reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy coś zmiena 🤔. No oprócz tego garba i trzeciej ręki nic mi po nim nie dolega 😜. Ciągle jestem pikna i gładka 😜
Mam robić morfologię raz w tygodniu i sprawdzać, jak dzień po dawce wzrosły leukocyty
Teraz brałam accofil krótko, ale poprzednim razem ta skopana morfologia dawała mi się we znaki. Byłam bardzo osłabiona...

@fredka84 kochana ile płacisz za Acofill?
Czy 1/2 lub 2/3 dziennie bo nie pamietam jak mi dr mówił to dużo ? Czy to według kg ?
Raczej nie do wagi bo ja ważę 56 a biore 1/2co dwa dni. Wszystko zależy od przyczyn i dobrego Ci lekarz dopasuje dawkę. Ja za 7amp.place 280zl. I w przeciwieństwie do naszego fredzioszka mam skutki uboczne : migrena dzień po zażyciu, osłabienie i zawroty głowy. Ale najważniejsze aby dziecko się ozqijalo reszta to nic 😉

Wiecie że ja od prawie 3tyg biorę accofil a jeszcze morfologi nie robiłam kontrolnej 🙉 jutro zrobię przy becie.. Robiłyście zwykła czy z rozmazem?

To była moja druga procedura z accofilem. Przy pierwszej miałam 1/4 ampulki codziennie. Leukocyty rosły do jakiś 14 tys., nie kazal zmieniać dawki. Transfer się nie udał. Teraz miałam 2/3 ampulki codziennie. Leukocyty skakały do 46 tys., ale też mówił że jest ok. W morfologii było napisane, że wartość krytyczna. Moja waga przy obu razach była taka sama, więc nie sądzę, aby dostosowywali dawkę do wagi.
A do ilu moga wzrosnąć leukocyty ? Są jakieś wytyczne ?

A do ilu moga wzrosnąć leukocyty ? Są jakieś wytyczne ?
Mi Sydor napisał że mogą wzrosnąć do 40tys. Po pierwszej dawce wzrosły do 43, po którejś z kolei do 32, a w sobotę robiłam kolejna i urosły do 36.
Pierwszy wynik lekarz powiedział że jest trochę za wysoki ale nic nie zmieniamy. I że mam robic kolejne i mu wysyłać

Dziewczyny masakra jakas. Dzisiaj jest 26 dpt 3-dniowego zarodka. Wszystko super do tej pory. Beta ladnie przyrasta, wczoraj nawet powtarzalam: beta = 20 881, progesteron tym razem 31,8 (poprzednio 25,7) ng/ml. Nie mialam do tej pory od dnia transferu zadnych, ani to zadnych krwawien przy plamien. No do dzisiaj. Budze sie w nocy po 2:30 na siku i patrze a na majtkach krew zywo czerwona w trakcie sikania tez troche, nie jakos duzo ale jest. Brzuch mnie w ogole nie bolal, ale ja biore non stop no spe i scopolam rozkurczowo tak jak zalecil dr. Nie musze juz mowic, ze spanikowalam. Zaczelam googlowac co to moze byc (za niski progesteron, moze za niski estradil, moze ciaza jajowodowa, moze ciaza biochemiczna - ale na nia chyba beta za wysoka, bo przerabialam ciaze biochemiczna 3 lata temu to beta osiagnela 200 i dostalam krwotoku i potem juz tylko spadala do zera, a moze wina lekow - acesan - to tak jak acard w niskiej dawce). Reszta nocy juz nie przespana. Myslenie, panika i tak w kolko😥😭 jak tylko wybije 9 zadzwonie na telefon alarmowy do dr Lewandowskiego bo chyba umre ze strachu. Czemu krwawienie, czemu akurat teraz?🤷‍♀️😥 bylam teraz w toalecie wiec zywej krwi juzbnie bylo natomiast takie brazowe czyli jest stara krew, wiec moze jakies naczynko peklo. Czy ktoras z Was tak miala mimo, ze z ciaza bylo wszystko dobrze? Usg pierwsze serduszkowe mam miec dopiero za 3 dni w srode
Podobno w terminie około spodziewanego okresu też można krwawić u mnie tak to wytłumaczyli tyle, że ja miałam cały wieczór i żadnych krwiaków nie było

reklama
@fredka84 mi Przybycień dopiero teraz kazał zrobić a wcześniej sama z siebie stwierdziłam że po co mam robić jak mi by wyszły za duże ilości leukocytów to bym się dodatkowo stresowała nie potrzebnie 😜

Do góry