reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam. Staramy się z mężem o dziecko od 2 lata . Mieszkamy w Holandi. Mam niedoczynność tarczycy, PCOS I lewy jajowod niedrozny . Miałam pierw leczenie z chlomid po 3 miesiącach się udało ale niestety skończyło się poronieniem w 5 tyg. Następnie Miałam 5 inseminacji żadna się nie udała. Czekaliśmy na in vitro I zaszłam naturalnie w kwietniu gdzie znow poroniłam w 6 tygodniu... teraz podeszliśmy do in vitro we wrześniu Miałam 1 transfer 3 dniowego zarodka się nie udało. Teraz 10 listopada Miałam drugi 5 dniowego zamrożonego i najprawdopodobniej ciąża biochemiczna... nie mam już siły 😪😪😪😪😪😪😪😪😪
Ten test na trombofilie możesz sobie zamowic nawet do Holandii, wysyłają zagranice.

reklama
Dzisiaj mam USG, 7 dni stymulacji.
Pamiętacie kiedy miałyście punkcję ?
U mnie bywało różnie. Po 8 dniach stymulacji ovitrell w 9DS i punkcja 36h później. A innym razem tak małe dawki hormonow były, ze się ciągnęło i ciągnęło. Za pierwszym razem potraktowali mnie standardowo i miałam ponad 20 pęcherzyków ( chyba 24, oj bolało).
A komórek 17 dojrzałych.
Za drugim razem inny protokół i się ciężko stymulowałam. Zrekrutowalo się duzo ale wolno rosły. Jakiś punkcja była 14/15DS. A wcześniej 10DC tak najwcześniej.
Ważne, żeby dojrzałe komórki były a ile tam czasu będzie trzeba to niech mają :p nawet i tydzień:p
Stymulacja może trwać maks 14 dni i do tego jest ovitrell kolejne 36h.
Wszystko zależy od protokołów, dawek leków, triggerow itd.

reklama
Do góry