reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, w piątek mam usg najpewniej przed kolejna stymulacja, choć jeszcze bez hormonów. od dziś mnie swędzi i chyba od tych anty które biorę jakas infekcja sie wkrada.... czy w razie czego antybiotyk wyklucza podejście do stymulacji w tej chwili? Ile po antybiotyku trzeba trzeba odczekać?

reklama
Evela, dziewczyny prosze napiszcie co o tym myslicue, bo moj przypadek jest jakis dziwny:
Beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
27dpt-497,50 (6tc i 2 dzien) i na usg pecherzyk ciazowy 4,8mm czyli prawie pół cm. Mam nastepne usg za tydzien 21.06 i to bedzie 7tc i 2 dzien czyli 34 dpt.
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wedlug bety chyba niemozliwe zeby cos z trgo bylo, ale jefnak dzis przy becie 497,5 byl pecherzyk ciazowy..Co o tym myslicie?? Czy przy takich niskich wartosciach bety mozliwe jest zebym za tydzien zobaczyla zarodek z bijacym serduszkiem???
Napisze ci jakie były moje wyniki bo tez były niestandardowe i wartość bety była niska.
6dpt-14
8 dpt -30
11 dpt- 120
13 dpt -300
15 dpt- 580
16 dpt wizyta pęcherzykowa beta 780 i już był widoczny pęcherzyk 3 mm z ciałkiem żółtym czy coś takiego. Byłam zrezygnowana ale wszystko dobrze się skończyło.
Jak czytam twoje posty to przypomina mi się historia Walecznej. U niej był niska beta i słabe przyrosty i lekarze strasznie długo ja trzymali z tym i skończyło się niestety poronieniem. Poczytaj jej posty sprzed roku. Teraz jest już szczesliwa mamusia ❤️ Ale niestety takie słabe przyrosty chyba nie wróżą zdrowej ciazy choć wiem ze nie takie cuda się zdarzają ❤️✊✊

Nie wiadomo skąd 🤷🏼‍♀️ Prawie każdy ją przechodził albo będzie przechodzić. Nie martwię się tym, że to ma, tylko, że teraz ..
No ale co zrobić ? Zobaczymy jutro jak wyjdą dodatkowe wyniki 😉
Czuję że będzie dobrze :)
My też nie mamy kontaktu z dziećmi a mąż przechodził. Chyba częściej mężczyzn dopada z tego co słyszałam

Zgadzam się kochana. [emoji8] Twoje wyniki wyglądają ok, więc też bym nie wydawała tej kasy.

Takie złe opinie ma? Muszę aż zajrzeć [emoji16]

No w każdym razie ja mam u niech "dług" wdzięczności. [emoji3059] Mam moje wymarzone dwa bąble. Teraz muszę zmienić lekarza. Lecę na Gdańsk.

Dziewczyny polecacie kogoś?
Hajdus***** jeszcze tam pracuje? Dokładnie 4 lata temu transferował mi mój śpiący aktualnie cud.
Pracuje ❤️ 9 miesięcy temu tez transferowal mój śpiący obok CUD ❤️

Czuję że będzie dobrze :)
My też nie mamy kontaktu z dziećmi a mąż przechodził. Chyba częściej mężczyzn dopada z tego co słyszałam
Mam nadzieje, że masz racje 😍
Mąż zrobił dzisiaj cmv awidność i wynosi 71,5 ;)
Z tego co ja wyczytałam/zrozumiałam to „przechorowanie jest stare”, im wyższe, tym starsze. Jutro będę się kontaktować z moją dr i liczę na zielone światło 😍😍

Hej Kobietki. Część z Was powinna mnie pamiętać. 06.11.2020 r urodziłam Igorka - nasz cud najwspanialszy ❤️❤️ ja mam jeden jajowód niedrożny, drugi poskręcany, endo rosło max do 7 mm (8mm to minimum potrzebne do zapłodnienia) , a jaja bez wspomagaczy do max 14 ( a powinny mieć 17.mm żeby w ogóle pęknąć). Mąż bardzo średnie nasienie (rzucił fajki 1,5 roku temu żeby je poprawić czyli 3 miesiące przed udanym transferem - i jesteśmy w gronie tych ogromnych szczęśliwców którym się udał pierwszy transfer). Piszę, żeby napisać Wam o prawdziwym CUDZIE. Dla pokrzepienia serc, dla nadziei i wiary, że wszystko jest możliwe. Więc cóż, mąż wrócił z tygodniowej delegacji, mi się wina zachciało i tak oto rośnie we mnie ogromny CUD ❤️❤️ JESTEM W CIĄŻY!! NATURALNEJ!! Z NIEDROŻNEGO JAJOWODU!! Dziś mam 9t6d ❤️ serduszko było 7+2 ❤️❤️

Gratuluję wszystkim, którym się udało, kibicuje tym znanym i tym "świeżym" którzy ciągle walczą ✊✊💪💪💪

Warto marzyć, bo życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ❤️❤️
Aaaaaa Kochana toż to prawdziwy CUD ❤️ Natura potrafi znaleźć sposób ❤️
My już z mężem postanowiliśmy ze do in vitro nigdy więcej nie podejdziemy i więcej dzieci nie planujemy chyba ze Naturals się trafi (w co ja nie wierzyłam - aż do dziś ) ❤️ U nas nie znaleziono przyczyny niepłodności wszystko było Ok tylko ciazy brak. Ciekawe czy nam się kiedyś przytrafi taki cud jak wasz ❤️
Ogromne gratulacje i odzywaj się czasem ❤️

Dziewczyny, w piątek mam usg najpewniej przed kolejna stymulacja, choć jeszcze bez hormonów. od dziś mnie swędzi i chyba od tych anty które biorę jakas infekcja sie wkrada.... czy w razie czego antybiotyk wyklucza podejście do stymulacji w tej chwili? Ile po antybiotyku trzeba trzeba odczekać?
Ja tak mialam, dostalam infekcji pare dni przed poczatkiem stymulacji. Zadzwonilam do kliniki, dostalam zel i po 3 dniach bylo ok, a stymulacja sie odbyla.

No dobrze skonsultuję ten Estrofem jeszcze jutro z dr Lewandowskim, jemu ufam najbardziej.
mam wyniki bety
Przypomne - transfer swiezego 3 dniowego zarodka na cyklu naturalnym (z jedynego mojego pecherzyka)
9 dpt - 27,6 mIU/ml (ti dr Lewandowski dzwonila gratulujac i mowiac ze poekna beta jak na 3 dniowy zarodek)
11 dpt - 83,3 mIU/ml
13 dpt (dzisiaj) - 185 mIU/ml ❤️

jak teraz porownam bete sprzed 3 lat kiedy sie cieszylam to w 14 dpt po transferze swiezego 3-dniowca mialam 11,3 mIU/ml i sie cieszylam, ale dlugo to szczescie nie trwalo 😥
Rośnie podobnie jak było u mnie 10 dpt miałam Betę 25, następna ponad 70 była. Estrofem brałam do 7 dni po pozytywnej becie.

reklama
Hej Kobietki. Część z Was powinna mnie pamiętać. 06.11.2020 r urodziłam Igorka - nasz cud najwspanialszy ❤️❤️ ja mam jeden jajowód niedrożny, drugi poskręcany, endo rosło max do 7 mm (8mm to minimum potrzebne do zapłodnienia) , a jaja bez wspomagaczy do max 14 ( a powinny mieć 17.mm żeby w ogóle pęknąć). Mąż bardzo średnie nasienie (rzucił fajki 1,5 roku temu żeby je poprawić czyli 3 miesiące przed udanym transferem - i jesteśmy w gronie tych ogromnych szczęśliwców którym się udał pierwszy transfer). Piszę, żeby napisać Wam o prawdziwym CUDZIE. Dla pokrzepienia serc, dla nadziei i wiary, że wszystko jest możliwe. Więc cóż, mąż wrócił z tygodniowej delegacji, mi się wina zachciało i tak oto rośnie we mnie ogromny CUD ❤️❤️ JESTEM W CIĄŻY!! NATURALNEJ!! Z NIEDROŻNEGO JAJOWODU!! Dziś mam 9t6d ❤️ serduszko było 7+2 ❤️❤️

Gratuluję wszystkim, którym się udało, kibicuje tym znanym i tym "świeżym" którzy ciągle walczą ✊✊💪💪💪

Warto marzyć, bo życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ❤️❤️
Moja kochana Smętna❤️❤️❤️ Gratuluję ❤️ Ty wiesz ❤️❤️❤️

Do góry