Coffe18
Fanka BB :)
Ciesz się ze tak ładnie się rozwijaLekarz napisał że jest dobrze i oby tak dalej. Właśnie napisałam do niego kiedy mogę przyjść. Masakra jaki szok ze aż tak dużo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciesz się ze tak ładnie się rozwijaLekarz napisał że jest dobrze i oby tak dalej. Właśnie napisałam do niego kiedy mogę przyjść. Masakra jaki szok ze aż tak dużo
A ile zarodków miałaś podanych? Bo ja dwa i 15dpt było 3500, wiec może masz twixy:-)12 dzień po transferze
Jeden był[emoji85] kurde lekarz dopiero powiedział za dwa tygodnie przyjść.. Nie wytrzymam tyleA ile zarodków miałaś podanych? Bo ja dwa i 15dpt było 3500, wiec może masz twixy:-)
A to jeszcze można zwiększyć dawki a i są bardzo agresywne protokoły i leki :-) poczekaj do końca stymulacji. To dopiero początek a dawki teraz powinni zwiększać:-) no trochę niskie to AMH, ale istotne jest ile masz lat. Bo jak mąż zdrowy i ty młoda to byleby 3-4 komórki były :-)Puregon 350j. AMH przed stymulacją 0,6, mam tylko 1 jajnik
To idz prywatnie gdzieś indziej :-) hcg to tylko hormon, wiadomo im wyższy tym lepiej rokuje :-) za wysoki tez nie dobrze, ale przy zasniadzie to byłoby tyle w 6dpt. Chciaz nie znam nikogo po zasniadzie. Poza tym ja z synem miałam wysokà betę na początku. Bardzo dynamicznie przyrastals a potem wolniej i przegoniły mnie dziewczyny co niższe bety miały na początku bo im potem rosły jak szalone :-) teraz już pęcherzyk widać a za tydzień moze zarodek :-)Jeden był[emoji85] kurde lekarz dopiero powiedział za dwa tygodnie przyjść.. Nie wytrzymam tyle
To idę gdzieś indziej bo nie wytrzymam dwa tygodnie, muszę wiedzieć że jest w dobrym miejscu zarodekTo idz prywatnie gdzieś indziej :-) hcg to tylko hormon, wiadomo im wyższy tym lepiej rokuje :-) za wysoki tez nie dobrze, ale przy zasniadzie to byłoby tyle w 6dpt. Chciaz nie znam nikogo po zasniadzie. Poza tym ja z synem miałam wysokà betę na początku. Bardzo dynamicznie przyrastals a potem wolniej i przegoniły mnie dziewczyny co niższe bety miały na początku bo im potem rosły jak szalone :-) teraz już pęcherzyk widać a za tydzień moze zarodek :-)
Powodzenia :-)To idę gdzieś indziej bo nie wytrzymam dwa tygodnie, muszę wiedzieć że jest w dobrym miejscu zarodek
WitajDziewczyny analizuje moje wyniki po transferze 5 dniówej blastki. Próbuje znaleźć punkt zaczepienia jeśli chodzi o poronienie niestety wyniki mam tylko do pewnego momentu bo przez 2 tygodnie oczekiwań na wizytę u "domowego" ginekologa nie robiłam wyników a w tym czasie nastąpiło poronienie chybione.
Może szukam dziury w całym ale zerknijcie proszę
3dpt: beta 98,7 mIU/ml
Estradiol 301 PG/ml
Progesteron 10,29 mg/ml
7dpt beta 91,5
Estradiol 564
Prog 17,30
12dpt beta 1236
Estradiol 233
Prog 16,92
19dpt beta 16346
Estradiol 752
Prog 14,48
Widzicie jakaś nieprawidłowość?
Jeszcze jedno miałam robiony w 13 dniu cyklu bez brania tabletek jeszcze przed pick upem SHBG - BIALKO WIĄŻĄCE HORMONY PŁCIOWE i wyszło 133 nmol/l a normą jest 26 - 110. Tez mnie to gryzie bo strasznie się pocę mam bolesne miesiączki i wszyscy mówisz że nic mi nie jest. A może jednak. Gdzie trzeba szukać? Coś ktoś ?
Wszystko zależy jak szybko znajdą dla ciebie dawczynie ( musi być zgodność w krwi i cechach fizjologicznych) My czekaliśmy 2 miesiące więc dość szybko.A jak długo trwa cała procedura?