reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja nie piłam 2,5 roku i teraz trochę mnie ciągnie. Najlepsze jak po takim czasie się napijesz. Ja po połowie picia piwa byłam pijana jak nastolatka [emoji2960]
Mialam to samo po pierwszej ciazy. Rok bez alku i pol piwa i prawie zgon [emoji16][emoji16]
A teraz nie pilam ponad półtora roku i bylo lepiej. Pol piwa mnie nie polozylo [emoji1787][emoji38][emoji38]

@Aduś16 Tak, w Gdańsku i tym razem transfer robiła dr Hasik. Nie miałam z nią wcześniej styczność ale wydała się bardzo miła.
Ogólnie nie mówią płci ale w dokumentacji ta płec jest opisana do każdego badanego zarodka. Więc kto ciekawski może sobie to sprawdzić i rozpracować [emoji6]
Przy pierwszym transferze nasza prowadząca nas zapytała co chcemy, czy chłopca czy dziewczynkę ale my nie chcieliśmy wybierać płci tylko zarodek, który był morfologicznie najlepszy. I ona nam wtedy od razy powiedziała jaka to płec.
Nam z przebadanych zostały 2 dziewczynki i 1 chłopiec więc większe szanse na dziewuchę [emoji6]
A teraz to dużo osób czeka na transfery?

Powiedziałam jej, że każdy zarodek w każdej innej dobie ma lepsze warunki do rozwoju w naturalnych warunkach niż labolatoryjnych, to żeby mnie odwieźć od decyzji dzisiejszej transfery zaczęła procentowo prezentować szanse na ciąże z moruli i blastocysty. Zresztą chyba jej na ambicje wjechałam [emoji58]
Procenty moze sobie wsadzic.
Kazdy zsrodek w macicy ma wieksze szanse. Szkods ze jej nie przycisnęłas o transfer.
Przykro mi to mowic, bo wiele przeszlas, alw naciagaja Cie na kase wg mnie.
Przy tylu stymulacjach i takich wynikach czemu nikt nie transferuje 3 dniowych??

Witam jestem nowa w tym temacie 🙂 Chciałam się Was podpytac co u Was nastąpiło ze zdecydowaliscie się na in vitro?
U mnie mąż ma słabe wyniki nasienia, lekarz kazał nam już abyśmy podjęli decyzję czy podchodzimy do in vitro po 2 wizytach.

Witam jestem nowa w tym temacie [emoji846] Chciałam się Was podpytac co u Was nastąpiło ze zdecydowaliscie się na in vitro?
U mnie mąż ma słabe wyniki nasienia, lekarz kazał nam już abyśmy podjęli decyzję czy podchodzimy do in vitro po 2 wizytach.
Zaawansowana endometrioza, obnizone parametry nasienia. Poronienie. W sumie praie 3 lata staran. A od decyzji o in vitro do pozytywnej bety minelo 4 miesiace.
Najlepsza decyzja w moim zyciu.

reklama
Do góry