reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Letrox - 50 od pon do pt, w weekend 75
To na bank Ci zwieksza. Ja biore euthyrox n 100 mcg od lat bo ja prawie tarczycy nie mam (dziecko czarnobyla jestem niestety😥). Teraz tsh mi skoczylo z 0,5 na 1,5 to moja endokrynolog powiedziala ze za 2 tyg (to bylo tydzien temu) jak wejde w 5 tc to mam zwiekszyc na 112 a potem bedziemy dalej zwiekszac

Tak, zrobię dzięki ❤

A jaką miałaś najwyższą wartość po transferze?

Jakie suplementy bierzesz?
Ja miałam 4.9
Wiem że zawsze po transferze zmienia się dawkę na wyższą
Bo hormon szybko się zmienia
Ja miała bichemiczna ale tarczyca nie jest mi obca to jest moja zła "przyjaciółka " niestety
Kiedy idziesz do Endo ?
Suple tzn ?

Ja póki co dałam ok 500zl.
2x puregon 600j, 1x puregon 300j, 6x Cetrotide
Stosowałam puregon 150j 2-11dc. Cetrotide 1x od 7-12dc.
Wyhodowalam ok 16 pęcherzyków. W piątek punkcja i się dowiemy ile dobrych
Dziewczyny, czym byłyście stymulowane? Ja mam amh ok 2, jestem ciekawa czego się spodziewać. Po ile Wam wychodziły leki z refundacja (wiem, że to od dawek zależy, ale może uda mi się coś z takich danych wyciągnąć ;))? I ile miałyście po nich komórek?

Jezu jaki wysoki. U mnie maks byl 35, potem 25 a wczoraj 30. Lekarka z Novum powiedziala, ze wazne zeby prog nie spadl ponizej 21
Tak mi doktor też powiedział, że ma być więcej niż 20 i 3dpt właśnie dlatego szłam do laboratorium, bo kazał mi zbadać i jak coś to zwiększyć dawkę ale wtedy było ponad 60 chyba :)

Ja póki co dałam ok 500zl.
2x puregon 600j, 1x puregon 300j, 6x Cetrotide
Stosowałam puregon 150j 2-11dc. Cetrotide 1x od 7-12dc.
Wyhodowalam ok 16 pęcherzyków. W piątek punkcja i się dowiemy ile dobrych
A jakie masz amh? :) To chyba nie takie niskie te dawki leków? To jednak może dzięki refundacji nie będzie aż tak drogo ;) dziękuję za odpowiedź 😘

Jezu jaki wysoki. U mnie maks byl 35, potem 25 a wczoraj 30. Lekarka z Novum powiedziala, ze wazne zeby prog nie spadl ponizej 21
Progesteron jest napędzany przez hcg, wiec tez może taki masz. Poza tym nie wszystkie leki wychodzą we krwi :-) w invicta podają same które w krwi wychodzą. Poza tym za wysoki progesteron potem potrafi wykończyć :p

reklama
Tak mi doktor też powiedział, że ma być więcej niż 20 i 3dpt właśnie dlatego szłam do laboratorium, bo kazał mi zbadać i jak coś to zwiększyć dawkę ale wtedy było ponad 60 chyba :)
To ja o takim moge tylko pomarzyc, ale u mnie byl zawsze problem z progesteronem, w kazdym zwyklym cyklu wiec moze dlatego

Do góry