reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak ja Cię dobrze rozumiem Po poronienie też analizowałam wszystkie swoje wyniki i doszukiwałam się nieprawidłowości w badaniach, dopiero po rozmowie z lekarzem który mi wytłumaczył że to najprawdopodobniej to wady genetyczna zarodka, przyczyniła się do tego że ciąża się nie utrzymała trochę odpuściłam bo idzie zwariować w tym wszystkim ... Lekarz chyba dla mojego spokoju,bo ciągle dopytuje co jeszcze mogę przebadać, wyspał mnie na konsultacje do reumatologa a ten zlecił badania na zespół antyfosfolipidowy czekam teraz na wynik... Dla mnie najcięższe jest teraz to czekanie na te wszystkie wynika ....
Niby chciałoby się znaleźć coś żeby wiedzieć wreszcie w czym problem ale z drugiej strony jest strach, że to co się znajdzie będzie dużym problemem. Nie wiem co gorsze.
Może masz rację że trzeba odpuścić. Ja miałam badane zarodki i gdyby się okazało że to wadą właśnie zarodka to chyba by mnie dobiło...

reklama
My z Wiktoria wczoraj miałyśmy wizytę 32+2 . Szyjka wygladała gorzej....
Skurczy na ktg brak
Wiktoria waży 2123 g .
Pozdrawiamy
Hej, kazali Ci leżeć? W domu jesteś? Tzn co z szyjka nie tak, skraca się na pessarze ? Jeszcze kilka tygodni napewno wytrwasz jak nie ma skurczy a po 34tc jest jeszcze bezpieczniej wiec jesteś już bliziutko. Ja dopiero 24tc, od tego tygodnia w Anglii ratują wczesniaki wiec mały krok milowy... Ale lezenie mi strasznie dokucza, leze juz 10tyg f..k 😞

Łatwo się mówi .🙈🤣Poczekamy aż przyjdzie na Ciebie pora 🤣🤣🤣🤪 . Tez myslalam ze to pikuś przeczekać te kilka dni i sie nie denerwować 🙃 dopóki na mnie nie padło 😂.
A tak po za tym wszystko ok ? Dostałaś małpure ??? Działacie już coś ? 😘
A ile miałaś zarodków podanych? Jeden czy dwa( 5 dniowe?) ? U mnie wyszedł test 4dpt ale ja miałam dwa zarodki i chciałam zrobić, żeby być pewna, jak się pojawi druga kreska, ze to nie pomyłka.
Jezeli jesteś po punkcji to jeszcze pregnyl może być i dlatego to zacienienie. Czasem widać u dziewczyn betę w 5dpt, ale w 4dpt to mało prawdopodobne. Chociaż może beta jest 7 i twój test już wyłapał:-) Teoretycznie 6dpt beta musi już być. Wtedy jest dwucyfrowa ok. 20. Ja z synem w 6dpt miałam 46 i testy nie wychodziły do bety 300:-) A z bliźniakami w 5dpt już cos „świeciło” a w 6dpt był konkret tylko beta była 80. No, ale jak to były „5” blastki czyli 5.1.1 czy 5.2.2 to może szybko ogarnęły temat :-) Nie brałaś zastrzyku przed transferem jeszcze?! Bo czasem przed kriotransferem podają.

My z Wiktoria wczoraj miałyśmy wizytę 32+2 . Szyjka wygladała gorzej....
Skurczy na ktg brak
Wiktoria waży 2123 g .
Pozdrawiamy
Gonię Cię :) dziś 30.1 tc ekhm z usg 31.1🤭 wszystko ok, tylko Mała się szykuje z tych większych 1680 już waży. Jedynie co to mam na górnej granicy płynu owodniowego, więc też już się mam oszczędzać. Trzymam kciuki za szyjkę!
Dziewczyny rok temu się szykowałam do stymulacji, a potem też nie obyło się bez różnych rewelacji, ale w końcu jest. U Was też w końcu będzie, nie za tym to za kolejnym razem. Czytam i kibicuję Wam wszystkim bez wyjątku, nawet jak nie piszę - a Was @Evela.6 @Malina36 @Dzoannna @fredka84 @Gonia0605 @mala_Mi 80 to śledzę uważnie :p

A ile miałaś zarodków podanych? Jeden czy dwa( 5 dniowe?) ? U mnie wyszedł test 4dpt ale ja miałam dwa zarodki i chciałam zrobić, żeby być pewna, jak się pojawi druga kreska, ze to nie pomyłka.
Jezeli jesteś po punkcji to jeszcze pregnyl może być i dlatego to zacienienie. Czasem widać u dziewczyn betę w 5dpt, ale w 4dpt to mało prawdopodobne. Chociaż może beta jest 7 i twój test już wyłapał:-) Teoretycznie 6dpt beta musi już być. Wtedy jest dwucyfrowa ok. 20. Ja z synem w 6dpt miałam 46 i testy nie wychodziły do bety 300:-) A z bliźniakami w 5dpt już cos „świeciło” a w 6dpt był konkret tylko beta była 80. No, ale jak to były „5” blastki czyli 5.1.1 czy 5.2.2 to może szybko ogarnęły temat :-) Nie brałaś zastrzyku przed transferem jeszcze?! Bo czasem przed kriotransferem podają.
Nie brałam żadnych zastrzyków przed transferem a od ovitrelle minęły 2 tyg . Jedna Blastka 5.1.1 podana już praktycznie wychodziła z otoczki . Jedno jest pewne - pośpieszyłam się 🙈 teraz wszystko czas pokaże ❤️

Gonię Cię :) dziś 30.1 tc ekhm z usg 31.1[emoji2960] wszystko ok, tylko Mała się szykuje z tych większych 1680 już waży. Jedynie co to mam na górnej granicy płynu owodniowego, więc też już się mam oszczędzać. Trzymam kciuki za szyjkę!
Dziewczyny rok temu się szykowałam do stymulacji, a potem też nie obyło się bez różnych rewelacji, ale w końcu jest. U Was też w końcu będzie, nie za tym to za kolejnym razem. Czytam i kibicuję Wam wszystkim bez wyjątku, nawet jak nie piszę - a Was @Evela.6 @Malina36 @Dzoannna @fredka84 @Gonia0605 @mala_Mi 80 to śledzę uważnie :p
[emoji3590]
Jeju u Ciebie zaraz bedzie koncoweczka[emoji7] a dopiero co, prawie w tym samym czasie podchodzilysmy do transferu!
Chyba po tym najbardziej widzę ile czasu mi 'ucieklo'..
Bardzo się cieszę,że u Ciebie i u małej wszystko ok, niebawem będziesz mogła wyściskać ten swój cud [emoji3590]

Dziewczyny jak to wszystko wygląda przed kriotransferem? W sensie ilość wizyt, co się bada i co się bierze, bo ja nic nie wiem...

reklama
Gonię Cię :) dziś 30.1 tc ekhm z usg 31.1🤭 wszystko ok, tylko Mała się szykuje z tych większych 1680 już waży. Jedynie co to mam na górnej granicy płynu owodniowego, więc też już się mam oszczędzać. Trzymam kciuki za szyjkę!
pchelka jak zrobilo sie tak tkliwie to tez napisze, pamietam jak napisalam do Ciebie po moim 3 poronieniu, pamieta ze dostalas wyniki, czy masz jakies zdrowy zdrowe pgs zarodki i pamieram ze dalo mi to bardzo duzo nadziei, teraz Ty czekasz na swoja malw a ja na transfer:) oby nam wszystkim los wynagrodzil!

Do góry