reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie nie mam. Hashimoto, pod kontrolą endokrynologia.
No ja immunologią jestem obstawiona.
Teraz dopisał mi jeszcze jeden lek.
Wlew z intralipidu i accofil przed transferem.
Także zostaje już tylko się modlić, albo iść do znachora ;)
A jaki dodatkowy lek dostalas teraz??
A Zarodki sa dobrej jakosci? Moze sprobuj tym razem z suplami od Basi tj selen i q10 w zastrzykach - trzeba wszystkiego probowac:/ a metformine tez bralas przed stymulacja?

reklama
@fredka84 czy ty masz już skurcze???? Czujesz zbliżający się poród??? Ja w nocy przez 3h miałam skurcze, nie pojechałam do kliniki ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, mała się rusz w brzuchu więc nic jej nie jest , no i wody nie odeszły, ale nawet nie wiem czy zawsze odchodzą na początku porodu czy nie, zestresowałam się 😪😪😪😪
Weź mnie nie strasz😱. Ja nie miałam jeszcze żadnych skurczy i ich wcale nie wyczekuję 😜. U mnie dzis dopiero 35+5 więc nie się nigdzie nie spieszy 😜
Z tego co wiem to wody nie zawsze odchodzą i dopiero w szpitalu czasem ten pęcherz przebijają czy jakoś tak 🤔
Chodź do nas na ciężarówki po in vitro, żeby dziewczynom nie zaśmiecać ❤️

@fredka84 czy ty masz już skurcze???? Czujesz zbliżający się poród??? Ja w nocy przez 3h miałam skurcze, nie pojechałam do kliniki ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, mała się rusz w brzuchu więc nic jej nie jest , no i wody nie odeszły, ale nawet nie wiem czy zawsze odchodzą na początku porodu czy nie, zestresowałam się 😪😪😪😪
Czasami odchodzą w trakcie porodu.
Dobrym testem jest kąpiel. Jeżeli wyciszy skurcze, to znaczy ze przepowiadające a jeśli nasili - to zaczyna się poród.
Powinnaś mieć różowy śluz, lekko - dla mnie to był znak ze szyjka się zaczyna rozbierać.
Powodzenia !!!

Czasami odchodzą w trakcie porodu.
Dobrym testem jest kąpiel. Jeżeli wyciszy skurcze, to znaczy ze przepowiadające a jeśli nasili - to zaczyna się poród.
Powinnaś mieć różowy śluz, lekko - dla mnie to był znak ze szyjka się zaczyna rozbierać.
Powodzenia !!!
Jak tak Was Dziewczyny czytam to do mnie w ogóle nie dochodzi że będę musiała rodzić 😂 mi się wydaje że pojadę do szpitala z brzuchem, wjadę z dziećmi, jakby ta faza porodu mnie nie dotyczyła 🤔💖🤭

Jak tak Was Dziewczyny czytam to do mnie w ogóle nie dochodzi że będę musiała rodzić 😂 mi się wydaje że pojadę do szpitala z brzuchem, wjadę z dziećmi, jakby ta faza porodu mnie nie dotyczyła 🤔💖🤭
Prawdopodobnie będziesz mieć CC i zazwyczaj przy planowanym cięciu, te wszystkie bonusy odchodzą, aczkolwiek czasami poród sam się rozpoczyna przed planowanym cięciem, to wtedy atrakcje zarówno przed jak i po porodzie. Ja zawsze najbardziej współczułem dziewczynom, które zaczynały rodzic naturalnie a ostatecznie kończyło się cięciem. Biedne, były tak wymęczone, ze dziewczyny po SN im musiały pomagać przy dzieciach. Powiem wam, ze najmilej wspominam pobyt na noworodkach.

Jak tak Was Dziewczyny czytam to do mnie w ogóle nie dochodzi że będę musiała rodzić [emoji23] mi się wydaje że pojadę do szpitala z brzuchem, wjadę z dziećmi, jakby ta faza porodu mnie nie dotyczyła [emoji848][emoji178][emoji2960]
Ja też o tym wcale nie myślę. Tylko Ty już nie masz wyjścia musisz urodzić [emoji1]
Za 2.5 h mam wizytę. Zobaczymy jak moje endometrium. Ale chyba jak teraz się nie uda to następny cykl chcę na naturalnym. Nie za dobrze się czuję przez ten estrofem. Tym bardziej, że nigdy nie miałam problemu ani z owulacją ani z endo.

Ja też o tym wcale nie myślę. Tylko Ty już nie masz wyjścia musisz urodzić [emoji1]
Za 2.5 h mam wizytę. Zobaczymy jak moje endometrium. Ale chyba jak teraz się nie uda to następny cykl chcę na naturalnym. Nie za dobrze się czuję przez ten estrofem. Tym bardziej, że nigdy nie miałam problemu ani z owulacją ani z endo.
Kochana, ja ostatnio pytałam mojego czy zrobi na naturalnym to mi mówił ze tylko na sztucznym.
Wiec mocno ciśnij dr M. bo wydaje ni sue ze im wygodniej na sztucznym.
A co się dzieje ?

Hejka dziewczyny dziś dopiero mam wynik progesteronu 7.74, a beta była poniżej 1.2. Hmmm nie rozumiem tych badań. A prolaktyna u mnie 116, uwa niewiem jak ja mam walczyć z tą prolaktyna.

reklama
Weź mnie nie strasz😱. Ja nie miałam jeszcze żadnych skurczy i ich wcale nie wyczekuję 😜. U mnie dzis dopiero 35+5 więc nie się nigdzie nie spieszy 😜
Z tego co wiem to wody nie zawsze odchodzą i dopiero w szpitalu czasem ten pęcherz przebijają czy jakoś tak 🤔
Chodź do nas na ciężarówki po in vitro, żeby dziewczynom nie zaśmiecać ❤️
Ja rodzilam a wody sie jeszxze laly-doslownie.W aucie musialam miec podklad bo bym je zalala.

Do góry