G
gość2502
Gość
Próba brzuszkowa haha, kocham ❤Hihihi tez tak miałam wczoraj ahaha . Do pracy chodzę w szerokich koszulkach i legginsach . Czyli próbę brzuszkową przeszłyśmy pozytywnie . Czekamy teraz na tą najważniejszą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Próba brzuszkowa haha, kocham ❤Hihihi tez tak miałam wczoraj ahaha . Do pracy chodzę w szerokich koszulkach i legginsach . Czyli próbę brzuszkową przeszłyśmy pozytywnie . Czekamy teraz na tą najważniejszą
Jestem świadoma Przeglądałam cenniki i oglądałam sporo filmików na necie. Wiem że sporo kosztów dochodzi i ciężko przewidzieć. A czy taka pierwsza próba zawiera kilka tych transferów/podejść? Jak to traktować? No właśnie wiem a tak realnie ile czasu trzeba liczyć w sensie że np w czerwcu inseminacja nie wyjdzie to ile czasu na załatwienie wszystkiego itp. Jest realna szansa na in vitro juz wtedy w kolejnym
Przygotowanie do in vitro może zająć ok 3 miesiące o ile nie będzie problemów ( stany zapalne, złe wyniki badań itp). Pewnie będzie to długi protokół bo masz rezerwę w normie czyli trzeba pierw wyciszyć jajniki a potem właściwa stymulacja, pobranie, hodowla 5 dni i transfer. Z tego co pamietam, ale dziewczyny niech mnie poprawią. Od 1dc bierzesz tabletki ( wraz z potem antykoncepcja) w 14-16dc zaczynasz gonapeptyl ( zastrzyk) po 21dc kończysz tabletki, ale nadal są zastrzyki. W tym czasie czekasz na miesiączkę, powinna się pojawić po około paru dniach. Pierszy dzien miesiączki to 1dc kolejnego cyklu. Czyli 21 dni tabletek plus 3-5 dni na oczekiwanie na okres i w 2-3dc ( nowego) początek stymulacji. Stymulacja trwa od 10-14dni i dostajesz zastrzyk na dojrzewanie pęcherzyków. Po zastrzyku masz 36h czekania i punkcja. Po punkcji znowu czekanie na to czy będą blastocysty czyli kolejne 5 dni. Pierwsza beta kolejne 6 dni.Jestem świadoma Przeglądałam cenniki i oglądałam sporo filmików na necie. Wiem że sporo kosztów dochodzi i ciężko przewidzieć. A czy taka pierwsza próba zawiera kilka tych transferów/podejść? Jak to traktować? No właśnie wiem a tak realnie ile czasu trzeba liczyć w sensie że np w czerwcu inseminacja nie wyjdzie to ile czasu na załatwienie wszystkiego itp. Jest realna szansa na in vitro juz wtedy w kolejnym cyklu?
To byłam pierwsza z życzeniami [emoji6][emoji6][emoji6] niech się tylko spełni [emoji3590]życzę Ci tego z całego serducha!
hmm pierwotnie in vitro miało być tylko żeby przebadać blastki pod kątem choroby męża, ale okazało się że ja mam niska rezerwę A mąż poprawiał wyniki fragmentacji I niby to się poprawiło Ale jak widać za malo...Bardzo mi przykro [emoji22][emoji22] Wszystko to jest mega trudne.... Dobrze kojarzę że u Was czynnik męski jest powodem do in vitro?
U mnie 5 lub 6 dnia dopiero, dokładnie nie pamiętam, Invicta GdańskHalo! Czy jest na sali ktoś kto może mi przywalić w łeb?! bardzo bardzo sie stresuje, jakoś mnie dziś dopadło. No boje sie, ze coś moze byc nie tak...
Na który dzien od pobrania jajek dzwonili do Was? Pytam laski z Invicty, bo tam się leczymy z mężem...
Nie chyba a napewnoDzisiejszy wynik bety 13 dpt to 522 ! W poniedziałek 11 dpt było 237 !
To 120% przyrostu! Chyba jest dobrze aż boje się cieszyć!
Jest pięknie Maj należy do Ciebie GratulacjeDzisiejszy wynik bety 13 dpt to 522 ! W poniedziałek 11 dpt było 237 !
To 120% przyrostu! Chyba jest dobrze aż boje się cieszyć!