reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩

reklama
Dziewczynki czy ktoś stosował ovaleap ? W pierwszej stymulacji miałam Mensinorm a teraz druga i doktorek przepisał to . Jeszcze @ nie dostałam a już się boję tego pena [emoji134]

Hej 😔 nie było mnie dłuższą chwilę 😔 mam nadzieje że chociaż u was się poprawiła sytuacja. U mnie w skrócie jest dupa ze wszystkim po 2 nieudanych transferach zrobiłam badanie okna implantacyjnego i biopsje endo. Wyszło przewlekle zapalenie 😭😭😭 komórki nk w 1 dobie 40 zaś w 3 80. Okno implantacyjne jest ok. Lekarz kazał brać probiotyk przez około 5 tyg oraz zaproponował sterydy, acard od 2dc oraz do transferu accofil, atozyban, przeciwzakrzepowe ovitrelle oraz zwiększamy progesteron. Progesteron mam ogolnie na poziomie 20 Ale poprosiłam o wyzszy. Powiem tak po nieudanych 3 iui I 2 transferach z wykorzystaniem obu zarodkow mam masakre w głowie 😭😭 czeka mnie jeszcze rozmrażanie komórek I hodowla zarodków mam brak siły znow kolejne odkładanie znow cos. Moje pytanie czy komuś po obniżeniu nk i wyleczeniu stanu zapalnego się udało?? 😭😭 jestem załamana. Kończą mi się opcje 😭😭😭

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem to normalne że tętno jest wysokie na takim etapie. U mnie w 7+5 tętno było 158.
Pęcherzykiem się nie martw, u mnie na wizycie serduszkowej był też mniejszy, a na kolejnej już tak podrósł, że jest nawet większy niż wiek ciąży. Lekarka mówiła, że to normalne i nie ma się czym martwić
Hej. Dziwczyny czy wasze bobasy na początku ciąży też miały wysokie tętno? U mnie dzis 9+0. Wczoraj na usg 186/min, w niedzielę 170/min. Dodam, że przed każdą wizyta jestem mega zestresowana. Mam sie czym martwić? Lekarz nic nie mówił.
Zwrócił tylko uwagę, że pęcherzyk ciąży jest mniejszy niż wskazuje wiek ciąży i stwierdził, że to może niC nie znaczyć i nie potrzebnie mi o tym mowil. A ja jestem cała w stresie teraz.

Hej 😔 nie było mnie dłuższą chwilę 😔 mam nadzieje że chociaż u was się poprawiła sytuacja. U mnie w skrócie jest dupa ze wszystkim po 2 nieudanych transferach zrobiłam badanie okna implantacyjnego i biopsje endo. Wyszło przewlekle zapalenie 😭😭😭 komórki nk w 1 dobie 40 zaś w 3 80. Okno implantacyjne jest ok. Lekarz kazał brać probiotyk przez około 5 tyg oraz zaproponował sterydy, acard od 2dc oraz do transferu accofil, atozyban, przeciwzakrzepowe oraz zwiększamy progesteron. Progesteron mam ogolnie na poziomie 20 Ale poprosiłam o wyzszy. Powiem tak po nieudanych 3 iui I 2 transferach z wykorzystaniem obu zarodkow mam masakre w głowie 😭😭 czeka mnie jeszcze rozmrażanie komórek I hodowla zarodków mam brak siły znow kolejne odkładanie znow cos. Moje pytanie czy komuś po obniżeniu nk i wyleczeniu stanu zapalnego się udało?? 😭😭 jestem załamana. Kończą mi się opcje 😭😭😭
Tysia kurde nie myślałam, że tak Ci ciężko psychicznie, wiesz, że ja nie bardzo się znam na tym... pisalam Ci... Ale trzymam kciuki i wierzę, że po wyleczeniu Ci sie uda kochanie 😘😘😘

Ja to się boję jednak, że za niski progesteron. Dzisiaj wziełam więcej podjęzykowej, od jutra wezmę cyclogest 3 x dziennie zamiast 2 x. W pon zbadam ale to pewnie za wczesnie wiec co dwa dni bede sprawdzac razem z beta hcg.
A tak z innej beczki, dzisiaj sprzedałam jedną sukienkę i dziewczyna chciała odebrać osobiście, umówiłam się z nią pod przychodnią. I razem z pieniążkami miała naszykowany dla mnie prezent. To chyba najcudowniejszy prezent zwłaszcza w obecnej sytuacji dla mnie - czterolistna koniczyna na szczescie!❤️ Aż szwagier mi ją zalaminował, żeby się nie zniszczyła. Taki miły gest ze strony kogoś zupełnie obcego, a w takim ważnym dla mnie momencie!🥰

Załączniki

• C80B0EFE-7449-4A82-A310-9154530D4076.jpeg
    C80B0EFE-7449-4A82-A310-9154530D4076.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 111
reklama
Do góry