reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mój mąż w pierwszych wynikach nasienia otrzymał diagnozę azoospermia.. był szok.. na szczęście, chyba że był to cud wyniki teraz ma dobre.. zmienił głupie nawyki typu trzymanie laptopa na kolanach, telefonu w kieszeni, gorące kąpiele odpadły, luźne gatki, witaminy, orzechy i to musiało pomóc ❤️
Aż tak bardzo zadziałały witminy? I te kilka rzeczy?

Nam lekarz powiedział od razu, że to może być od przegrzewania jąder. Spytał jaką pracę wykonuje mąż. Czy jest kierowcą albo urzędnikiem. I jest urzędnikiem [emoji86] Ale pracy nie zmieni bo ja lubi i ma umowę na czas nieokreślony. Od 9 miesięcy mąż nosi luźne bokserki i śpi nago. Jutro powtarzamy wyniki, ale jakoś nie czuję, że będzie poprawa. Te jego biedne jajca są cięgle ściśnięte na krześle. Miał usg też badania hormonów, krwi, krzywą cukrową i insulinową i masę innych badań. Fragmentacji nie badał. I lubił gorące kąpiele teraz tylko zimny prysznic.
Trzymam kciuki za wyniki. Będziesz miała jutro od razu wyniki czy trzeba czekać? Mój robi za tydzień dokładnie. Jestem ciekawa czy w ogóle coś damy radę zdziałać on bardzo się denerwuje w tym pokoiku i tam baaardzo średnio idzie.

Hmm.. u nas zanim wyszly kariotypy pytali jeszcze o: czy nie przechodzil rozyczki albo swinki w dzieciństwie, czy nie mial zabiegu typu przepuklina pachwinowa.
Różyczkę i świnkę przechodził w dzieciństwie ale bez żadnych powikłań no i żadnych zabiegów nie miał nigdy żadnych operacji. Nie wiem już gdzie szukać przyczyny.

reklama
Do góry