mala_Mi 80
Fanka BB :)
Dziękuję kochana za tak dokladny opis. U ciebie faktycznie wysokie dawki się nie sprawdziły.Ja już w sumie miałam 5 stymulacji. Pierwsza 10 lat temu i niewiele pamietam ale miałam malutkie dawki, chyba 10 komórek, 7 dojrzałych, Cp. Potem 3 kolejne stymulacje już 2018 rok do teraz - konskie dawki 300 gonal plus 150 menopur. Komórek miałam 7 z czego 3 były dojrzałe. Zaplodnily się dwie, zero zarodków do transferu. Druga stymulacja te same dawki leków- 8 komórek, 4 dojrzałe, 1 blastka- CB.
Kolejna stymulacja w zeszłym roku- Rekovelle 14 jednostek ( max jest 12)- 4 komórki, 2 dojrzałe. 2 transfery 3 dniowych, beta 0.
Także wydaje mi się, ze nie dość, ze komórki były niedojrzałe to bardzo słabej jakości zniszczone przez ogromne dawki leków. Ostatnia stymulacja 150 gonal f ( ostatnie dwa dni chyba miałam zamiast gonal f - menopur 150. Lekarz myślał ze będzie jeden lub dwa pecherzyki bo mam niskie Amh ( przed stymulka poprzednia 1.32)
Pobrali 11 komórek z czego 8 było dojrzałych, zaplodnily się wszystkie i wszystkie doszły do 3 doby w klasie pierwszej. Mam zamrożone 2 blastki, 2 trzydniowe, teraz miałam podane 2 trzydniowe ( crio) i póki co tydzień temu był pęcherzyk w macicy. Nie wiem jak to się skończy ale już jest ogromny sukces w porównaniu do poprzednich działań.
Ja osobiście myśle, ze duże dawki leków bardzo niszczą jakość komórki.
Ale teraz jest super. Nosisz pod serduchem swój cud albo i dwa ❤❤ Trzymam mocno za Ciebie