reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Kocka a Ty jak się czujesz? Już się kulasz? 😀🙈
Zaczęłam 7 miesiąc :) kulam się, zaczynam rozumieć dziewczyny, które w ostatnim miesiącu nie mogą doczekać się rozwiązania 😂 brzuch nie jest jakiś wielki, ale trzyma się bardzo wysoko i moje żebra i żołądek są trochę pogniewane z dziećmi 😅
Zupełnie nie jestem gotowa na te moje dwa szkarby. Unosimy się z mężem ze szczęścia metr nad ziemią, mamy tyle mądrych planów i założeń dotyczących wychowywania dzieci 😂😂😂 aż sami się z siebie śmiejemy.
U Was już troszkę lżej?

U nas coraz lepiej 😉 już się trochę znamy 🙈 dzieciaki rosną, młody 6 kg, mała 5.1 kg 😁 zaczęliśmy 5 miesiąc 😃 a jakie plany porodu? CC ?

Ja byłam na antykoncepcji jakoś koło miesiąca, może ciut dłużej. Antykoncepcja wycisza organizm. Daje chwilę na zebranie sił do stymulacji.
Niestety nie ma prostej odpowiedzi jak jest lepiej. Czy z antykami czy bez nich. Niektóre dziewczyny lepiej reagują na protokół krótki inne na długi. U mnie długi zadziałał bosko. Wydaje mi się, że lekarz dobiera protokół patrząc na cały obraz pacjentki (choroby towarzyszące, AMH, wiek itd). Stymulację przechodzilam w wieku 32lat (rocznikowo 33).

U nas coraz lepiej 😉 już się trochę znamy 🙈 dzieciaki rosną, młody 6 kg, mała 5.1 kg 😁 zaczęliśmy 5 miesiąc 😃 a jakie plany porodu? CC ?
Fajne duże dzieciaczki :) ja ostatnio słucham vloga be a mom na YouTube ( tam opowiada o swoim życiu mama bliźniaków po in vitro). Jeszcze nie rozmawiałam o porodzie z lekarzem, mam wizytę za tydzień to poruszę temat. Ja bym chciała cc. Boję się, że przy SN któreś się niedotleni... taki mój mały lęk. Wiem, że dziewczyny rodzą bliźniaki SN, ale ja czułabym się pewniej gdyby była cc.

To dobrze, ja cieszyłam sie, że sprawdzali progesteron i estradiol, ale ta beta zawsze mnie zasmucala. Bardzo niewielki procent dziewczyn ma dodatnia beta 3dpt, ale zawsze liczyłam, ze może u mnie akurat będzie.
Właśnie to samo powiedziala mi Pani dr, kobietki już zrezygnowane a później beta piekna wychodziła, marze żeby zobaczyć powyżej 5 wynik pierwszy raz w życiu 😊😊😊

Fajne duże dzieciaczki :) ja ostatnio słucham vloga be a mom na YouTube ( tam opowiada o swoim życiu mama bliźniaków po in vitro). Jeszcze nie rozmawiałam o porodzie z lekarzem, mam wizytę za tydzień to poruszę temat. Ja bym chciała cc. Boję się, że przy SN któreś się niedotleni... taki mój mały lęk. Wiem, że dziewczyny rodzą bliźniaki SN, ale ja czułabym się pewniej gdyby była cc.
To fakt, przy CC masz spokojną głowę chociaż

U mnie w szpitalu, w którym rodziłam w zasadzie bliźniaki zawsze oznaczają cięcie. Myślę, że jeśli zasugerujesz lekarzowi, że tak wolisz to się przychyli do tego. Im też zależy na tym, żeby było najbezpieczniej. Co innego, gdybyś bardzo chciała spróbować sn.

reklama
U mnie w szpitalu, w którym rodziłam w zasadzie bliźniaki zawsze oznaczają cięcie. Myślę, że jeśli zasugerujesz lekarzowi, że tak wolisz to się przychyli do tego. Im też zależy na tym, żeby było najbezpieczniej. Co innego, gdybyś bardzo chciała spróbować sn.
Moj lekarz raczej nie będzie naciskał na naturalny poród, nie wiem jak będzie już w samym szpitalu. Mam nadzieję, że nie będą zmuszać do porodu SN. Co ma być to będzie :) grunt żeby dzieciaki przyszły zdrowe na świat

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry