reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy wiecie ile miałyście estradiolu w dni transferu na naturalnym? Bo mi po owulacji spadł na łeb na szyję, zrobię jeszcze jutro, ale pewnie jest jeszcze gorzej. Poza owulacją u mnie kiepsko wygląda i się zastanawiam, czy od razu estrofemu nie wziąć. No ale to oczywiście skonsultuję z moim wybitnym lekarzem. Czy brałyście estrofem od dnia transferu na cyklu naturalnym?
W dniu transferu 260 estradiol , a 5dpt 290 300 ? Nie pamiętam, jutro dostanę estradiol I progesteron ile wynosi, bo mam zadzwonić do kliniki i wtedy może wprowadza jeszcze estrofem

reklama
Ja tak ogólnie się chciałam zapytać bo na kilkanaście miesięcy wypadłam z gry jak to jest teraz rzeczywiście z weryfikacją i robieniem bety po transferze ?
Za moich czasów (maj 2021) kazali robić betę nie wcześniej niż 7dpt i przyrost kazali sprawdzać co 48 h .
Teraz widze mnóstwo dziewczyn które maja weryfikacje już w 3 , 5dpt 🫢 i betę sprawdzają co 4 dni …
Tak to się teraz odbywa ? To jakiś nowy system ? Czy to poprostu od lekarzy i kliniki zależy ?

Ja na cyklu naturalnym miałam dodatkowo włączony estrofem, ale jakoś kilka dni później, na pewno nie od daty transferu.
4 dni przed transferem miałam estradiol 87pg/ml,
w dniu transferu miałam tylko progesteron i był 13,6ng/ml,
3 dpt estradiol 100, a progesteron 14,2
6dpt estradiol 101, progesteorn 24.5
10dpt estradiol 134, progestron 30,6 -- i tu dopiero zalecono mi estrofem, nie sadze żeby był jakiś niezbędny, ale mój lekarz lubi dużo estrogenów
Mi dzień po owulacji spadł do 60 :/ więc nie wiem, czy od razu nie dostanę, bo podejrzewam, że jest go mniej

Najważniejsze myśleć pozytywnie ✊✊✊ i nie poddawać się 🥰 Beta w sumie niska jak na 10 dpt ale dajmy czas maluszkowi ♥️
Mama walczy to i dzidziuś się nie podda 😎
Nie takie cuda już się zdarzały, np chorym na nowotwory nie dawali szans na przeżycie a jednak organizm dawał radę, np moja mama kochana ♡ ja wiem ze to źle rokuje , ale może wszystko jeszcze dobrze się skończy, jaki przyrost powinien być w poniedziałek? 😊 dziękuję Ci za te słowa, to bardzo miłe, ja jestem szczęśliwa że była próba implantacji, w razie czego zrobie okienko implantacyjne może mam przesunięte i wtedy pójdzie 😊

Ja tak ogólnie się chciałam zapytać bo na kilkanaście miesięcy wypadłam z gry jak to jest teraz rzeczywiście z weryfikacją i robieniem bety po transferze ?
Za moich czasów (maj 2021) kazali robić betę nie wcześniej niż 7dpt i przyrost kazali sprawdzać co 48 h .
Teraz widze mnóstwo dziewczyn które maja weryfikacje już w 3 , 5dpt 🫢 i betę sprawdzają co 4 dni …
Tak to się teraz odbywa ? To jakiś nowy system ? Czy to poprostu od lekarzy i kliniki zależy ?
Mysle, ze od lekarza. U mnie chcieli 10dpt. Ja robiłam od 6dpt bo sprawdzałam proga to od razu robilam bete.

Nie takie cuda już się zdarzały, np chorym na nowotwory nie dawali szans na przeżycie a jednak organizm dawał radę, np moja mama kochana ♡ ja wiem ze to źle rokuje , ale może wszystko jeszcze dobrze się skończy, jaki przyrost powinien być w poniedziałek? 😊 dziękuję Ci za te słowa, to bardzo miłe, ja jestem szczęśliwa że była próba implantacji, w razie czego zrobie okienko implantacyjne może mam przesunięte i wtedy pójdzie 😊
A nie lepiej zrobic w sobotę? Bedziesz miala przyrost po 48h. Mi mowili, zeby sprawdzac po 48h, wtedy najlepiej widac przyrost.

reklama
Najlepiej jak co 48h beta podwaja swoją wartość niektórym rośnie i o 150 % a niektórym o 80 % co tez jest ok , taka dolna wartosc przyrostu to chyba 64 % poniżej jest wzrost juz traktowany jako nieprawidłowy. Np dzis masz 15 to w piątek powinno być drugie tyle i tak co 48h powinno się podwajać.
Dokladnie . Póki co jesteś w grze a w tym momencie to tylko nasze gdybanie . Tu tylko czas da nam odpowiedz 👌✊✊✊

Do góry