reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Iza35 @Evela.6 @mala_Mi 80 czy Wy robiłyscie może badanie na trabofilie ?
Jeszcze nie robiłam ale czekam na wynik histopatologiczny po poronieniu, będzie po niedzieli, więc wtedy zobaczymy czy coś wyszło i podejmę decyzję ale raczej będę robić tylko nie wiem czy jeszcze jakieś inne badania do tego bo chce zamówić na testdna, wszystko zależy czy coś napisza w wyniku. Dam znać. Zamawialyscie coś z testdna.pl ?
Robiłam badania na trabofilie właśnie przez testdna.pl płaciłam za to jakieś 500zł Mi wyszły dwie mutacje

reklama
Dziewczyny analizuje moje wyniki po transferze 5 dniówej blastki. Próbuje znaleźć punkt zaczepienia jeśli chodzi o poronienie niestety wyniki mam tylko do pewnego momentu bo przez 2 tygodnie oczekiwań na wizytę u "domowego" ginekologa nie robiłam wyników a w tym czasie nastąpiło poronienie chybione.
Może szukam dziury w całym ale zerknijcie proszę
3dpt: beta 98,7 mIU/ml
Estradiol 301 PG/ml
Progesteron 10,29 mg/ml
7dpt beta 91,5
Estradiol 564
Prog 17,30
12dpt beta 1236
Estradiol 233
Prog 16,92
19dpt beta 16346
Estradiol 752
Prog 14,48

Widzicie jakaś nieprawidłowość?

Jeszcze jedno miałam robiony w 13 dniu cyklu bez brania tabletek jeszcze przed pick upem SHBG - BIALKO WIĄŻĄCE HORMONY PŁCIOWE i wyszło 133 nmol/l a normą jest 26 - 110. Tez mnie to gryzie bo strasznie się pocę mam bolesne miesiączki i wszyscy mówisz że nic mi nie jest. A może jednak. Gdzie trzeba szukać? Coś ktoś ?
Jak ja Cię dobrze rozumiem Po poronienie też analizowałam wszystkie swoje wyniki i doszukiwałam się nieprawidłowości w badaniach, dopiero po rozmowie z lekarzem który mi wytłumaczył że to najprawdopodobniej to wady genetyczna zarodka, przyczyniła się do tego że ciąża się nie utrzymała trochę odpuściłam bo idzie zwariować w tym wszystkim ... Lekarz chyba dla mojego spokoju,bo ciągle dopytuje co jeszcze mogę przebadać, wyspał mnie na konsultacje do reumatologa a ten zlecił badania na zespół antyfosfolipidowy czekam teraz na wynik... Dla mnie najcięższe jest teraz to czekanie na te wszystkie wynika ....

Jupiiiiiiiiiiiiiiiii Dziękuję 😘😘😘🌈🌈🌈🌈🌈 9🙏🙏🙏🙏🙏
Dzwoniłam właśnie do mojej Pani opiekun ...od samego początku kobieta złoto ...a dziś pytam o badania między innymi na rabofilie ...a Pani mówi że mnie zarejestruje do genetyka w ich klinice 😊😊😊na czerwiec by zrobić badania dla kobiet niepłodnych cały panel 🙏🙏🙏🙏🙏i wszystko na NFZ 🎉🎉🎉🎉

Ale jestem szczęśliwa ,ze coś udało mi się załatwić ☀️☀️☀️☀️

Łatwo się mówi .🙈🤣Poczekamy aż przyjdzie na Ciebie pora 🤣🤣🤣🤪 . Tez myslalam ze to pikuś przeczekać te kilka dni i sie nie denerwować 🙃 dopóki na mnie nie padło 😂.
A tak po za tym wszystko ok ? Dostałaś małpure ??? Działacie już coś ? 😘
Większej panikary na tym forum niż ja to nie ma, to jest pewne :D Ale chciałam Cię jakoś zmotywować i doprowadzić do pionu :p Ja będę jeszcze gorsza niż Ty z cierpliwością i wtedy mam nadzieje, że nie będziecie mi tu ciupciać tylko z grubej rury... :D inaczej na mnie nie działa :p

no właśnie jeszcze nie... dziwna sytuacja bo wczoraj coś poleciało, nadal czekam i od razu piszę do nich. Ciekawa jestem co oni będą dalej mi robić przed transferem :oops:

reklama
Robiłam badania na trabofilie właśnie przez testdna.pl płaciłam za to jakieś 500zł Mi wyszły dwie mutacje
Kurcze.. widzę że to dość częste . Pytanie czy takie badanie coś daje bo o ile przy trombofilii można brać leki rozrzedzające, to czy przy innych mutacjach też można coś zaradzić ? Konsultowałas to z lekarzem?

Do góry