reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, a może znacie sposoby na naturalne podniesienie progesteronu w organizmie? W sensie jakieś owoce, warzywa, orzechy, coś co pomoże w lepszym przyswajaniu tego lekowanego...
Ja wyczytałam gdzies że działają ryby (najlepiej śledzie ale inne też) i witamina C 🙂 ja od dwuch tyg codziennie jem po dwa kiwi i rybkę 🙂

reklama
Dziewczynki, a może znacie sposoby na naturalne podniesienie progesteronu w organizmie? W sensie jakieś owoce, warzywa, orzechy, coś co pomoże w lepszym przyswajaniu tego lekowanego... 🙂
Na pewno wszystkie antyoksydanty (wit C - natka pietruszki, papryka, truskawki; wit E- jaja, ryby, oleje, orzechy), ale tez witamina B6 (strączkowe, ryby, banany), Mg (kakao) i cynk (orzechy i nasiona). Generalnie jeść zdrowo i kolorowo. Urozmaicać jedzenie i unikać żywności przetworzonej. Natomiast na bank nie ma to tak dużego znaczenia jak farmakoterapia.

Na pewno wszystkie antyoksydanty (wit C - natka pietruszki, papryka, truskawki; wit E- jaja, ryby, oleje, orzechy), ale tez witamina B6 (strączkowe, ryby, banany), Mg (kakao) i cynk (orzechy i nasiona). Generalnie jeść zdrowo i kolorowo. Urozmaicać jedzenie i unikać żywności przetworzonej. Natomiast na bank nie ma to tak dużego znaczenia jak farmakoterapia.
Ale może trochę pomoże 😊

A czy ktoś może mi wyjaśnić czy taki duży spadek progesteronu w ciągu 2 dni z 50 na 20 jest normalny ?? Nie stety nie dodzwoniłam się dr 😔

A czy ktoś może mi wyjaśnić czy taki duży spadek progesteronu w ciągu 2 dni z 50 na 20 jest normalny ?? Nie stety nie dodzwoniłam się dr 😔
Ciężko powiedzieć bo progesteron wydziela się skokowo. Więc w ciągu dnia możesz mieć kilka różnych wartości i być może przy wartości 50 miałaś akurat wyrzut hormonu. Ja miałam raz 17 później 36 a później znowu 17. Brałam proga do 16 tc

Cześć dziewczyny [emoji8]Postanowiłam podzielić się czymś z Wami .. Jak część z Was wie w pn miałam podejść do wyczekiwanej pierwszej dawki szczepień limfocytami. W sobotę przed wylotem do pl zorientowałam się,że okres mi się spóźnia . Nie jakoś drastycznie ale mam bardzo reguralne cykle a brzuch mnie pobolewal więc zrobiłam dla świętego spokoju test ciążowy i nie zdarzyłam jeszcze dobrze na niego nasikać a tam od razu taki plus [emoji85] pierwsze co poczułam to strach i zlosc ,że znów się nie uda, jakoś ciężko inaczej myśleć po tylu porażkach [emoji52] no i kompletnie nie wiedziałam co z tymi szczepieniami ,napisałam do docenta ale,że to weekend to nie było żadnego odzewu więc w nd polecieliśmy do pl bo i tak bilety kupione ,hotele porezerwowane . Docent zadzwonił w nd ,że nie możemy podejść do pierwszych szczepień będąc w ciąży . Kazał przyjść w pn na szybką konsultacje , przejrzał moje wyniki i zalecił tylko heparynę bo nie ma podstaw do innych leków . Pewnie czułabym się pewniej jakoś obstawiona lekami ale może serio ich nie potrzebuje. Nie badałam bety bo u mnie prawidłowe przyrosty i tak kończyły się poronieniem więc oszczędziłem sobie stresu. Do ginekologa umówiłam się na za 2tyg . Sama zaczęłam aplikować luteinę bo miałam w domu a nie zaszkodzi . Staram się podchodzić do tego ze spokojna głowa i nie nakręcać się w żadną stronę [emoji2962]Zobacz załącznik 1359551
Dopiero przeczytałam, Evela jak cudownie, trzymam ogromne kciuki, dbaj o siebie 😘😘😘

A czy wynik progesteronu utrzymywał się przez jakis czas czy do puki się brało 💉 to i poziom się utrzymywał czy po odstawieniu spadł? Ja byłam we wtorek na badaniu progesteronu (2 /3 dni po owulacji) a dziś patrzę wynik 6.90 coś mnie martwi że mały podobno musi być powyżej 20
Oj moim zdaniem niski.

reklama
Do góry