu długo i juz za moment będziesz mogła się cieszyć z rosnącego brzuszka ❤️ tego Ci życzę z całego serca ❤️❤️

Dziwna polityka kliniki . W sensie jak najbardziej rozumiem kontrole progesteronu … ale jaki sens jest robienie bety w dniu transferu czy w 3 dniu po gdzie tak naprawdę zarodek dopiero się zagnieżdża … i to nie jest do Ciebie tylko dziwi mnie postawa lekarzy którzy „kazują“ betę robić tak wczesnie wiedząc ze nic nie wykaże ….

Tak czy siak czekamy cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji ✊🏻✊🏻✊🏻😎😍
niby były teorie, ze 3 dpt beta już może być. Najwcześniej widziałam betę z pojedynczych ciąż w 4dpt. Ale oni tez sprawdzali proga i estradiol w tym czasie… ta beta to chyba żeby punkt zero mieć 🤣🤣🤣

reklama
Do góry