Evela.6
Fanka BB :)
Przyrost piękny [emoji41] kropka się rozkręca [emoji123][emoji3590]W 7dpt Beta była 50
Dziś 9dpt Beta 104,5
jak myślicie to dobrze ? Nie za nisko ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przyrost piękny [emoji41] kropka się rozkręca [emoji123][emoji3590]W 7dpt Beta była 50
Dziś 9dpt Beta 104,5
Dawno nie pisałam na tym wątku bo jestem na majowe mamy, ale tak strach jest cały czas, myślałam że końcówkę ciąży mam spokojną i szykowałam się do porodu SN a okazało się w dniu terminu, że mały wrócił do góry, szyjka się wydłużyła, wód ubyło do Afi 5, skoki tętna małego więc leżeliśmy na patologii czekając na cc bo w mojej sytuacji było to bezpieczniejsze niż wywołanie z uwagi na zerowe warunki porodowe. Więc strach był ogromny bo aparat ktg wył przy każdym badaniu, cięcie też bylo z problemami, teraz czekają mnie dalsze badania a małego konsultacje u fizjoterapeuty i neurologopedy, ale byłam pod doskonałą opieką w szpitalu aż strach pomyśleć co by było jakbym trafiła na stół do mniej doświadczonych lekarzy. Strach jest zawsze, ale trzeba umieć nad nim panować bo są rzeczy na które nie mamy wpływu więc głowa do góry, pierś do przodu i ruszam z działaniem .Nie mów ze nie poszłaś na Betę . Strach będzie towarzyszył Ci już do końca życia . Najpierw żeby stymulacja się udała , komórki zapłodnily się prawidłowo , żeby transfer się udał , aby Beta wyszla i potem prawidłowo rosła … żeby było serduszko i tak już pozostało na 9 miesięcy . Potem dalej strach czy dziecku nic się nie stanie , czy prawidłowo się rozwija , czy dobrze o nie dbasz itd . Cały ten czas będzie owiany lekiem strachem i niepokojem - ale nie możesz na to pozwolić żeby strach zawładnął cała Tobą i tymi pięknymi emocjami które są przed nami ! Odwagi dziewczyno Kciuki jak zwykle zaciśnięte
Ja, obecnie jestem po transferze. Cena znacznie wyższa i w każdej klinice inaczej to wygląda. Ale z moich komorek nigdy blastka nie wyszła. Zawsze2-3 dniowe. Teraz mamy 3 blastki ale kosztowało nas to ok 22 tys...Tak więc rozważamy invitro z koórek dawczyni, któraś z was korzystała?
Jak byłam na patologii przed porodem była położna, która kiedyś pracowała w klinice niepłodności, byłam już w takim stanie, że jak jej opowiadałam moją historię i płakałam ze strachu o małego i siebie to płakała razem ze mną i powiedziała, że mimo iż tam pracowała to nie wyobraża sobie tego jak bardzo się boję, ale powtarzała, że jestem w dobrych rękach, faktycznie szpital w którym rodziłam zajmuje się trudnymi przypadkami.No to całe in vitro to coś niesamowitego naprawdę z resztą nikt nas nie zrozumie jak my wszystkie, które musimy to przechodzić- niestety tak to jest, że jak na własnej skórze nie odczujesz to choćby skały srały nie zrozumiesz drugiej osoby.
Na 4 czerwca wstępnie mówił ale zobaczymy w piątek jak wszystko wygląda w sensie hormony, biocenoza i endometrium. O endo sie trochę martwię bo chociaż co 12 h wkładam tą tabletkę i leżę żeby nie wypadło to i tak krew jeszcze leci więc na bank nie wszystko się wchłania ale słucham sie lekarza a on wiedział, że mam krwawienie...
Tak, ja.Tak więc rozważamy invitro z koórek dawczyni, któraś z was korzystała?
Jakie masz AMH?Hej dziewczyny , jestem tu od dzisiaj , trzeci tydzień stymulacji za mną, pęcherzyki nie rosną, estradliol dalej w miejscu, mam w piątek wizytę , ale wygląda na to że moja rezerwa jajnikowa się wyczerpała, jestem załamana
SuperW 7dpt Beta była 50
Dziś 9dpt Beta 104,5