reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Kochana nawet nie wiem co napisać tak mi przykro 😞 To straszne, że kolejna próba się nie udała na tak wczesnym etapie. Też tak miałam, to cholernie boli, kiedy nawet nie można podejść do transferu. Tulę mocno 🧡

Nie miałam punkcji, wszystkie zarodki są w stanie moruli, nie osiągnęły stadium blastocysty, potrzymają je do jutra, jeśli się nic nie zmieni, to zostaną zniszczone, jeśli któryś nadgoni to pójdzie do mrożenia i transfer w następnym cyklu. Dziewczyny mam tyle żalu w sobie i złości... 😔😔😔
Strasznie mi przykro 😞 Może jeszcze któraś nadgoni do jutra ✊✊✊

Dziewczyny, wiem że temat się już przewijał, ale jak na złość nie mogę nic znaleźć. Chce się zacząć suplementować przed następnym transferem (wrzesień/październik). Planuje kupić koenzym q10, l-arginine, witaminę D, polecacie coś jeszcze? 😊
A ile masz lat bo to dość istotne?
L karnityne, dodatkowo kwasy omega 3, zestaw witamin typu fertilwoman

Witam jestem nowa w tym temacie 🙂 Chciałam się Was podpytac co u Was nastąpiło ze zdecydowaliscie się na in vitro?
U mnie mąż ma słabe wyniki nasienia, lekarz kazał nam już abyśmy podjęli decyzję czy podchodzimy do in vitro po 2 wizytach.
Kilka monitoringów cyklu, 3 IUI i koniec końców ivf.
U nas były tylko obniżone parametry żołnierzyków ale za to ruchliwość, morfologia na mega wysokim poziomie. Później doszło moje wysokie NK, mutacja...

Nie zawsze jest tak, że to tylko to. Po głębszej diagnozie okazują się coraz większe schody

Źle mi z tym wszystkim. To moja 5 stymulacja, lekarze nie opierają się na wcześniejszych doświadczeniach, dla mnie logiczne jest, że jeśli na jakimś leku i określonej dawce otrzymano mało komórek, to trzeba coś innaczej zrobić... Oni działają teraz bardzo schematycznie, w tej stymulacji nikt nie wziął pod uwagę moich wyników immunologicznych. Każda stymulacja kończy 2-4 dojrzałymi komórkami. Już nie mam pomysłu na siebie... 😔
Rozumiem cię doskonale, bo moje dotychczasowe leczenie też opiera się na jednym schemacie. Lekarze kompletnie nie wyciągają wniosków z poprzednich stymulacji i nie słuchają.
To strasznie frustrujące 😞
Jakie leki miałaś, ile trwała stymulacja, jaki ostatni zastrzyk, amh?

reklama
Do góry