No tak, miałaś rację. Pęcherzyk nadal jest, mam krwawienie, nie wiedzą dlaczego, z tego co zrozumiałam to jakby okolicę jajowodu. Na tę chwilę jest ono oddalone od pęcherzyka w miarę bezpiecznie. Jestem już teraz na lekach wstrzymujących to krawienie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać.Ale robili Tobie usg ? Bez tego danie leków na oczyszczenie to nie porozumienie ..
mi się tyle razy lała krew po nogach, ze skrzepami. Mój cud niedługo skończy roczek.
Bez usg nie wzięłabym tabletek
reklama
To może ja też się wypowiem, jestem po badaniu zarodków, ale mimo wszystko zrobilismy test Panorama, głównie ze względu na te mikrodelecje chromosomalne. Zauważyłam , że dużo dziewczyn, niezależnie od wieku decyduje się teraz na ten test. Pappa z kolei jest obowiązkowa i odpowiada na trochę inne pytania - czy nie ma ryzyka zahamowania wzrostu płodu, przedwczesnego porodu etcDziękuję za odpowiedź :-) czyli lepiej nifty niż papa? Czy zrobić i to i to?
Tykaweronika
Fanka BB :)
No właśnie mąż ma zywe plemniki , nawet ich ruchliwość się poprawiła bo była słaba. Wszystkie wyniki są w normie tylko jest to 0% . Mówił nam lekarz że jego plemniki mają dwie główki lub dwie witki że to coś na tej zasadzie jest. I co nas zastanawia że lekarz mówił że do naturalnego zapłodnienia raczej się nie da a na in vitro jakiś plemnik się znajdzieAle do in vitro mozecie zrobic biopsje i wystarczy kilka dobrych plemników.
Pozs tym wg mojego profesora to oznaczanie procentowe jest starym badaniem i bezsensownym, bo tam licza sie tylko perfekcyjnie plemniki, nie te zdolne do zaplodnienia, alw tylko te, ktore sa idealne.
Cześć dziewczynki! Dawno mnie tu nie było, ale chciałam dac znać, że u nas wszystko ok. Aktualnie 14tc, czekam na dziewczynkę. Mała rośnie zdrowo, jak na drożdżach, a ciąża przebiega prawidłowo w co ciężko mi uwierzyć bo tak trudno ją było uzyskać.... Bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki bo tylko my, Mamy po in vitro, wiemy ile trzeba przejść aby spełnić swoje marzenie :-)
nieagatka
No tak, bo do in vitro wyselwkcjonuja plemniki wiec potrzeba kilka ladnych. Na naturalne zaplodnienie szanse sa duzo mniejsze.No właśnie mąż ma zywe plemniki , nawet ich ruchliwość się poprawiła bo była słaba. Wszystkie wyniki są w normie tylko jest to 0% . Mówił nam lekarz że jego plemniki mają dwie główki lub dwie witki że to coś na tej zasadzie jest. I co nas zastanawia że lekarz mówił że do naturalnego zapłodnienia raczej się nie da a na in vitro jakiś plemnik się znajdzie
super ale czas leci dlugo czekalas na wyniki z panoramy? bo to.niby do stanow daja do badania, chyba panorama jest najszersza jesli chodzi o chorobyCześć dziewczynki! Dawno mnie tu nie było, ale chciałam dac znać, że u nas wszystko ok. Aktualnie 14tc, czekam na dziewczynkę. Mała rośnie zdrowo, jak na drożdżach, a ciąża przebiega prawidłowo w co ciężko mi uwierzyć bo tak trudno ją było uzyskać.... Bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki bo tylko my, Mamy po in vitro, wiemy ile trzeba przejść aby spełnić swoje marzenie :-)
Tykaweronika
Za dwa tygodnie mąż idzie ponownie na badanie nasienia i idziemy z tym wynikiem do innego lekarza na konsultacje. Bo poprzedni lekarz od razu mówił o in vitro a chcemy jeszcze powalczyć .No tak, bo do in vitro wyselwkcjonuja plemniki wiec potrzeba kilka ladnych. Na naturalne zaplodnienie szanse sa duzo mniejsze.
Gonzi
A w prenatal uno jest kwas foliowy metylowany?Prenatal uno, czyli kwas foliowy w dawce 800 ale to już rok łykam, do tego witamina D3 w dawce 2000 j i koenzym Q10 200 mg
Stosował suplementy tak 2,5 miesiąca przed stymulacją ale nie wiem jak wyglądała morfologia bo nie było wyników na protokole po stymulacji ale wiem, że było z czego wybrać, tak mówiła embriolog.Terazteż stosuje i kupiłam mężowi l-akarnityne, koenzym q10, selen, cyn, kwas foliowy witaminę d, c, e, b6, magnez, do tego olej lniany, orzechy brazylijskie, migdały, nerkowce..Mąż ma niestety 0% . Czy partner stosował jakieś suplementy lub kwas foliowy?
reklama
eij
Wiesz co, nie czytałam składu. Lekarz kazał mi łykać akurat ten suplement i tak robię. L- metyfolian jest napisane w ulotce, ale nie wiem czy o to chodziA w prenatal uno jest kwas foliowy metylowany?
Podziel się: