reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Obie rzeczy są ważne. Wysoka beta na początku czyli wysokie przyrosty do 10dpt a potem mogą być cuda. Lepiej rokuje poprawny przyrost i wartość do 10dpt a potem minimalne 66%. Niż 100% ale niska beta bo to opóźniona implantacja i ona może być z jakiegoś powodu. Już tyle bet widziałam tutaj, ze serio czasem to już widać ze raczej będzie poronienie:-(
Możliwe. Ja takiego doświadczenia nie mam bo przy inseminacjach beta nawet nie drgnęła, pierwszy raz pozytywną miałam przy in vitro

reklama
Z tego co wiem to tylko dwie kliniki w Polsce stosują ta metodę. Wiele lekarzy jest przeciwko. Dodatkowo nie jest to tanie, bo jedna ampulka, która wystarcza na jakies 6 zastrzyków kosztuje 600zl. A trzeba tak liczyć 3 ampułki na jedno podejście
O to nie slyszalam nigdy zeby hormon wzrostu podawac. Ja mam niskie amh za pare dni zaczynam stymulacje do 3 punkcji ciekawe czemu lekarz nigdy o tym nie wspominal....

Ja bym się nie odważyła, ale są ludzie co adoptują zarodki z ZD itp.
Niech każdy robi jak uważa.. ups zyjemy w PL tutaj PIS nam powie jak mamy żyć. :crazy:
Nie no jasne, pisałam to bardziej w temacie tego że nie zawsze pewnie PGD ma 100% skuteczności ale jak już wskazuje na braki w chromosomach które odpowiadają nie tylko za ZD ale za wady letalne, to jakaś wiedza już jest. A to czy ktoś bada, czy się decyzuje na ZD to już sprawa każdego

reklama
Do góry