reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Robiłam, wyszły bakterie , jutro powtórzę posiew .dr narazie nie chce midawac antybiotyku na tak wczesnej ciąży..muszę je wyplukc..wiesz ja do tej pory nie miałam infekcji a teraz już pora kolejny jak nie pochwa to pęcherz..myślę że leki na to wpływają też
Pij dużo wody, sok żurawinowy, urosept też możesz przyjmować :*

reklama
Aaa czyli masz niewydolne ciałko żółte. To jesteś kochana trochę nie na tym temacie. My tu już niestety w tematach in vitro a to trochę zmienia. Możemy Ci radzić niekoniecznie dobrze, ale nie celowo.
Trafiłam tu tak naprawdę przypadkiem bo tu mnie lupka skierowała jak szukałam informacji o prolutexie 🙂 przepraszam mogłam Wam od razu napisać 🙂

Jak ja to znam [emoji3525] ja przed transferem dostałam globulki na 3 dni ale to było na początku cyklu...ja w ciągu 2 msc mam już 4 infekcje..a nigdy nie miałam z tym problemu...myślę że to też leki a to wpływają
Dziewczyny nie straszcie mnie. Ja mam bardzo często infekcje. Choć o dziwo ostatnio odkąd biorę trivagin i przeleczyłam kilkoma globulkami jest spokój. Ale teraz mam okres, a po okresie mam zawsze. Na szczęście mam w zapasie globulki na receptę [emoji846]

Kupiłam lactovaginal to jakieś probiotyki dopochwowy i jeszcze probiotyk doustny i pije maslanke i kombuche.
Robię co mogę, żeby się dobrymi bakteriami zasiedlic i czekam co poradzą opiekunowie z kliniki. Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za rady :) jesteście bezcenne
Ja praktycznie już profilaktycznie używam maści Pimafucort. Jest na receptę ale to lekarz rodzinny może wypisać. Tylko trzeba paluszkiem głęboko włożyć, okrążyć szyjkę. Po 2 dniach po infekcji.

Ja praktycznie już profilaktycznie używam maści Pimafucort. Jest na receptę ale to lekarz rodzinny może wypisać. Tylko trzeba paluszkiem głęboko włożyć, okrążyć szyjkę. Po 2 dniach po infekcji.
O super, recepta to żaden problem. Nie wiedziałam, że można do środka aplikować.

reklama
O super, recepta to żaden problem. Nie wiedziałam, że można do środka aplikować.
Mnie irytują globulki (bo są) wypływają itp … rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział ze mogę, tylko dość głęboko. I u mnie się to ładnie sprawdza. Jak tylko coś poczuje, ze się zaczyna to od razu maść na palec i szybko mi przechodzi. Ilość maści oczywiście indywidualnie ale mi wystarczy jak ziarnko grochu.
Bielizna może się ciut brudzić ale nie tak jak przy globulkach.

Do góry