Ale ten z 6 z przodu był z 6 doby właśnie. Zostawili, żeby zobaczyć jak sobie będzie radził. A te 5-tki były z doby piątej.Oznaczenie 5 i 6 to nie jest doba tylko stopień rozwoju zarodka. Wg statystyk najlepsze są 5 i 4. Natomiast w tej 5tce więcej nieprawidłowości w budowie. Moja 4.2.3 nie była nawet brana do zamrożenia ze względu na słabą jakość.
Wg mnie 6.1.2 lepsza, ale nie pisze tego jako specjalista.
No i tak jak dziewczyny pisały wielokrotnie. Każdy zarodek ma szanse....
reklama
Reprogenesis Brno dr Tomas KoukalHej dziewczyny czy możecie polecić jakąś klinikę w Czechach. Coraz poważniej myślę o tym żeby tam spróbować skoro tu już 3 transfery się nie udały
Serdecznie polecam
A moze sprawdz moczenie nog w wodzie (tylko nie goracej) z solą epsom? Ja moczylam na poczatku poza lykaniem magnezu… na allegro zamawialam wiadroHehehe. Domyślam się że wszystko co uciążliwe i upierdliwe jest normalne w ciąży liczyłam jednak że są jakieś cudowne sposoby na złagodzenie dolegliwości wiem że ja z dwójką mogę podwójnie odczuwać tym bardziej. Powiedz na co mam się przygotować, wolę wiedzieć
Hejka dziewczyny, noi dupa, uj, klapa, ja pier...znowu nic, niewiem co dalej robić, gdzie szukać przyczyny nic kompletnie nic beta poniżej 1.2, no uwa mac. Nie wiem chwila oddechu, dzis ryk, płacz, jutro może się otrząsnę i zbiór myśli co dalej. Narazie ide wtulić się w męża i koty, Miłego dnia dziewczyny.
Trzymam kciuki za wszystkie którym się udało, niech rośnie w brzuszkach przez te 9 miesięcy. Dziewczyny które cierpią przez niepowodzenie - my też będziemy płakać ze szczęścia ☺ trzymajcie się, do za niedługo
Trzymam kciuki za wszystkie którym się udało, niech rośnie w brzuszkach przez te 9 miesięcy. Dziewczyny które cierpią przez niepowodzenie - my też będziemy płakać ze szczęścia ☺ trzymajcie się, do za niedługo
Tak mi przykroHejka dziewczyny, noi dupa, uj, klapa, ja pier...znowu nic, niewiem co dalej robić, gdzie szukać przyczyny nic kompletnie nic beta poniżej 1.2, no uwa mac. Nie wiem chwila oddechu, dzis ryk, płacz, jutro może się otrząsnę i zbiór myśli co dalej. Narazie ide wtulić się w męża i koty, Miłego dnia dziewczyny.
laChance
Fanka BB :)
czemu nie zapładniacie od razu tylko mrozicie?U mnie po punkcji.
Pobrano 5 komórek. Oby wszystkie nadawały się na mrożenie. Lekarz, który pobierał, twierdzi, ze ładne. Ale decyzja należy do embriologa.
laChance
Fanka BB :)
Już doczytałam. Powodzenia.Przy okazji, porozmawislsm z embriologiem. Jak z rozmnażaniem komórek, bo mówi się ze może być strata. I faktycznie powiedział, ze to się zdarza, rzadko ale dotyczy to 1-2 komórek.
Kolejne pytanie o to co zrobią, jeśli oddamy nasienie i przy naszych parametrach okaże się, ze nie ma żadnych plemników. I co wtedy z komórkami, które wg mnie będą już rozmrożone.
Mówi, ze rozmrożą komórki dopiero jak będą plemniki zdolne i wyselekcjonowane do zapłodnienia.
I ze będzie u hodować do 5 doby. I ze nie zalecają nikomu podawania 2 zarodków. Chybaże podejmę taką decyzje, chociaż dla nich taka ciąża od samego początku jest podwyższonego ryzyka.
Dzisiaj bardzo miło porozmawialiśmy, bo w tamtym razem byłam zbyt przerażona samą punkcją..
Później anastezjolog, tez już mnie poznał i sobie porozmawialiśmy jak odplywalam w niebyt
Także punkcja da mnie super, tylko tym razem dużo bardziej boli mnie brzuch.
Co bralyscie po punkcji ?
a jak słabe nasienie nie chcesz chociąz jednego zarodka trzymac do 3 doby i zamrozic.
Z powodu Covida - mieliśmy nadzieje, ze morfologia się poprawi po przechorowaniu.czemu nie zapładniacie od razu tylko mrozicie?
A drugi i ważniejszy powód to taki, ze mam niskie AMH i przeszłam 2 stymulacje, których celem było min 10 komórek. Wyszło 8 i już nie mam siły na kolejne. A doktor tez nie zaleca kolejnej.
Chcieliśmy nazbierać komórek i zapłodnić max, bo ze względu na nasz wiek może być z tym kiepsko. W sensie ze nie uzyskamy ładnych zarodków.
Po trzecie, mój lekarz uważa ze mrożone komórki ładniej się zapładniają.
Wiec za tydzień badanie nasienia. I albo zaczniemy przygotowywania do zapłodnienia i transferu albo czekamy jeszcze 1 cykl.
Ostatnio morfologia u nas 0 %. Przed Covidem był 1 % i do tego chcieliśmy wrócić.
Wczoraj ustaliłam z lekarzem, ze jeżeli die uda uzyskać zarodki to raczej do 5 doby będą hodowane. Ale jeśli padną inne propozycje to może i z 3 dniowym spróbujemy.Już doczytałam. Powodzenia.
a jak słabe nasienie nie chcesz chociąz jednego zarodka trzymac do 3 doby i zamrozic.
reklama
Moja córka ma pozytywny wynik.
Teraz ja znowu zarazimy się Covidem, to kolejne 3 mies na poprawę nasienia.
Ja id dziś tez będę mieć kwarantannę, dobrze ze wczoraj zdążyłam z punkcją.
Wieczorem zrobimy test i oby był negatywny, a młoda ma zakaz wychodzenia z pokoju.
Teraz ja znowu zarazimy się Covidem, to kolejne 3 mies na poprawę nasienia.
Ja id dziś tez będę mieć kwarantannę, dobrze ze wczoraj zdążyłam z punkcją.
Wieczorem zrobimy test i oby był negatywny, a młoda ma zakaz wychodzenia z pokoju.
Podziel się: