reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny masakra jakas. Dzisiaj jest 26 dpt 3-dniowego zarodka. Wszystko super do tej pory. Beta ladnie przyrasta, wczoraj nawet powtarzalam: beta = 20 881, progesteron tym razem 31,8 (poprzednio 25,7) ng/ml. Nie mialam do tej pory od dnia transferu zadnych, ani to zadnych krwawien przy plamien. No do dzisiaj. Budze sie w nocy po 2:30 na siku i patrze a na majtkach krew zywo czerwona w trakcie sikania tez troche, nie jakos duzo ale jest. Brzuch mnie w ogole nie bolal, ale ja biore non stop no spe i scopolam rozkurczowo tak jak zalecil dr. Nie musze juz mowic, ze spanikowalam. Zaczelam googlowac co to moze byc (za niski progesteron, moze za niski estradil, moze ciaza jajowodowa, moze ciaza biochemiczna - ale na nia chyba beta za wysoka, bo przerabialam ciaze biochemiczna 3 lata temu to beta osiagnela 200 i dostalam krwotoku i potem juz tylko spadala do zera, a moze wina lekow - acesan - to tak jak acard w niskiej dawce). Reszta nocy juz nie przespana. Myslenie, panika i tak w kolko😥😭 jak tylko wybije 9 zadzwonie na telefon alarmowy do dr Lewandowskiego bo chyba umre ze strachu. Czemu krwawienie, czemu akurat teraz?🤷‍♀️😥 bylam teraz w toalecie wiec zywej krwi juzbnie bylo natomiast takie brazowe czyli jest stara krew, wiec moze jakies naczynko peklo. Czy ktoras z Was tak miala mimo, ze z ciaza bylo wszystko dobrze? Usg pierwsze serduszkowe mam miec dopiero za 3 dni w srode
Też miałam dużo krwawień .. na początku bez przyczyny, pózniej pojawił się krwiak ;)

reklama
Dziewczyny normalnie sram po gaciach … jestem w trakcie krótkiego protokołu. Od niedzieli zapodaje gonal 225 j. Od dzisiaj powinnam dodać Cetrotide amp. Noooo i cholera jasna, wzięłam ten Cetrotide już wczoraj 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ O dzień za szybko. I co teraz ? 😑😑

Dziewczyny normalnie sram po gaciach … jestem w trakcie krótkiego protokołu. Od niedzieli zapodaje gonal 225 j. Od dzisiaj powinnam dodać Cetrotide amp. Noooo i cholera jasna, wzięłam ten Cetrotide już wczoraj 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ O dzień za szybko. I co teraz ? 😑😑
hej, ja tez bralam cetrotide. lek ma za zadanie unikozliwic pecherzykom penkniecie i owulacje, wiec wydaje mi sie ze nic sie nie stanie, nie zahamowalas wzrostu oecherzykow tylko dzien wczesniej zaczelas blokowac ich pekanie. pewjie tu dziewczyny wiedza lepiej nuz ja ( ja mialam tylko 2 stymulacje) ale wydaje mi sie ze jie popsulas nic

hej, ja tez bralam cetrotide. lek ma za zadanie unikozliwic pecherzykom penkniecie i owulacje, wiec wydaje mi sie ze nic sie nie stanie, nie zahamowalas wzrostu oecherzykow tylko dzien wczesniej zaczelas blokowac ich pekanie. pewjie tu dziewczyny wiedza lepiej nuz ja ( ja mialam tylko 2 stymulacje) ale wydaje mi sie ze jie popsulas nic
Mam taką nadzieję 😑. Kurde aż się boje do mojej dr napisać 😂
Tylko, żebym nic nie popsuła 😔

Dziękuję Ci bardzo😘 a jak się czujesz, kiedy masz teraz kontrolę? Ja w tym tygodniu miałam tragedię w pracy i forum czytalam, ale mogal coś przeoczyć.
Mam usg i wizytę 8.07 i trochę się boje bo to już powoli zbliża się koniec. Będzie 34-35tc sprawdzać teraz będą czy dzieci nadal ładnie rosną. Bo ponoć coraz mniej miejsca się robi i jest coś takiego jak zahamowanie wzrostu wewnątrz maciczne. A u mnie różnica między dziewczynami robi sie coraz większa.

Mam usg i wizytę 8.07 i trochę się boje bo to już powoli zbliża się koniec. Będzie 34-35tc sprawdzać teraz będą czy dzieci nadal ładnie rosną. Bo ponoć coraz mniej miejsca się robi i jest coś takiego jak zahamowanie wzrostu wewnątrz maciczne. A u mnie różnica między dziewczynami robi sie coraz większa.
No to trzymam kciuki, aby dziewczynki pieknie we dwie rosły oraz aby z szyjka było wszystko ok✊ Kurde fajnie tak czekać na 2 szczęścia.

No to trzymam kciuki, aby dziewczynki pieknie we dwie rosły oraz aby z szyjka było wszystko ok✊ Kurde fajnie tak czekać na 2 szczęścia.
Ja mam odczucia ambiwalentne 🤣🤣🤣A tak serio pierwszą ciąże po in vitro to celebrować mogłam. I na nic nie zwracałam uwagi bo przecież jestem w ciąży. Jak się syn urodził to nawet nie pozwoliłam sobie narzekać bo to „słodki” ciężar. Przy drugiej ciąży jestem bardziej wyluzowana, więcej rzeczy mnie wkurza i starsza :-) Coś czuje ze jeżeli będę miała kiedyś czwarte dziecko to będę soczyście klnąc pod nosem🤣🤣🤣Bo taki stan błogosławiony, ze ho ho a urlop macierzyński powinien się nazywać obozem pracy 😂Przepraszam ale mam głupawkę z rana.
Pocieszam się, ze i tak mam łatwiej bo mogę kogoś do pomocy ściągnąć. Przy adopcji społecznej przez pierwsze 6 miesięcy dziecko ma tylko budować wież z mamą i tatą na babcie i ciocie czas przyjdzie później. Jaka to jest ekwilibrystyka…
A Wiadomo jakiego człowieka będą transferować? Jakiej morfologii?

Ja mam odczucia ambiwalentne 🤣🤣🤣A tak serio pierwszą ciąże po in vitro to celebrować mogłam. I na nic nie zwracałam uwagi bo przecież jestem w ciąży. Jak się syn urodził to nawet nie pozwoliłam sobie narzekać bo to „słodki” ciężar. Przy drugiej ciąży jestem bardziej wyluzowana, więcej rzeczy mnie wkurza i starsza :-) Coś czuje ze jeżeli będę miała kiedyś czwarte dziecko to będę soczyście klnąc pod nosem🤣🤣🤣Bo taki stan błogosławiony, ze ho ho a urlop macierzyński powinien się nazywać obozem pracy 😂Przepraszam ale mam głupawkę z rana.
Pocieszam się, ze i tak mam łatwiej bo mogę kogoś do pomocy ściągnąć. Przy adopcji społecznej przez pierwsze 6 miesięcy dziecko ma tylko budować wież z mamą i tatą na babcie i ciocie czas przyjdzie później. Jaka to jest ekwilibrystyka…
A Wiadomo jakiego człowieka będą transferować? Jakiej morfologii?
tak to już jest po tej drugiej stronie mocy ;P; pojawiają się typowe odczucia na typowe ciążowe bolączki; a wynika to z coraz większej pewności, że będzie dobrze. Choć i tak wydaje mi się, że po takiej walce to my mamy o wiele więcej pokory i przyjmujemy te wszystkie dobrodziejstwa ciążowe :) z dobrodziejstwem inwentarza. A pierwsza ciąża to chyba u każdego, można celebrować, bo potem trudno jak musisz biegać za kilkulatkiem ;)

reklama
@fredka84 kochana ile płacisz za Acofill?
Czy 1/2 lub 2/3 dziennie bo nie pamietam jak mi dr mówił to dużo ? Czy to według kg ?
Teraz płaciłam za 5 zastrzyków ok 170zl, a wcześniej za większą paczkę (7 zastrzyków) wyszło coś ok 240zł.
Codziennie masz taką dawkę mieć? Ja nie wiem czy to duża czy nie, ale napewno wieksza niż moja. Ja ważę 60kg i mam 2/3 co 3 dni
Chyba @Gonia0605 miała większe dawki 🤔

Do góry