Wydaje mi się, że wynik 6.9 na 3 dpo to całkiem dobry wynik, jeszcze zanim będzie potrzebny wysoki progesteron masz kilka dni. U mnie zaraz po owulacji jest 0.55 i jest ok, bo jeszcze ma czas na wzrost.A czy wynik progesteronu utrzymywał się przez jakis czas czy do puki się brało to i poziom się utrzymywał czy po odstawieniu spadł? Ja byłam we wtorek na badaniu progesteronu (2 /3 dni po owulacji) a dziś patrzę wynik 6.90 coś mnie martwi że mały podobno musi być powyżej 20
reklama
Mój miły 39.0 temp, biedny chory leży pod kołdrą, a ja paskudna żona wyprowadziłam się do rodziców i zamierzam mu tylko żarcie podrzucaćDziękuję. Sama nie chcę zwiększać dawek, ale trochę mnie to zaniepokoiło. Sprawdzę za kilka dni.
Super, ze u Ciebie wszystko ok. Jak czuje się Twój M? Chwila moment i będziesz po transferze, a później tylko czekanko
Tykaweronika
Fanka BB :)
Wydaje mi się, że wynik 6.9 na 3 dpo to całkiem dobry wynik, jeszcze zanim będzie potrzebny wysoki progesteron masz kilka dni. U mnie zaraz po owulacji jest 0.55 i jest ok, bo jeszcze ma czas na wzto
To trochę mnie pocieszylas bo zaczęłam się już martwić. Chociaż wiem ze ten miesiąc pewnie pójdzie na straty.. Jeszcze w sobotę jade na progesteron zobaczymy czy coś się podniesie
eij
Mój zwiększył mi proga jak miałam 17. Ale też nie chodzi o to żeby kogokolwiek stresować. Każdy lekarz ma swoje wytyczne, swój sposób działania i leczenia. Ciężko wchodzić w kompetencje. To jest dopiero 3 dpt więc ja bym poczekała na drugą weryfikację, pewnie lekarz kieruje się tym że za kilka dni będzie większy.Mój lekarz na pewno zwiekszylby trochę progesteron, jest poniżej 10. Estradiol chyba jest ok.
eij
No właśnie też tak się zastanawiam. Zawsze postępowałam według zaleceń lekarza i daleka jestem od tego żeby działać na własną rękę ale Chyba też bym w razie czego sama zwiększyła proga. Mój lekarz powiedział że nadmiar progesteronu nie szkodziprogesteronu nie przedawkujesz, a moze warto wziac troche wiecej na wszelki wypadek…
eij
Kochana ja miałam dawkę dzienną proga 1200 więc spokojnie uważam że może zwiększyć do do 3x2Walczę z myślami i wertuję forum...może zamiast 3x1 wezmę 3x2 tego utrogestanu
Nie wiem czy tym się kieruje, bo nie zalecił mi żadnych badań, tylko kazał zrobić betę po 14 dniach... Więc wg niego chyba progesteron nie jest ważny ;/Mój zwiększył mi proga jak miałam 17. Ale też nie chodzi o to żeby kogokolwiek stresować. Każdy lekarz ma swoje wytyczne, swój sposób działania i leczenia. Ciężko wchodzić w kompetencje. To jest dopiero 3 dpt więc ja bym poczekała na drugą weryfikację, pewnie lekarz kieruje się tym że za kilka dni będzie większy.
eij
Aaaa to zmienia postać rzeczy. Myślałam że drugą weryfikację masz szybciej.... To nie ma na co czekać, dołóż sobie proga dla własnego spokojuNie wiem czy tym się kieruje, bo nie zalecił mi żadnych badań, tylko kazał zrobić betę po 14 dniach... Więc wg niego chyba progesteron nie jest ważny ;/
Gonzi
To tym bardziej bym się nie kierowała co mówi. Inna sprawa jakbyś mogła sobie tym zaszkodzić ale moim zdaniem przy takim wyniku możesz sobie tylko pomócNie wiem czy tym się kieruje, bo nie zalecił mi żadnych badań, tylko kazał zrobić betę po 14 dniach... Więc wg niego chyba progesteron nie jest ważny ;/
reklama
Podziel się: