reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Obie rzeczy są ważne. Wysoka beta na początku czyli wysokie przyrosty do 10dpt a potem mogą być cuda. Lepiej rokuje poprawny przyrost i wartość do 10dpt a potem minimalne 66%. Niż 100% ale niska beta bo to opóźniona implantacja i ona może być z jakiegoś powodu. Już tyle bet widziałam tutaj, ze serio czasem to już widać ze raczej będzie poronienie:-(
Możliwe. Ja takiego doświadczenia nie mam bo przy inseminacjach beta nawet nie drgnęła, pierwszy raz pozytywną miałam przy in vitro

reklama
Z tego co wiem to tylko dwie kliniki w Polsce stosują ta metodę. Wiele lekarzy jest przeciwko. Dodatkowo nie jest to tanie, bo jedna ampulka, która wystarcza na jakies 6 zastrzyków kosztuje 600zl. A trzeba tak liczyć 3 ampułki na jedno podejście
O to nie slyszalam nigdy zeby hormon wzrostu podawac. Ja mam niskie amh za pare dni zaczynam stymulacje do 3 punkcji ciekawe czemu lekarz nigdy o tym nie wspominal....

Ja bym się nie odważyła, ale są ludzie co adoptują zarodki z ZD itp.
Niech każdy robi jak uważa.. ups zyjemy w PL tutaj PIS nam powie jak mamy żyć. :crazy:
Nie no jasne, pisałam to bardziej w temacie tego że nie zawsze pewnie PGD ma 100% skuteczności ale jak już wskazuje na braki w chromosomach które odpowiadają nie tylko za ZD ale za wady letalne, to jakaś wiedza już jest. A to czy ktoś bada, czy się decyzuje na ZD to już sprawa każdego

reklama
Do góry