reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ponownie chce Was prosić o poradę. Strasznie się martwię. Dziś jest mój 10 dpt 3 dniowca. Od 7 dnia mam lekkie plamienia, które nie ustają. Czasami jest ich więcej, czasami mniej. Poszłam dziś na betę i progesteron. Beta wyszła 12, a progesteron 11. Przyjmuje 2x duphaston i 3 x lutinus. Dzwoniłam do lekarza. Mam wrażenie, ze mnie zbył... pewnie uznał, ze fiksuje... powiedział tylko tyle, ze plamienie się zdarza, progesteron jest ok. Kazał odstawić estrofem i Fragmin (zamiennik clexane). Tez odstawiałyscie leki tak szybko? Waszym zdaniem poziom proga jest ok? A beta na tym etapie? Oczywiście w czwartek robie badania ponownie, ale nie mogę przestać o tym myśleć...

Załączniki

• FF59DB1F-9738-432B-9EA1-10A62669E026.png
    FF59DB1F-9738-432B-9EA1-10A62669E026.png
    30,3 KB · Wyświetleń: 54
  • 483C6D4D-63BE-4CA3-8571-8889D04E6E0F.png
    483C6D4D-63BE-4CA3-8571-8889D04E6E0F.png
    32,3 KB · Wyświetleń: 61
Dziewczyny ponownie chce Was prosić o poradę. Strasznie się martwię. Dziś jest mój 10 dpt 3 dniowca. Od 7 dnia mam lekkie plamienia, które nie ustają. Czasami jest ich więcej, czasami mniej. Poszłam dziś na betę i progesteron. Beta wyszła 12, a progesteron 11. Przyjmuje 2x duphaston i 3 x lutinus. Dzwoniłam do lekarza. Mam wrażenie, ze mnie zbył... pewnie uznał, ze fiksuje... powiedział tylko tyle, ze plamienie się zdarza, progesteron jest ok. Kazał odstawić estrofem i Fragmin (zamiennik clexane). Tez odstawiałyscie leki tak szybko? Waszym zdaniem poziom proga jest ok? A beta na tym etapie? Oczywiście w czwartek robie badania ponownie, ale nie mogę przestać o tym myśleć...
Ja estrofem odstawiłam 10dpt. Powtórz badania za dwa dni. Trzymam kciuki 😘✊

Witam Was dziewczyny, mam pytanie - dziś 3 dc , mój progesteron wynosi 1,21. Czy dobrze rozumiem że transfer będzie odwołany? Miała któras z Was taka sytuacje? Lekarz jeszcze nie odp i się martwię że nic z tego w tym miesiącu :/

W becie liczy się przyrost więc powtórz po 48 h. Jeśli chodzi o progesteron to minimum to 11 więc mieścisz sie w normie. Być może na tak wczesnym etapie ciąży taka ma być, zbadaj proga razem z przyrostem bety. Plamienia mogą też być od podrażnienia od leków. Ja progesteron odstawiłam z początkiem 15 tc

reklama
Do góry