reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A mogę zapytać na jakiej stymulacji byłaś? Mi proponuję agresywną
Teraz przy drugim transferze brałam:
3x1 estrofen, 2 x dziennie po 4 Tabletki utrogestan, zastrzyki raz dziennie clexane, acard 1 dziennie, panawit, d3. Uważam że tez dużo ale ja miałam progesteron niski na początku, jak wczoraj badałam to wyszedł 7.74. Niemasz co się sugerować moimi lekami bo każdy jest indywidualnie diagnozowany i indywidualnie dobierane leki.
Ja np. do punkcji miałam dużo zastrzyków bo u mnie owulacje szlak trafił po prostu nie występowała, na pierwszej wizycie dostałam juz ze 4 zastrzyki na wywołanie owulacji a do domu jeszcze ze 4 zeby samemu robić. I się udało miałam 8 pęcherzyków gdzie lekarz stwierdził że jak na mój wiek to bardzo ładnie, I 4 z nich ślicznie się zapłodniły 😊. Zostały mi dwa na zimowisku więc dzis juz myślę co dalej robić i jak zeby te dwa były ze mną na stałe na 9 miesięcy 😁

reklama
Teraz przy drugim transferze brałam:
3x1 estrofen, 2 x dziennie po 4 Tabletki utrogestan, zastrzyki raz dziennie clexane, acard 1 dziennie, panawit, d3. Uważam że tez dużo ale ja miałam progesteron niski na początku, jak wczoraj badałam to wyszedł 7.74. Niemasz co się sugerować moimi lekami bo każdy jest indywidualnie diagnozowany i indywidualnie dobierane leki.
Ja np. do punkcji miałam dużo zastrzyków bo u mnie owulacje szlak trafił po prostu nie występowała, na pierwszej wizycie dostałam juz ze 4 zastrzyki na wywołanie owulacji a do domu jeszcze ze 4 zeby samemu robić. I się udało miałam 8 pęcherzyków gdzie lekarz stwierdził że jak na mój wiek to bardzo ładnie, I 4 z nich ślicznie się zapłodniły 😊. Zostały mi dwa na zimowisku więc dzis juz myślę co dalej robić i jak zeby te dwa były ze mną na stałe na 9 miesięcy 😁
Rozumiem. Zobaczymy co będzie u mnie. Strasznie się boję kolejnej porazki😢ale póki się walczy jest nadzieja.

Wróciłam 🙂🙂 endo jeszcze małe ale to dopiero 8dc. Dostałam kolejny estrofem. Czyli 3 razy 1. I mam brać dopochwowo. W środę 02.02.2022 kolejna wizyta. Pytałam o to moje samopoczucie, to może być przez te tabsy. Jakby co następna stymulacja na naturalnym. A dziewczyny czy mąż musi byc podczas transferu?? Zapomniałam spytać 🙈 Boimy się, że mój w końcu wyląduje w kwarantannie. Ma 6 osób w pokoju to kiedyś i na niego trafi. Ja na szczęście mam teraz zmiany, więc mi to nie grozi.

Wróciłam 🙂🙂 endo jeszcze małe ale to dopiero 8dc. Dostałam kolejny estrofem. Czyli 3 razy 1. I mam brać dopochwowo. W środę 02.02.2022 kolejna wizyta. Pytałam o to moje samopoczucie, to może być przez te tabsy. Jakby co następna stymulacja na naturalnym. A dziewczyny czy mąż musi byc podczas transferu?? Zapomniałam spytać 🙈 Boimy się, że mój w końcu wyląduje w kwarantannie. Ma 6 osób w pokoju to kiedyś i na niego trafi. Ja na szczęście mam teraz zmiany, więc mi to nie grozi.
Mój musiał być, podpisywaliśmy dokumenty ;)

Bardzo fajnie, czyli jednak naturalny wchodzi w grę :)
Sle trzymamy kciuki aby nie był potrzebny :)

A ile miało dzisiaj Twoje endo? Ja póki co Estrofem 2x1 dopochwowo.
U nas na transferze mogę być sama, bo dokumenty podpisaliśmy na ostatniej wizycie.
Będziesz przed transferem miała jeszcze badaną czystość pochwy ?

reklama
A ile miało dzisiaj Twoje endo? Ja póki co Estrofem 2x1 dopochwowo.
U nas na transferze mogę być sama, bo dokumenty podpisaliśmy na ostatniej wizycie.
Będziesz przed transferem miała jeszcze badaną czystość pochwy ?
Nie wiem 🙈 mówił, że małe. Tak się zastanawiam czy tych dokumentów nie da się podpisać wcześniej. Czystości ani nic mi nie kazał robić na tą chwilę. Nie wiem jak będzie potem.

Do góry