reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja 2017 byłam przez chwilę bardzo szczęśliwa podano mi 2 zarodki to było moje drugie podejście w 10 dniu zrobiłam beat HCG 569 ,77 .Pomyślałam ,że będę miała bliźniaki w 12 dniu 1086. Beta bardzo mocno przyrastała . Bliźniaków nie było to tzw . puste jajo. 7 tygodniu dostałam skierowanie do szpitala na wymuszenie poronienia. Bardzo duża beta nie zawsze okazuje się dobra.

reklama
11 dpt - 33
14 dpt - 55

Biochemiczna??
Lekarz napisał że rośnie i to nawet nie najgorzej a mi się wydaje że przyrost nie jest prawidłowy...

11 dpt - 33
14 dpt - 55

Biochemiczna??
Lekarz napisał że rośnie i to nawet nie najgorzej a mi się wydaje że przyrost nie jest prawidłowy...
Twój przyrost to jakieś 40 % (72h) Większość kalkulatorów sugeruje nam ze w normie jest jeśli Beta wzrasta przynajmniej o te 66% w 48h . Nie jestem lekarzem ale średnio to wyglada 😞. Pozostaje czekać . Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻

Ostatnia edycja:
Hey jakoś się kulam. Właśnie czekam na wizytę. Zobaczymy ile maluch już ma. Bo na tym etapie wielkość mojego brzucha juz mnie przeraża 😅 ja jeszcze nie wzięłam się za przygotowania. Większość rzeczy mam na strychu i muszę jakoś się tam wdrapać po składanej drabince 😬. Byłam jakiś czas temu u osteopaty... bo jakiś czas temu mnie unieruchomiło. Od pukać natazie jest ok.
Takie napinanie brzucha - stawianie to około 20tc się zaczęło w poprzedniej ciąży nie miałam. Tylko klasyczne skurcze około 30tc - ból pleców :-) Na początku myślami, ze sobie coś kręgosłup przeciążyłam a to były skurcze. Po porodzie już poznaje najdelikatniejsze :-) jakoś świadomość ciała się zmienia po porodzie. A takie „stawiania” brzucha to ponoć normalne byleby nie zaczęto, no ale ja mam inne wytyczne bo to dwójka tam jest. Mnie ostatnio dobija ogromne zmęczenie... A szczepionkę mam chyba 15.06 nie pamietam :-) A Ty jak tam? Wicie gniazda się włączyło..?!

Hey jakoś się kulam. Właśnie czekam na wizytę. Zobaczymy ile maluch już ma. Bo na tym etapie wielkość mojego brzucha juz mnie przeraża 😅 ja jeszcze nie wzięłam się za przygotowania. Większość rzeczy mam na strychu i muszę jakoś się tam wdrapać po składanej drabince 😬. Byłam jakiś czas temu u osteopaty... bo jakiś czas temu mnie unieruchomiło. Od pukać natazie jest ok.
No i jak gonisz mnie ? Dziś 33+1 Wiktoria 2297g 🎉🎉🎉🎉😁
Szyjka bez zmian 12-14 lejkowa

reklama
Do góry