reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem 12 14 cos takiego :( lekarz będzie dzwonił po 15 i do tej pory muszę mieć wyniki, miałam się Ciebie zapytać o ten intralipid ? W czym pomaga ?
A jakiej klasy zarodek ? Ogółem słabo to rokuje, ale ciąża to nie matematyka. Może być uszkodzony trofoblast i beta niska.. moim zdaniem ważne ze jest:-) nawet najładniejsze bety nie gwarantują, ze wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Ja z mrożonym zarodkiem 4 dniowym 6dpt miałam betę 9 i niestety nie udało się. A były dziewczyny gdzie beta niska a ciąża byla. Tylko nie nastawiaj się, ze napewno wszystko będzie ok. Tak jak piszesz nadzieja umiera ostatnia :-)

reklama
A jakiej klasy zarodek ? Ogółem słabo to rokuje, ale ciąża to nie matematyka. Może być uszkodzony trofoblast i beta niska.. moim zdaniem ważne ze jest:-) nawet najładniejsze bety nie gwarantują, ze wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Ja z mrożonym zarodkiem 4 dniowym 6dpt miałam betę 9 i niestety nie udało się. A były dziewczyny gdzie beta niska a ciąża byla. Tylko nie nastawiaj się, ze napewno wszystko będzie ok. Tak jak piszesz nadzieja umiera ostatnia :-)
Dla mnie najważniejsze jest to, że w razie czego była próba implantacji, zarodek przebadany zdrowy bardzo ładny, klasa 5.1.2 , różne cuda się zdarzają, a może i ja do nich dołączę ♡

Dla mnie najważniejsze jest to, że w razie czego była próba implantacji, zarodek przebadany zdrowy bardzo ładny, klasa 5.1.2 , różne cuda się zdarzają, a może i ja do nich dołączę ♡
A to jak przebadany to jeszcze nie pozamiatane :-) będą walczyć. Bo normalnie to stwierdziliby genetyka i tyle. A jakie miał tempo wzrostu jaki był w 5 dobie? Te 5.1.2 to jest z 5 czy z 6 doby? Tak pytam z ciekawości. Bo czasem w tych waszych historiach widzę schematy :-) Mam wrażenie ze leniuszek czyli blastka z 6 doby nadal wolniej - mniej dynamicznie sie rozwija niż blastka np. 5.1.1 z 5 doby. W sensie chyba to taka „uroda” czasem, bo te zarodki bywają zdrowe genetycznie. Trzymam kciuki😁😁😁

Jestem po badaniu krwi i wyniku . Słaby wynik nie mam nadziej że się udało ,choć lekarz twierdzi że 3 wefikacja jest ostateczna i w 10 dniu można coś powiedzieć bo w 6dniu po zabiegu to za szybko na czarno widztwo . HCG-. 5,8 progrsteron - 41,27. Estradiol -. 902 . Ktoś z was miał taki niski poziom HCG i się udało ?

Nie , nie miałam nacięcia, mrożony, dlatego mam cichą nadzieję że on się dopiero wczoraj lub dzisiaj zagniezdzil , nadzieja !!!! ♡♡♡
Oby oby
Jestem po badaniu krwi i wyniku . Słaby wynik nie mam nadziej że się udało ,choć lekarz twierdzi że 3 wefikacja jest ostateczna i w 10 dniu można coś powiedzieć bo w 6dniu po zabiegu to za szybko na czarno widztwo . HCG-. 5,8 progrsteron - 41,27. Estradiol -. 902 . Ktoś z was miał taki niski poziom HCG i się udało ?
Dzisiaj masz który dzień po transferze ?
Progesteron wporzadku , dobrze zrozumiałam ze w 6 dpt masz betę prawie 6 ?

Jaki był zarodek? Jakiej klasy? Trochę niska ta beta jak na 6 dpt, ale może niedawno się zaimplantowal bo leniuszek.

Jaki był zarodek? Jakiej klasy? Trochę niska ta beta jak na 6 dpt, ale może niedawno się zaimplantowal bo leniuszek.
3.1.1 a drugi 3.2.2 bo były dwa zarodki podane teraz . nie wiem co o tym myśleć bo już przeszłam 4 zabiegi in vitro . 2 zabiegi nie udane tylko tam przez 3werfikacje beta była zerowa bo sobie porównałam . 3 zabieg był udany in vitro tylko tam przez 3 weryfikację beta była wyższa bo w 6dn po zabiegu beta była 42 . A dzisiejsza beta po 4zabiegu w 6dniu weryfikacji jest 5.8 . Nie wiem co myśleć o tym . W poniedziałek mam 3werfikacje to będzie 10 dzień po zabiegu . Nie wiem czy czekać do poniedziałku czy iść jutro do nie zależnego laboratorium i powtórzyć betę .

reklama
Do góry