reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Ice41 długi jest z antykoncepcja przed stymulacją, a krótki od razu stymulacja, długi służy dla wyciszenia organizmu jajników, żeby pęcherzyki rosły rowno :) może trwać 2 Tyg jak u mnie lub nawet 3 miesiace, @Lebkuchen_mum ja miałam długi protokol habsburski ??? Chyba tak , polecam z całego serca , Pani dr powiedziała że uzyskuje się lepszej jakości komórki, może coś w tym jest jak na 5 komórek dojrzałych uzyskaliśmy 3 zarodki świetnej jakości ♡
Poczytam co to za protokół. Obawiam sie tylko, że mój lekarz spojrzy na mnie jak na idiotke gdy go zaproponuje 🤣
To Austria...poziom wiedzy jest na maxa ograniczony 🤦‍♀️ dla nich mój progesteron 6 dpt ktory spadł z 62 ng na 7 ng był dobry mimo plamienia także... ale dzięki na pewno zapytam. Najwyzej sie krzywo popatrzy 😆

reklama
Poczytam co to za protokół. Obawiam sie tylko, że mój lekarz spojrzy na mnie jak na idiotke gdy go zaproponuje 🤣
To Austria...poziom wiedzy jest na maxa ograniczony 🤦‍♀️ dla nich mój progesteron 6 dpt ktory spadł z 62 ng na 7 ng był dobry mimo plamienia także... ale dzięki na pewno zapytam. Najwyzej sie krzywo popatrzy 😆
Ja uważam, że mają dziwne podejście strasznie dziwne, np teraz w inviccie podstawa jest już badanie zarodków, nawet jeśli nic nie wskazuje np morfologia zarodków, kariotypy rodzicow itp... ja sobie powiedzialam , na tym się nie oszczędza:)

Ja uważam, że mają dziwne podejście strasznie dziwne, np teraz w inviccie podstawa jest już badanie zarodków, nawet jeśli nic nie wskazuje np morfologia zarodków, kariotypy rodzicow itp... ja sobie powiedzialam , na tym się nie oszczędza:)
Ale nie w każdej klinice w Polsce tak jest. Generalnie w Polsce do badania zarodków powinny być wskazania. My nie mamy wskazań i nikt nam nie chciał tych badań robić. W Novum chyba w ogóle nie robią.

Ale nie w każdej klinice w Polsce tak jest. Generalnie w Polsce do badania zarodków powinny być wskazania. My nie mamy wskazań i nikt nam nie chciał tych badań robić. W Novum chyba w ogóle nie robią.
Myślę że invicta to robi bo nigdzie nie wysyłają tylko mają na miejscu, trochę naciąganie ale poniekąd w sumie przynajmniej to też jakaś diagnostyka:) u Nas wskazanie niepłodność idiopatyczna w sumie, nic innego narazie nie wychodzu

Myślę że invicta to robi bo nigdzie nie wysyłają tylko mają na miejscu, trochę naciąganie ale poniekąd w sumie przynajmniej to też jakaś diagnostyka:) u Nas wskazanie niepłodność idiopatyczna w sumie, nic innego narazie nie wychodzu
No a niepłodność idiopatyczna, młody wiek itd to właśnie nie jest wskazanie ;). U nas jest ta sama sytuacja, badaliśmy swoje kariotypy - są prawidłowe. I w związku z tym na razie nie ma wskazań.

Ostatnia edycja:
No a niepłodność idiopatyczna, młody wiek itd to właśnie nie jest wskazanie ;). U nas jest ta sama sytuacja, badaliśmy swoje kapituły kariotypy - są prawidłowe. I w związku z tym na razie nie ma wskazań.
No na 3 zarodki 2 prawidlowe bo 3 nie badaliśmy jeszcze , ale moim zdaniem zdrowe, u nas kariotypy ok, owulacje potwierdzane , mąż nasienie super , dlatego przyczyniam się do niepłodności w głowie jako czynnik 😅

Ja wizyta jednak jutro o 9 bo zmieniliśmy. Chcemy żeby prowadziła nas teraz tylko dyrektorka kliniki bo ma największe doświadczenie.

Pisałam jeszcze wczoraj do ginekologa, który robił mi laparoskopię bo dalej nie rozumiem z jednego opisu operacji wynika, że niedrożne jajowody dalej a z drugiego że drożne. No i jak w końcu jest. Mówi, że udrożnione ale on "szanse na naturalną ciążę ocenia na znikome ale..."
Dopisał jeszcze, że natura jest nie przewidywalna i zdarzają się cuda i że to nie żart. Ehhh

Straszne załamanie przechodzę przez ostatnie dni. Straszne! Wieczorami rycze. Mam dość tego wszystkiego. Nie samej niepłodności a chorób które mam. Nie rozumiem tego. Dlaczego młoda osoba jest tak ciężko obarczona przez życie.

W poniedziałek byłam u takiej jednej kobiety w pracy. Ma 42 lata, roczna coreczke i na biurku usg z 8+3. Łzy mi w oczach stanely 😭 oni tylko ciągle piją na prawde hektolitry wina i piwa, palą. (Tak późno dzieci bo nie miała partnera a nie wynik problemów. Facet jest młodszy o 15 lati nie sa ze soba długo wiec problemow na bank nie bylo 😔).

Jeszcze sąsiadka z boku urodziła 2 dziecko, pierwsze ma około 3 lat.

Przytłacza mnie to. Trzymanie sie diet, ktore wcale mi nie smakuja, setki wydane na garści witamin, badania i nic. Nic! Z moim samopoczuciem tylko coraz gorzej (endo i insulina).
Ja teraz widzę same kobiety w ciąży naprawdę same ! Jeszcze wszędzie wyświetla mi się że Sokołowska 49lat urodziła pierwsze dziecko. A jak widzę z małym dzieckiem patrzę na kobiety i myślę no już takie nie młode a takie małe mają dzieci a ja ! Mnie dobija myśl że każdy dookoła planuje ciążę pyk i odrazu ciąża. A ja tyle czasu nic; leki ; wydana kasa i dalej nic ;(

Mam takie niedyskretne pytanie ;p po transferze brałam Lutinos. Nie biorę już 2dzien i bardzo swędzą mnie okolice intymne i mam zaczerwienienie. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek mnie tak swedzialo (piekło). Czy coś takiego ktoś miał? Na lekarza czekam z wizytą na okres żeby się umówić ;p szukam w necie co to może być to infekcja grzybicza,bakteryjną. Ale nic się nie zmieniło tylko to że przyjmowałam Lutinos;/ ani basen ani stosunek ;p nie wiem gdzie szukać przyczyny; pomyślałam że może Wy coś wiecie ;p

reklama
Mam takie niedyskretne pytanie ;p po transferze brałam Lutinos. Nie biorę już 2dzien i bardzo swędzą mnie okolice intymne i mam zaczerwienienie. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek mnie tak swedzialo (piekło). Czy coś takiego ktoś miał? Na lekarza czekam z wizytą na okres żeby się umówić ;p szukam w necie co to może być to infekcja grzybicza,bakteryjną. Ale nic się nie zmieniło tylko to że przyjmowałam Lutinos;/ ani basen ani stosunek ;p nie wiem gdzie szukać przyczyny; pomyślałam że może Wy coś wiecie ;p
Ja tak mam stale po luteinie dopochwowej...

Do góry