reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A w ogóle którą klinikę polecacie. Inv.imed czy inv.icta.
Jestem z Poznania i umówiłam się do kliniki w warszawie i właśnie do inv.imed do dr. Ku.nicki
Ale uważacie że invicta lepsza?
Dziewczyny ponawiam pytanko którą klinikę polecacie invi.med czy in.victa w wawie? Któraś może korzystała z tych klinik? Mam pierwszy termin do in.vimedu do K.unickiego i obawiam się czy wybieramy dobrą klinikę. Bo jesteśmy z Poznania więc skoro jedziemy tak daleko to żeby to miało jakiś sens inaczej równie dobrze możemy działać tu. Jestem podłamana troszkę więc proszę Was o zdanie.
Do tego jaka metoda separacji plemników przy dużej fragmentacji Wam pomogła?

reklama
4dpt? To jesteś lepsza ode mnie haha[emoji85]
Ja wczoraj miałam fatalny dzień... Tak mnie wzięło przeziębienie, że nie mogłam sobie poradzić a dzisiaj prawie jak ręką odjął [emoji16]
Od wczoraj czuję podbrzusze, ni to jajniki ni to nie wiadomo co. Raz po lewej, raz po prawej. Nie licząc dnia transferu dzisiaj jest 4dpt i oczywiście wymiękłam i zrobiłam test ale co innego mogło wyjść jak nie biel vizira

Porod ktory konczy sie wyciaganiem dziecka próżniowo (vacum) albo szczypcami czy jak to sie tam nazywa.
Znam 3 dzieci z problemami zdrowotnymi i u wszytskich teraz 3-4 lata po porodzie po konsultackach u wielu specjalistow wychodzi, ze to wina vacum wlasnie.
Dowiesz sie na szkole rodzenia [emoji4][emoji4]
Do szpitala mas prawo zabrac plan porodu. W moim bylo ze nie godze się absolutnie i w zadnym wypadku na chwyt Kristellera. To bylo drukowanymi literami. I dopisane ze nie zycze sobie tez vacum. Poinformowalam o tym polozna przy przyjwciu, dalam jej plan porodu - nic wiecej w nim nie bylo. I potem w trakcie tez powiedziałam, ze vacum nie - cesarka.

Ten drugi to porod kleszczowy... Niestety ja taki miałam ☹️ Nie wspominam dobrze 😢

Hej Dziewczyny, pytanie trochę z innej beczki 😊 jak się staramy aby 🥚 były super, to bierzemy Q10, l-karnityna, l-arganina, Inozytol... A jeśli się uda zajść w ciążę, to za przestajecie brania tych dodatkowych suplementów? I zostajecie tylko przy kwasie foliowym? Chciałam zrobić zamówienie na suple ale się tak właśnie zastanawiam.
Miłego dzionka!

Hej Dziewczyny, pytanie trochę z innej beczki 😊 jak się staramy aby 🥚 były super, to bierzemy Q10, l-karnityna, l-arganina, Inozytol... A jeśli się uda zajść w ciążę, to za przestajecie brania tych dodatkowych suplementów? I zostajecie tylko przy kwasie foliowym? Chciałam zrobić zamówienie na suple ale się tak właśnie zastanawiam.
Miłego dzionka!
Ja brałam koenzym Q10 i l karnitynę tylko do punkcji, później tylko kwas foliowy

reklama
Ale chlopow w natarciu [emoji1787][emoji1787]
Zawsze byla przewaga dziewczynek, a teraz widze zmiana [emoji16][emoji16]

Ja poki co dookola wszedzie mam niemowlaki o imieniu Aleksander,.znaczy w Pl mialam jak bylam. Nie wiem skad naglw taki boom na to imie [emoji16]
Tak to imię króluje w tym roku, u mnie już 3 znajome dały Aleksander w zeszłym roku był Franio i Antos najmodniejsze. My chcemy dać takie które nie jest aż tak popularne i też żeby nie było od niego jakiś dziwnych skrótów więc pewnie zostanie Patryk 😁 a jeśli chodzi o płeć dziecka to nie wiem czemu ale większość moich znajomych po IVF ma właśnie chłopców 🤔

Do góry