reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny , mocno dzisiaj się rozkleiłam, chodzę i płacze, czy to jest związane ze stresem , bo jutro idę na krew? Oprócz tego ze 2 dpt bolał mnie brzuch i mialam skurcze tak teraz cicho , byłam dzielna do dzisiaj, zła na siebie jestem , ale ja nie potrafię walczyć z emocjami, tak naprawdę oprócz Was nikt mnie nie rozumie i nie wie przez co przechodzę, ogarnijcie mnie proszę!
Ja też nie miałam żadnych objawów, żadnych. Byłam pewna, że się nie udało. A tu niespodzianka. W 7dpt beta 55.
Jesteś na wyjeździe, odpocznij sobie. Nie myśl o tym, na to już nie masz wpływu. Żadnego wpływu.
Nie załamuj się bo to nic dobrego!!!
Ściskam Cię mocno ❤❤❤

reklama
Proponuję zmienić androloga, najpierw trzeba by było chociaż spróbować ustalić przyczynę braku plemników. I dobrać metodę leczenia.
A nie proponowali wam biopsja jądra?? Może w jądrach są jakieś żywe plemniki??
Jeszcze nie. Wiem że taka opcja jest. Lekarz nic nie wspomniał. Idziemy do androloga i zobaczymy co powie. Zrobimy przed wizytą hormony i nasienie u niego.

Będziemy próbować wszystkiego. Partner zrezygnowal z treningów wysiłkowych. Bierze suplementy
Skoro trenuje to bierze jakieś witaminki na siłownię?
U nas na początku przygody mąż również trenował. Pił jakieś specyfiki, białka itp, brał witaminy z Olimpu. I nasienie 1%.
Lekarz kazał natychmiast odstawić i jak ręką odjął...

Cześć dziewczyny. Postanowiłam "wyjść z krzaków" 🙈 i przywitać się. Czytam was od kwietnia. Teraz musiałam nadrobić 200 stron 🙈 bo byłam offline przez laparoskopie..
Troszkę o mnie.
Staramy się od 1.5 roku.
U mnie endometrioza IV stopnia.
U partnera kryptozoospermia.
Miałam 2 kwalifikacje i każda odroczona. Aktualny wynik badania nasienia to 0 plemników. 😔😭 Mamy niedługo wizytę u androloga.. Partner bierze fertilman plus.
Zastanawiamy się nad zmianą lekarza bądź kliniki. Sami nie wiemy co zrobić. Obecny lekarz stwierdził, że w takiej sytuacji in vitro nie ma szans powodzenia i zaproponował dawcę. My spróbujemy zawalczyć o własne plemniczki. 💪 Jesteśmy na samym początku tej trudnej drogi. Były dwie kwalifikacje a my stoimy w miejscu. Żadnych badań nie zlecono..

Jesteście skarbnicą wiedzy. A każda z Was wojowniczką. Trzymam kciuki za wszystkie starające się o dzidziusia ❤️
Powodzenia dla Was💪
Może przemyślcie zmianę androloga albo kliniki, bo to ma bardzo duże znaczenie, lekarz a lekarz to różnica.
Trzymam kciuki

Tak jak napisała Serduszkowa długi to najpierw wyciszenie antykoncepcja a potem stymulacja. Sama stymulacja może już wyglądać różnie. Ja miałam menopur i gonapeptyl a na koniec jako trigger ovitrelle.
Na stronie kliniki bocian znalazłam wyjaśnienie ,
Dziękuje

Załączniki

• 1351CF22-36B2-4794-9CCA-5030427D646D.png
    1351CF22-36B2-4794-9CCA-5030427D646D.png
    110,4 KB · Wyświetleń: 32
Ja też nie miałam żadnych objawów, żadnych. Byłam pewna, że się nie udało. A tu niespodzianka. W 7dpt beta 55.
Jesteś na wyjeździe, odpocznij sobie. Nie myśl o tym, na to już nie masz wpływu. Żadnego wpływu.
Nie załamuj się bo to nic dobrego!!!
Ściskam Cię mocno ❤❤❤
Czuję się żałośnie, bo wiem ze nie powinnam się tak zachowywać, mam nadzieję, że jutro będzie jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu, ściskam ❤

A Ja jeszcze mam pytanie , bo tu na forum to lepiej niż u lekarza hihi zawsze jakieś mądre porady .
Jakie witaminy musi brać partner aby poprawić ,,wygląd „ plemnika
Tzn z badań wyszło ze główka plemnika jest albo za duża albo za mała . Ogólnie jest jakaś wada .
W necie przeczytałam ze najlepsze jest koenzym q10 podobno poprawia Nasienie pod względem wyglądu :-)
Co o tym myślicie ?

reklama
A Ja jeszcze mam pytanie , bo tu na forum to lepiej niż u lekarza hihi zawsze jakieś mądre porady .
Jakie witaminy musi brać partner aby poprawić ,,wygląd „ plemnika
Tzn z badań wyszło ze główka plemnika jest albo za duża albo za mała . Ogólnie jest jakaś wada .
W necie przeczytałam ze najlepsze jest koenzym q10 podobno poprawia Nasienie pod względem wyglądu :-)
Co o tym myślicie ?
Koenzym Q10 jest podobno bardzo dobry na te sprawy komórkowe. Myślę że nie zaszkodzi. Też bierzemy oboje 💪🤗

Do góry