reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny dodaje zdjęci moich wyników od endokrynologa ,co wy o tym myślicie ?
Lekarz przepisał mi tab hormonalne 50mg
Sama nie wiem czy to brać , w sumie wyniki mam dobra wiec po co mam brać leki , boje się

Załączniki

• 359474A2-E4FB-4568-A61B-AD2C2AE34ABF.jpeg
    359474A2-E4FB-4568-A61B-AD2C2AE34ABF.jpeg
    173,4 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Hej dziewczyny dodaje zdjęci moich wyników od endokrynologa ,co wy o tym myślicie ?
Sama nie wiem czy to brać , w sumie wyniki mam dobra wiec po co mam brać leki , boje się
Twoje wyniki nie są dobre TSH powinno być niższe, dla kobiet w ciąży ok 1. Ja mam 0.9 i lekarz mówił, że jest idealne, Ty masz 3,6 także lek 50mg jest dobrze dobrany.

Dla kobiet starających się o ciąże i młodych do 30rz TSH powinno być około 1,5 u Ciebie jest za wysokie.
Niestety w ciąży podnosi się TSH i dlatego dostają tabletki. Moim zdaniem jak zbijesz TSH dopiero powinnaś zajść w ciąże.
Te normy nie uwzględniają wieku.

Podejrzewam że dlatego że w ciąży tsh nie powinno przekraczać 2,5 dlatego lekarz chce Ci teraz wyregulować

reklama
Do góry