Wiesz ja podchodzilam do 3 transferu z tsh prawie 4 wiedzialzm ze to za duzo o wiele za duxo.Lekarz ktory robil transfer troche to zbagatwlizowal a ja czulam ze bedzie zle.No i bylo.Transfer nieudany.Dlatego odradzam z duzym tsh podchodzic.moj zarodek byl super jakosci a przez tsh dupa.I dupa dziś ponownie zrobiłam tsh i nie wiem czy ten transfer mój się odbędzie .... Dziś TSH ponad 2 ... Zrobiłam ponownie wynik ... Już mam doła ... Na jutro mam umówionego endokrynologa ale nie wiem jak szybko spada TSH.... Już mi się płakać chce doła mam jak h** wiedziałam że nie może być kolorowo czy na wynik ma wpływ że spałam tylko niecałe 3 godziny po nocce ???
reklama
Aguleczka29
Fanka BB :)
Nic nie przepowiadało poronienia, Czułam się doskonale, na kazdej wizycie wszystko super, przepływy też. A tu nagle przychodzę na wizytę i serduszko nie biło nie życzę nikomu przechodzenia przez to.Przykro mi... coś przepowiadało poronienie?
Dzielna jesteś
Miałam podobnie. Poszłam w 8 tygodniu i też nie biło. Teraz strasznie się boję. Dzisiaj mam 11+1, we wtorek mam wizytę i bardzo się boję tego ze moze serduszko nie bić...
Staram się o tym nie myśleć, do tej pory wszystko było ok na wizytach.
Trzymam kciuki za dalsze Twoje powodzenia. Ile masz jeszcze zarodków?
Staram się o tym nie myśleć, do tej pory wszystko było ok na wizytach.
Trzymam kciuki za dalsze Twoje powodzenia. Ile masz jeszcze zarodków?
JestemMama!
Wiesz ja podchodzilam do 3 transferu z tsh prawie 4 wiedzialzm ze to za duzo o wiele za duxo.Lekarz ktory robil transfer troche to zbagatwlizowal a ja czulam ze bedzie zle.No i bylo.Transfer nieudany.Dlatego odradzam z duzym tsh podchodzic.moj zarodek byl super jakosci a przez tsh dupa.
Wiem właśnie że przez to też może się nie udać. A po tych wszystkich transferach, po tym całym leczeniu chce właśnie zrobić teraz wszystko aby było dobrze. Co prawda w niedzielę zrobię ponownie TSH ale chcę zaraz też porozmawiać z lekarzem co on na to. Za moment mam wizytę i już się boje nigdy nie miałam z tym problemu... Z tyłu głowy ciągle mam też to jak koleżanka kilkukrotnie straciła ciążę przez tarczycę ... Wolę kontrolować niż później pluc sobie w brodę że tego nie zrobiłam. Właśnie czekam na wizytę ciekawe co na to endokrynolog ... Jak nie dostanę nic ( w co wątpię ) to jeszcze jutro porozmawiam z moim lekarzem z kliniki bo tam też mam jutro wizytę aby dał mi jakieś leki ... No nic cierpliwie czekam chodź nie ukrywam że w niedzielę zrobię ponownie badanie aby się upewnić czy to przez niewyspanie czy mi po prostu wariuje po tych wszystkich lekach ale dziękuję że napisałaś , kolejny raz przekonałam się że robię dobrze działając od razu a nie czekając i nie sprawdzając . Bo kto wie jaki wynik mogłam mieć za kilka dni ... Chodź wiem że mój wczorajszy nie jest wcale tak duży ... Czekam
JestemMama!
Ja już po wizycie , oczywiście się zryczałam całą lekarka mnie uspokajała . Normalnie istny armagedon, mówię wam ale do sedna. Przejrzała moją historię z tarczyca i mój wynik mógł zaburzyć brak snu w tym tygodniu ( cały tydzień nocek ) oraz estrofem. W niedzielę ponawiam wynik i jeśli będzie ponad 3 to mam też na spokojnie podejść i umówić się na wizytę. Na tą chwilę leki nie zostały zapisane. ( Zapisałam się już na czwartek w razie w bo wiadomo jak to z endokrynologiem jakie są terminy , a raczej ich brak... ale w razie w mój lekarz rodzinny czy też z kliniki może przepisać leki ) Zapytałam się jej też jak szybko spada wynik , to mówi że już kilka godzin po zażyciu tabletki jest mniejszy. Ogólnie mam się uspokoić bo stres też działa tu na niekorzyść... I co jeszcze Estrofem podnosi tsh a accofil ja obniża
No nic jestem ciut spokojniejsza i czekam na niedzielę żeby ponowić wynik...
Serduszkowelove
Masz prawo płakać i się stresować , kto tego nie przeżył ten nie wie jaki jest to stres... możesz postarać się go naturalnie zbijać, bo stres nie zniknie , spacerki od dzisiaj obowiązkowo! Buziaki trzymam kciuki ! ♡♡♡Ja już po wizycie , oczywiście się zryczałam całą lekarka mnie uspokajała . Normalnie istny armagedon, mówię wam ale do sedna. Przejrzała moją historię z tarczyca i mój wynik mógł zaburzyć brak snu w tym tygodniu ( cały tydzień nocek ) oraz estrofem. W niedzielę ponawiam wynik i jeśli będzie ponad 3 to mam też na spokojnie podejść i umówić się na wizytę. Na tą chwilę leki nie zostały zapisane. ( Zapisałam się już na czwartek w razie w bo wiadomo jak to z endokrynologiem jakie są terminy , a raczej ich brak... ale w razie w mój lekarz rodzinny czy też z kliniki może przepisać leki ) Zapytałam się jej też jak szybko spada wynik , to mówi że już kilka godzin po zażyciu tabletki jest mniejszy. Ogólnie mam się uspokoić bo stres też działa tu na niekorzyść... I co jeszcze Estrofem podnosi tsh a accofil ja obniża
nadziejaprzedewszystkim
Dziewczyny, od kilku dni biorę estrofem. Wizytę mam 16 sierpnia (prawdopodobnie wtedy ustali się termin transferu). Od dwóch dni mam... Nie wiem? Żylaka? Trochę duży, dzisiaj się nieco rozlał i go rozmasowuję, myślę, że zniknie, gdy się dobrze postaram. Ale z czego to wynika? Od leków? Nigdy nie miałam.
Kasia19881988
A czy mogłabyś powiedzieć mi na czym polega ten długo protokół ?Ja byłam na antykoncepcji jakoś koło miesiąca, może ciut dłużej. Antykoncepcja wycisza organizm. Daje chwilę na zebranie sił do stymulacji.
Niestety nie ma prostej odpowiedzi jak jest lepiej. Czy z antykami czy bez nich. Niektóre dziewczyny lepiej reagują na protokół krótki inne na długi. U mnie długi zadziałał bosko. Wydaje mi się, że lekarz dobiera protokół patrząc na cały obraz pacjentki (choroby towarzyszące, AMH, wiek itd). Stymulację przechodzilam w wieku 32lat (rocznikowo 33).
Podchodziłam do in vitro 2 razy
Po stymulacji miałam 9 jajeczek , przy pierwszym podejściu 6 dobrych po 2 podejściu tylko dwa jajeczka
reklama
Serduszkowelove
Tak w skrócie bierzesz antykoncepcje, zależy od lekarza ile czasu i dopiero wtedy stymulacjaA czy mogłabyś powiedzieć mi na czym polega ten długo protokół ?
Podchodziłam do in vitro 2 razy
Po stymulacji miałam 9 jajeczek , przy pierwszym podejściu 6 dobrych po 2 podejściu tylko dwa jajeczka
Podziel się: