reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Już do niego napisałam :) zobaczymy czy odpisze bo nawet nie wspomniał o badaniu proga.. a betę miałam w piątek badać ;) hehe
Postaraj się nie wkręcać w tą psychozę badania progesteronu co chwilę bo taki stres nie jest Ci potrzebny. Zaufaj lekarzowi 😉 jeśli nie masz żadnych plamień to oznacza że progesteron jest ok

reklama
No tak. Ja niby jak na 9 dpt miałam ładną betę bo 103 i pani doktor mowila ze dobrze rokuje a dwa dni później tylko 106 wiec zatrzymała się na tym wlansie poziomie. Myśle ze to jest indywidualna sprawa. Ja wczoraj tydzień po @ mam nadal betę 10.
Kazali ci odstawić leki odrazu?do mnie nikt dzis nie dzwonil wiec ja jutro zadzwonie

Nie no jasne, pisałam to bardziej w temacie tego że nie zawsze pewnie PGD ma 100% skuteczności ale jak już wskazuje na braki w chromosomach które odpowiadają nie tylko za ZD ale za wady letalne, to jakaś wiedza już jest. A to czy ktoś bada, czy się decyzuje na ZD to już sprawa każdego
Wiem wiem:-) to taki wkręt bo akurat frustracja mi się wylała.

Nie no jasne, pisałam to bardziej w temacie tego że nie zawsze pewnie PGD ma 100% skuteczności ale jak już wskazuje na braki w chromosomach które odpowiadają nie tylko za ZD ale za wady letalne, to jakaś wiedza już jest. A to czy ktoś bada, czy się decyzuje na ZD to już sprawa każdego
U nas w dokumentach o PGD była informacja, że jeśli zarodek jest wadliwy to nie będzie transferowany. Pewnie jakby ktoś się uparl, ale po co transferowac chore?

No właśnie czytałam że PGS ma tylko ileś procent pewności, potem badania prenatalne też ileś tam procent a nigdy do końca nie ma się pewności. Dopiero aminopunkcja pewność daje niestety. Tylko wielu dziewczynom jednak te PGS pomogło więc powolutku skłaniam się ku temu ale ceny....uuu masakryczne.

reklama
No właśnie wiem ...bo ja się nie łapie a lek drogi [emoji33]
A Ty jak robiłaś betę ?
Robiłam [emoji16]
Screenshot_20211013_162655.jpeg

Do góry