reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czym byłyście stymulowane? Ja mam amh ok 2, jestem ciekawa czego się spodziewać. Po ile Wam wychodziły leki z refundacja (wiem, że to od dawek zależy, ale może uda mi się coś z takich danych wyciągnąć ;))? I ile miałyście po nich komórek?
Zakładając ze będą chcieli mieć z 10 komórek na pierwszy raz to ok. Pewnie stymulacja będzie 225x4 i 150x3 jak pecherzyki nie będą gotowe to może jeszcze z 150x2. To daje 1750 jednostek menopuru. Do tego cetrotide co drugi dzien ok. 4 zastrzyków i pregnyl na pęknięcie. Fiolka menopuru 1200IU to 1340 ( po ref. 51zl) i druga 600jrdnostek 670(32zl)
Do tego cetrotide 127x4 ( 65zl x 4)
Pregnyl do 80zl. Liczę krótki protokół, przy długim ceny są podobne mimo ze zastrzyków więcej, ale gonapeptyl jest bardziej refundowany

reklama
Progesteron jest napędzany przez hcg, wiec tez może taki masz. Poza tym nie wszystkie leki wychodzą we krwi :-) w invicta podają same które w krwi wychodzą. Poza tym za wysoki progesteron potem potrafi wykończyć :p
No w necie czytalam ze najbardziej we krwi wychodzi ten doustny, ale cos nie chce mi sie wierzyc, zeby ani zastrzyki ani globulki dopochowowe nie pokazywaly poziomu prog we krwi

No w necie czytalam ze najbardziej we krwi wychodzi ten doustny, ale cos nie chce mi sie wierzyc, zeby ani zastrzyki ani globulki dopochowowe nie pokazywaly poziomu prog we krwi
Duphaston bodajże nie wychodzi we krwi. Ktoś mi mówił ze prolutex wychodzi a u mnie w klinice twierdzą ze nie..A progesteron ma być odpowiedni a nie kosmiczny. Bo zbyt wysoki progesteron ( powyżej pewnego progu) wcale zarodkowi nie pomaga już a kobietę meczy. Progesteron obniża ciśnienie, powoduje senność, przekrwienie naczyń stad krwawienia dziąseł a przy wysokim progesteronie grubo ponad 100 krwotoki z nosa. Duzo jest atrakcji od zbyt wysokiego progesteronu, nie zabije ale po co. Mi lekarz obniżył jak miałam 160 a brałam tylko 3x100 mg lutinusa. Było duzo komórek i cialka żółte plus bliźniaki podbijały progesteron. Po pierszym trymestrze chyba w ogóle odstawiłam bo było ponad 100. Niski nie dobrze, ale za wysoki to tez zaparcia itp:p

Ja miałam 4.9
Wiem że zawsze po transferze zmienia się dawkę na wyższą
Bo hormon szybko się zmienia
Ja miała bichemiczna ale tarczyca nie jest mi obca to jest moja zła "przyjaciółka " niestety
Kiedy idziesz do Endo ?
Suple tzn ?
Jutro, udało się umówić cudem wizytę.
Suple, czyli czy bierzesz cały czas selen, D3, czy po transferze zalecili Ci jod?

Progesteron jest napędzany przez hcg, wiec tez może taki masz. Poza tym nie wszystkie leki wychodzą we krwi :-) w invicta podają same które w krwi wychodzą. Poza tym za wysoki progesteron potem potrafi wykończyć :p
Ooo tak, ja miałam prog 190 tydzień temu, myślałam, że już nigdy nie odzyskam sił, byłam okropnie zmęczona, senna, zaparcia, mózg to w ogóle nie pracował 🤯😴 Mnie lekarz kazał całkowicie odstawić prog 10dpt.

Ostatnia edycja:
reklama
Ooo tak, ja miałam prog 190 tydzień temu, myślałam, że to już nigdy nie odzyskam sił 😂
Ja mam jeszcze bradykardie czyli niski puls około 50-60 i TSH od wysokiej bety poleciało na 0. Czulam się fatalnie, wiecznie mi zimno było i miałam dreszcze jak narkus jakiś :-) u mnie obniżenie leków i tak nic by nie dało. Dopiero po 10tc tylko lozysko produkuje progesteron to było coraz lepiej :-)

Do góry