reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A w ogóle którą klinikę polecacie. Inv.imed czy inv.icta.
Jestem z Poznania i umówiłam się do kliniki w warszawie i właśnie do inv.imed do dr. Ku.nicki
Ale uważacie że invicta lepsza?
Dziewczyny ponawiam pytanko którą klinikę polecacie invi.med czy in.victa w wawie? Któraś może korzystała z tych klinik? Mam pierwszy termin do in.vimedu do K.unickiego i obawiam się czy wybieramy dobrą klinikę. Bo jesteśmy z Poznania więc skoro jedziemy tak daleko to żeby to miało jakiś sens inaczej równie dobrze możemy działać tu. Jestem podłamana troszkę więc proszę Was o zdanie.
Do tego jaka metoda separacji plemników przy dużej fragmentacji Wam pomogła?

reklama
4dpt? To jesteś lepsza ode mnie haha[emoji85]
Ja wczoraj miałam fatalny dzień... Tak mnie wzięło przeziębienie, że nie mogłam sobie poradzić a dzisiaj prawie jak ręką odjął [emoji16]
Od wczoraj czuję podbrzusze, ni to jajniki ni to nie wiadomo co. Raz po lewej, raz po prawej. Nie licząc dnia transferu dzisiaj jest 4dpt i oczywiście wymiękłam i zrobiłam test ale co innego mogło wyjść jak nie biel vizira

Porod ktory konczy sie wyciaganiem dziecka próżniowo (vacum) albo szczypcami czy jak to sie tam nazywa.
Znam 3 dzieci z problemami zdrowotnymi i u wszytskich teraz 3-4 lata po porodzie po konsultackach u wielu specjalistow wychodzi, ze to wina vacum wlasnie.
Dowiesz sie na szkole rodzenia [emoji4][emoji4]
Do szpitala mas prawo zabrac plan porodu. W moim bylo ze nie godze się absolutnie i w zadnym wypadku na chwyt Kristellera. To bylo drukowanymi literami. I dopisane ze nie zycze sobie tez vacum. Poinformowalam o tym polozna przy przyjwciu, dalam jej plan porodu - nic wiecej w nim nie bylo. I potem w trakcie tez powiedziałam, ze vacum nie - cesarka.

Ten drugi to porod kleszczowy... Niestety ja taki miałam ☹️ Nie wspominam dobrze 😢

Hej Dziewczyny, pytanie trochę z innej beczki 😊 jak się staramy aby 🥚 były super, to bierzemy Q10, l-karnityna, l-arganina, Inozytol... A jeśli się uda zajść w ciążę, to za przestajecie brania tych dodatkowych suplementów? I zostajecie tylko przy kwasie foliowym? Chciałam zrobić zamówienie na suple ale się tak właśnie zastanawiam.
Miłego dzionka!

Hej Dziewczyny, pytanie trochę z innej beczki 😊 jak się staramy aby 🥚 były super, to bierzemy Q10, l-karnityna, l-arganina, Inozytol... A jeśli się uda zajść w ciążę, to za przestajecie brania tych dodatkowych suplementów? I zostajecie tylko przy kwasie foliowym? Chciałam zrobić zamówienie na suple ale się tak właśnie zastanawiam.
Miłego dzionka!
Ja brałam koenzym Q10 i l karnitynę tylko do punkcji, później tylko kwas foliowy

reklama
Ale chlopow w natarciu [emoji1787][emoji1787]
Zawsze byla przewaga dziewczynek, a teraz widze zmiana [emoji16][emoji16]

Ja poki co dookola wszedzie mam niemowlaki o imieniu Aleksander,.znaczy w Pl mialam jak bylam. Nie wiem skad naglw taki boom na to imie [emoji16]
Tak to imię króluje w tym roku, u mnie już 3 znajome dały Aleksander w zeszłym roku był Franio i Antos najmodniejsze. My chcemy dać takie które nie jest aż tak popularne i też żeby nie było od niego jakiś dziwnych skrótów więc pewnie zostanie Patryk 😁 a jeśli chodzi o płeć dziecka to nie wiem czemu ale większość moich znajomych po IVF ma właśnie chłopców 🤔

Do góry