reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O tych kleszczach tak samo powiedziałam, ale kleszcze a vaccum to co innego swoją droga. Ja odcięło, zemdlała w trakcie porodu. Dzieciak był niedotleniony, kleszcze uratowały mu życie. Urodził się, z 2 punktami a teraz jest w pełni zdrowym łobuzem ;)
co innego, ale rownie niebezpieczne. Najwazniejsze, ze nic sie stalo.

Ciąża bliźniacza nie jest wskazaniem do cc. Znajomy ginekolog ma bliźnięta urodzone naturalnie, raczej nie ryzykowałby zdrowiem i życiem dzieci.
Jak bardzo chcesz cc idź do psychiatry, dostaniesz zaświadczenie i finito. Najważniejsze jest co ty chcesz.
Moja mama 30 lat temu urodziła moje siostry bliźniaczki naturalnie, jedna 3300, druga 3500 😉

kleszcze sa w wielu miejscach zakazane i moga miec bardzo powazne konsekwencje. Moja bratanica ma bardzo uszkodzony wzrok przez vaccum. Plan porodu jest po to zeby szpital sie z nim liczyl. Problem polega na tym, ze w wielu miejscach lekarze maja gdzies zdanie i zyczenie kobiet. Nie chodzi o strasznie, chodzi o swiadomosc konsekwencji.
Teraz kleszcze chyba są w ogóle zabronione o ile się nie mylę

Mój musiał być, podpisywaliśmy dokumenty ;)
Hej, co u Ciebie? Jak krwiak?ja dzisiaj przeżyłam to co Ty, czyli istny horror 😔przed wyjściem do pracy dostałam krwawienia, a od tygodnia mam bóle lędźwi, pachwin.. byłam pewna, że to kolejne moje poronienie😭. Musiałam wytrzymać w pracy do 16. Pojechałam z mężem do szpitala, okazało się, że to krwiak za łożyskiem. Mam się oszczędzać..Chyba mam pretensje do siebie, że nie poszłam wcześniej na L4 jak proponowała ginekolog, tylko biegałam do pracy, a po niej na zakupy, stanie przy garach i o 17 padałam na twarz ze zmęczenia i zasypiałam, budziłam się tylko na kolację i kąpanie i tak na okrągło.. 😔. Nie mówiąc o tym, że z nudnościami chodziłam do pracy zamiast odpoczywać.. A to tylko dlatego, że na moje miejsce nie ma nikogo 😔chyba najwyższy czas pomyśleć w końcu o sobie....

Dziewczyny , za tydzień mam drugi transfer .. jakieś złote rady od Was - którym się udało ?? 🤷‍♀️Oprócz leków , ananasa 😝
Nigdy ananasa nie jadłam, mój lekarz zalecał zawsze dietę wysokobiałkową i ma to sens, gdyż przeczytałam, że endometrium czynnościowe zbudowane jest z lipidów i białek. U mnie 3/3transfery udane. Nie wiem czy dieta pomogła🤷‍♀️, czy mam poprostu takie endometrium, do którego wszystko się przykleja 😁

reklama
Pytanie który lekarz może takie zaświadczenie wystawić. Czy tylko ginekolog czy np internista też.
Ja miałam np od neurologa , bo mam dyskopatię, więc przy 1 ciąży zadzwoniłam i powiedziałam o co chodzi bez krępacji, po prostu że nie chce sama rodzic i czy na tą dyskopatię może mi zaświadczenie do cc wystawić, powiedziała że nie ma sprawy i mam odebrać z rejestracji , na konie powiedziała że kobiety powinny sobie pomagać 😉 , no i pierwszą miałam cesarkę ,teraz też nie wyobrażam sobie rodzic sn

Do góry