reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczęta! Rowno rok temu odebrałam pierwszy pozytywny wynik bety po wigilijnym transferze a o to jak mały człowiek przyrósł od tego czasu ;) Walczcie bo warto ;)

@Caro♤♤♤♤ @Evela.6 jak u Was dalsze plany? Kiedy teraz działacie?
Uroczy ten młody człowiek [emoji3059] a jaki już duży !

Ja kochana czekam na szczepienia limfocytami ,pierwsze mam 17.01 i tak 3razy co 3tyg ,później kontrolne allo mlr i jeśli wynik będzie min 25% możemy podejść do transferu i w razie ciąży doszczepianie między 6a 8tyg . Także działamy ale do transferu jeszcze kupa czasu . W najlepszym przypadku odbędzie się w maju .

Jeden zarodek. Jednostka to ng/ml (nie wiem czy sq różne w różnych labach?) jestem 9dpt, beta 77. Biorę Cyclogest 3x, Prolutex 1x i Crinone 1x i Duphaston 3x. Chętnie bym to skonsultowałam ale klinika ma wolne do nowego roku :(((
Wow to Cię obstawili lekami :-) lepszy wysoki niż niski progesteron. Nic zmienić teraz nie możesz bo będzie to ryzykowne. Sam poziom hormonu nic nie znaczy. Kazdy ma inaczej wrazliwe receptory ja bym nic nie ruszała.
U mnie były bliźniaki ( dwa zarodki podane) i przy lutinusie 3x 1 miałam 120. Bardzo się męczyłam bo miałam katar, krwawienia z nosa, okropne bóle głowy. Jak progesteron spadł do 70 w 2 trymestrze to lepiej się poczułam. U mnie beta tez była wysoka, wiec nie tylko od progesteronu tak mogłam się czuć. 10dpt było 500
. Poczekaj do 8ego i nic się nie martw progesteron wysoki nie szkodzi dziecku:-)

Wow to Cię obstawili lekami :-) lepszy wysoki niż niski progesteron. Nic zmienić teraz nie możesz bo będzie to ryzykowne. Sam poziom hormonu nic nie znaczy. Kazdy ma inaczej wrazliwe receptory ja bym nic nie ruszała.
U mnie były bliźniaki ( dwa zarodki podane) i przy lutinusie 3x 1 miałam 120. Bardzo się męczyłam bo miałam katar, krwawienia z nosa, okropne bóle głowy. Jak progesteron spadł do 70 w 2 trymestrze to lepiej się poczułam. U mnie beta tez była wysoka, wiec nie tylko od progesteronu tak mogłam się czuć. 10dpt było 500
. Poczekaj do 8ego i nic się nie martw progesteron wysoki nie szkodzi dziecku:-)
Dziękuje ❤️ No ja tez czuje skutki uboczne. Niedobrze mi okrutnie, ból głowy, zero apetytu.

@Evela.6 jeszcze będę sprawdzać - mój lekarz wraca dopiero 8.01 także wcześniej i tak nic nie wymyślę. Poza tym jeszcze nie jest 3 cyfrowy wiec na spokojnie podchodzę.

reklama
Do góry