reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja mam mieć orgalutran I chyba rekovelle.
Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać I jak będę się czuć🙃 byle do przodu.
Ja też mam orgalutran :) Ja nie mogę się doczekać tego okresu już, a niestety mam bardzo nieregularnie więc tym bardziej na niego czekam. A po stymulacji i punkcji transfer od razu czy na cyklu naturalnym? Mi ostatnio lekarz powiedział, że transfer w następnym cyklu. Niestety transfer na cyklu sztucznym za pierwszym razem się nie przyjął a mrozak tak :)

Ja też mam orgalutran :) Ja nie mogę się doczekać tego okresu już, a niestety mam bardzo nieregularnie więc tym bardziej na niego czekam. A po stymulacji i punkcji transfer od razu czy na cyklu naturalnym? Mi ostatnio lekarz powiedział, że transfer w następnym cyklu. Niestety transfer na cyklu sztucznym za pierwszym razem się nie przyjął a mrozak tak :)
Nie wiem jeszcze. Podejrzewam, że dowiem się w trakcie. Zależy jak będę się czuła po stymulacji czy nie dojdzie do hiperstymulacji jajników itd. Jak wszystko będzie ok, to chyba będę miałam w tym cyklu.

Dziękuję za informację :) tak mi również dziewczyna oddala termin za co jestem jej mega wdzięczna , bo wszystko powolutku posuwa się do przodu :) powodzenia na szczepieniach :) nie jest tak źle, da się to wytrzymać :) po 3 wkłucia na każdej ręce :)
7 kwietnia między 10 a 11. Tylko poprzez email . Ja właśnie przed szczepieniami ale tak samo pomyślałam że warto mieć awaryjny termin. W razie w. A w razie czego zawsze będę mogła pomóc komuś , tak jak mi pomogli z terminem

Cześć dziewczyny …
Odebrałam dzisiaj wyniki, przez telefon poinformowali mnie, że nie dojdzie do żadnego transferu z uwagi na złe wyniki. Czy ktoś jest w stanie to rozszyfrować lub miał takie i powie coś więcej ?
Lekarza mam dopiero w pon i zamęczę się do tego czasu …
Wujek Google mi nie pomogl chociaż szukałam odpowiedzi 😢

Załączniki

• F94CDF34-06A4-45B5-A6DD-F318E79E1DE7.jpeg
    F94CDF34-06A4-45B5-A6DD-F318E79E1DE7.jpeg
    24,4 KB · Wyświetleń: 126
Cześć dziewczyny …
Odebrałam dzisiaj wyniki, przez telefon poinformowali mnie, że nie dojdzie do żadnego transferu z uwagi na złe wyniki. Czy ktoś jest w stanie to rozszyfrować lub miał takie i powie coś więcej ?
Lekarza mam dopiero w pon i zamęczę się do tego czasu …
Wujek Google mi nie pomogl chociaż szukałam odpowiedzi 😢
Cześć, niestety wszystkie zarodki mają abberacje chromosomowe, czyli są genetycznie nieprawidłowe :( Przykro mi...
Ale no najlepiej porozmawiaj z lekarzem.

To
Cześć, niestety wszystkie zarodki mają abberacje chromosomowe, czyli są genetycznie nieprawidłowe :( Przykro mi...
Ale no najlepiej porozmawiaj z lekarzem.
to wiem, ale jakimi chorobami jesteśmy obciążeni ? Czy ktoś tak miał kiedyś z Was, a kolejnym razem wyszło Ok? Czy to już nie ma ratunku i nadziei dla nas ?

To

to wiem, ale jakimi chorobami jesteśmy obciążeni ? Czy ktoś tak miał kiedyś z Was, a kolejnym razem wyszło Ok? Czy to już nie ma ratunku i nadziei dla nas ?
To najlepiej porozmawiać z genetykiem. Ten pierwszy zarodek to chyba zespól Di Georgea. Abberacje chromosomowe są najczęściej spontaniczne, nie przekreśla to Waszych szans moim zdaniem.
Prawda jest taka, ze taka sytuacja bardzo często zdarza się w naturze, tylko kobiety nawet o tym nie wiedzą, bo po prostu nie zachodzą w ciążę.
Pamiętam jak kiedyś na studiach w książce do anatomii przeczytałam, ze aż 75% kobiet roni ciąże przynajmniej raz w życiu - najczęściej o tym nie wiedząc.
Głowa do góry, choć wiem, że to wszystko jest bardzo trudne.

reklama
MASZKA jak Twoje jajka?
Kochana, miło, że o mnie pamiętasz. Dziś 4 dzień stymulacji i jest 8 pęcherzyków. Czyli jak na moje aMH to całkiem przyzwoicie. Dziś wchodzi dodatkowy lek i mam nadzieję, że coś tam się jeszcze wykluje :)
Wiem, że to dla niektórych kiepski wynik, ale ja jestem zadowolona i wierzę, że do trzech razy sztuka. Trzymajcie kciuki :)

Do góry