reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Laski a mam pytanie... Bo ja mam tego krwiaka przy ujsciu szyjki ale ciągle ciągnie mnie podbrzusze i to nie całe tylko raz lewa raz prawa i ciągle czuję jakby igiełki albo jakies takie prądy przechodzące do wzgórka łonowego a czasami nawet mnie w tyłku zaboli... To normalne w ciąży czy to wina krwiaka czy czego bo no martwię się trochę... Obecnie kończę 7tc
Mnie też pobolewa cały czas, też ciągnie i trochę od jajnika raz jeden raz drugi, 6 tydzień ale usg dopiero za tydzień w czwartek więc nie wiem co tam się dzieje

reklama
Pracujesz tyle ba ile masz siły i ochoty. Nic więcej.

Trzymam kciuki żeby się poprawił na stałe. I dawaj mu popalić od razu jak coś nawywija.

A u Ciebie nie z wcześnie? Ja pierwsza weryfikację miałam negatywna a teraz beta rosnie. Może coś z tego będzie jeszcze?

Powinno być.

Ja dzisiaj kolejny dzień z rzędu po południu drzemka godzinna. I nie mam siły nie zasnąć.
Tzn w którym dniu robiłaś betę? Dzisiaj testowałam, tj. 11dpt 3 dniowego zarodka. Testować miałam między 10-12 dniem wg lekarza.

Wpadłam dziś w totalnego psychicznego doła, 6dpt. Niby bez bólu brzucha, ale czuję że zbliża się okres. Ledwo dziś daję radę z tym przygnębieniem.
Kochana ja przy pierwszej ciąży miałam okresowe bóle brzucha, piersi itp a tu beta 60 była.

Moje drogie czy Wy podczas stymulacji i przed zrezygnowalyscie że słodyczy i cukru ?
Nie rezygnowalam ale starałam się więcej owoców niż słodyczy , też nie ma co organizmu przestawiać chyba tak drastycznie w tym momencie bo już sama stymulacja to duży wysiłek i zmiana , jeśli już to warto wcześniej się tak przygotować, tak mi się wydaje przynajmniej

A wiesz z jakich konkretnie markerów? Mam rozmowę dopiero w piątek w genetykiem. Podczas badania bardzo sie denerwowalam i być może moj stres tak wpływa na wysokie tętno dziecka. Wtedy mialo 184. Na drugi dzień miałam wizytę u mojej dr prowadzącej i tętno dziecka 168 czyli znacznie niższe, ale ja tez byłam spokojnieksza bo Pani mnie pocieszala. Najpierw rozmowa, a później usg.
Nie wiem czy wieś, ale ta trisomia jest najrzadszą z wad generycznych i u kobiet przed 35 rokiem życia zdarza się zaledwie w 1%. Ty miałaś komórkę dawczyni, o ile dobrze zapamiętałam, więc na pewno od młodej kobiety. Jak podają statystyki to w 85% procentach wina leży po stronie kobiety, chodzi o komórki jajowe... wiec duże prawdopodobieństwo, że będzie wszystko dobrze, czego bardzo Ci życzę 😘 ja też robiłam nifty pro i wyniki były w ciągu 5 dni roboczych, u mnie wyszła Trisomia 21, ryzyko bardzo wysokie 1:20, poronienie zatrzymane😪

Ale to normalne że brakuje czegoś co było na porządku dziennym, pytanie czy naprawdę nie możecie? Co mowi lekarz? Przecież w normalnej ciąży też ludzie uprawiają seks często nawet nie wiedząc i jest ok , a jeśli się boicie to może jakiś inny rodzaj po prostu żeby poczuć się blisko i razem cielesnie :)
Lekarz do tej wizyty 2 lipca powiedział aby się wstrzymać jeszcze więc czekałam powiedział, że na niej powie co i jak, a dzień przed pękł mi ten krwiak... Jechałam do kliniki zapłakana, do gabinetu wchodziłam ze łzami w oczach więc nawet mi nie przeszło przez myśl żeby pytać się o seks, bałam się tylko o maluszka... Teraz wizytę mam 19 lipca więc jeśli nic złego się nie stanie to nie omieszkam zapytać :p ja się czuję jak narkoman na głodzie bez orgazmu 😂 podniecam się nawet jak daje buziaka mężowi no nie wiem co się dzieje ze mną, ostatnio obudziłam się bo śniło mi się że mam orgazm i taka panika była, że to się stało przez sen samemu ale raczej do tego nie doszło bo bym coś czuła 😳 no mam taką ochotę jak nigdy dotąd ale nie jestem na tyle głupia, żeby kombinować z krwiakiem na dodatek bo nie wybaczyłabym sobie...

Mnie też pobolewa cały czas, też ciągnie i trochę od jajnika raz jeden raz drugi, 6 tydzień ale usg dopiero za tydzień w czwartek więc nie wiem co tam się dzieje
U mnie było serduszko a z tego co piszą dziewczyny to dobry znak, bo macica się rozciąga :) ja ciągle żyje myślą, że gdyby się coś działo to by mnie mocno bolało i byłaby krew a nie tam takie pojedyncze bóle i jakby igiełki... Będzie super zobaczysz♥️ mi dodatkowo jest ciągle niedobrze, mam czkawkę 3 razy na dzień i mogłabym nic nie jeść a mięso mogłoby nie istnieć nie wiem o co mi chodzi...

reklama
Lekarz do tej wizyty 2 lipca powiedział aby się wstrzymać jeszcze więc czekałam powiedział, że na niej powie co i jak, a dzień przed pękł mi ten krwiak... Jechałam do kliniki zapłakana, do gabinetu wchodziłam ze łzami w oczach więc nawet mi nie przeszło przez myśl żeby pytać się o seks, bałam się tylko o maluszka... Teraz wizytę mam 19 lipca więc jeśli nic złego się nie stanie to nie omieszkam zapytać :p ja się czuję jak narkoman na głodzie bez orgazmu 😂 podniecam się nawet jak daje buziaka mężowi no nie wiem co się dzieje ze mną, ostatnio obudziłam się bo śniło mi się że mam orgazm i taka panika była, że to się stało przez sen samemu ale raczej do tego nie doszło bo bym coś czuła 😳 no mam taką ochotę jak nigdy dotąd ale nie jestem na tyle głupia, żeby kombinować z krwiakiem na dodatek bo nie wybaczyłabym sobie...
Oj kochana. Ja w ciąży objawów praktycznie nie miałam. Za to sny to książki pisać przy których 50 twarzy Greya i 365 dni blado wypada. I to przez jednego konkretnego aktora z serialu 🙃 A najlepsze że w ciąży moje libido umarło śmiercią naturalną. 😁

Do góry