reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Ice41 długi jest z antykoncepcja przed stymulacją, a krótki od razu stymulacja, długi służy dla wyciszenia organizmu jajników, żeby pęcherzyki rosły rowno :) może trwać 2 Tyg jak u mnie lub nawet 3 miesiace, @Lebkuchen_mum ja miałam długi protokol habsburski ??? Chyba tak , polecam z całego serca , Pani dr powiedziała że uzyskuje się lepszej jakości komórki, może coś w tym jest jak na 5 komórek dojrzałych uzyskaliśmy 3 zarodki świetnej jakości ♡
Poczytam co to za protokół. Obawiam sie tylko, że mój lekarz spojrzy na mnie jak na idiotke gdy go zaproponuje 🤣
To Austria...poziom wiedzy jest na maxa ograniczony 🤦‍♀️ dla nich mój progesteron 6 dpt ktory spadł z 62 ng na 7 ng był dobry mimo plamienia także... ale dzięki na pewno zapytam. Najwyzej sie krzywo popatrzy 😆

reklama
Poczytam co to za protokół. Obawiam sie tylko, że mój lekarz spojrzy na mnie jak na idiotke gdy go zaproponuje 🤣
To Austria...poziom wiedzy jest na maxa ograniczony 🤦‍♀️ dla nich mój progesteron 6 dpt ktory spadł z 62 ng na 7 ng był dobry mimo plamienia także... ale dzięki na pewno zapytam. Najwyzej sie krzywo popatrzy 😆
Ja uważam, że mają dziwne podejście strasznie dziwne, np teraz w inviccie podstawa jest już badanie zarodków, nawet jeśli nic nie wskazuje np morfologia zarodków, kariotypy rodzicow itp... ja sobie powiedzialam , na tym się nie oszczędza:)

Ja uważam, że mają dziwne podejście strasznie dziwne, np teraz w inviccie podstawa jest już badanie zarodków, nawet jeśli nic nie wskazuje np morfologia zarodków, kariotypy rodzicow itp... ja sobie powiedzialam , na tym się nie oszczędza:)
Ale nie w każdej klinice w Polsce tak jest. Generalnie w Polsce do badania zarodków powinny być wskazania. My nie mamy wskazań i nikt nam nie chciał tych badań robić. W Novum chyba w ogóle nie robią.

Ale nie w każdej klinice w Polsce tak jest. Generalnie w Polsce do badania zarodków powinny być wskazania. My nie mamy wskazań i nikt nam nie chciał tych badań robić. W Novum chyba w ogóle nie robią.
Myślę że invicta to robi bo nigdzie nie wysyłają tylko mają na miejscu, trochę naciąganie ale poniekąd w sumie przynajmniej to też jakaś diagnostyka:) u Nas wskazanie niepłodność idiopatyczna w sumie, nic innego narazie nie wychodzu

Myślę że invicta to robi bo nigdzie nie wysyłają tylko mają na miejscu, trochę naciąganie ale poniekąd w sumie przynajmniej to też jakaś diagnostyka:) u Nas wskazanie niepłodność idiopatyczna w sumie, nic innego narazie nie wychodzu
No a niepłodność idiopatyczna, młody wiek itd to właśnie nie jest wskazanie ;). U nas jest ta sama sytuacja, badaliśmy swoje kariotypy - są prawidłowe. I w związku z tym na razie nie ma wskazań.

Ostatnia edycja:
No a niepłodność idiopatyczna, młody wiek itd to właśnie nie jest wskazanie ;). U nas jest ta sama sytuacja, badaliśmy swoje kapituły kariotypy - są prawidłowe. I w związku z tym na razie nie ma wskazań.
No na 3 zarodki 2 prawidlowe bo 3 nie badaliśmy jeszcze , ale moim zdaniem zdrowe, u nas kariotypy ok, owulacje potwierdzane , mąż nasienie super , dlatego przyczyniam się do niepłodności w głowie jako czynnik 😅

Ja wizyta jednak jutro o 9 bo zmieniliśmy. Chcemy żeby prowadziła nas teraz tylko dyrektorka kliniki bo ma największe doświadczenie.

Pisałam jeszcze wczoraj do ginekologa, który robił mi laparoskopię bo dalej nie rozumiem z jednego opisu operacji wynika, że niedrożne jajowody dalej a z drugiego że drożne. No i jak w końcu jest. Mówi, że udrożnione ale on "szanse na naturalną ciążę ocenia na znikome ale..."
Dopisał jeszcze, że natura jest nie przewidywalna i zdarzają się cuda i że to nie żart. Ehhh

Straszne załamanie przechodzę przez ostatnie dni. Straszne! Wieczorami rycze. Mam dość tego wszystkiego. Nie samej niepłodności a chorób które mam. Nie rozumiem tego. Dlaczego młoda osoba jest tak ciężko obarczona przez życie.

W poniedziałek byłam u takiej jednej kobiety w pracy. Ma 42 lata, roczna coreczke i na biurku usg z 8+3. Łzy mi w oczach stanely 😭 oni tylko ciągle piją na prawde hektolitry wina i piwa, palą. (Tak późno dzieci bo nie miała partnera a nie wynik problemów. Facet jest młodszy o 15 lati nie sa ze soba długo wiec problemow na bank nie bylo 😔).

Jeszcze sąsiadka z boku urodziła 2 dziecko, pierwsze ma około 3 lat.

Przytłacza mnie to. Trzymanie sie diet, ktore wcale mi nie smakuja, setki wydane na garści witamin, badania i nic. Nic! Z moim samopoczuciem tylko coraz gorzej (endo i insulina).
Ja teraz widzę same kobiety w ciąży naprawdę same ! Jeszcze wszędzie wyświetla mi się że Sokołowska 49lat urodziła pierwsze dziecko. A jak widzę z małym dzieckiem patrzę na kobiety i myślę no już takie nie młode a takie małe mają dzieci a ja ! Mnie dobija myśl że każdy dookoła planuje ciążę pyk i odrazu ciąża. A ja tyle czasu nic; leki ; wydana kasa i dalej nic ;(

Mam takie niedyskretne pytanie ;p po transferze brałam Lutinos. Nie biorę już 2dzien i bardzo swędzą mnie okolice intymne i mam zaczerwienienie. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek mnie tak swedzialo (piekło). Czy coś takiego ktoś miał? Na lekarza czekam z wizytą na okres żeby się umówić ;p szukam w necie co to może być to infekcja grzybicza,bakteryjną. Ale nic się nie zmieniło tylko to że przyjmowałam Lutinos;/ ani basen ani stosunek ;p nie wiem gdzie szukać przyczyny; pomyślałam że może Wy coś wiecie ;p

reklama
Mam takie niedyskretne pytanie ;p po transferze brałam Lutinos. Nie biorę już 2dzien i bardzo swędzą mnie okolice intymne i mam zaczerwienienie. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek mnie tak swedzialo (piekło). Czy coś takiego ktoś miał? Na lekarza czekam z wizytą na okres żeby się umówić ;p szukam w necie co to może być to infekcja grzybicza,bakteryjną. Ale nic się nie zmieniło tylko to że przyjmowałam Lutinos;/ ani basen ani stosunek ;p nie wiem gdzie szukać przyczyny; pomyślałam że może Wy coś wiecie ;p
Ja tak mam stale po luteinie dopochwowej...

Do góry